زمان کنونی: ۱۴۰۳/۰۲/۰۶، ۰۱:۳۵ ب.ظ درود مهمان گرامی! (ورودثبت نامورود با فیسبوکورود با گوگل پلاس)

آبله

مدیر بازنشسته

کارشناسی
تاریخ عضویت: ۱۳۸۹/۱۰/۰۸
اعتبار: 107
وضعیت : آفلاین
سپاس‌ها: 548
5295 سپاس گرفته‌شده در 1082 ارسال
ارسال: #1
آبله
نام مقاله :
مروری کلی بر بیماری آبله پرندگان .
 
تهیه ، تنظیم و ترجمه :
علیرضا گائینی ، دانشجوی رشته دکترای دامپزشکی .
 
آدرس پست الکترونیک :
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.

دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.

 
معرفی :
آبله پرندگان ، نوعی بیماری ویروسی است که رشد آهسته ایی را در طول روند  بیماری دارد . این بیماری بطور معمول با ضایعات و پلاکهای موجود بر روی حلق  شناخته میشود . آبله پرندگان ، سبب بیماری مرغها ، کبوتران ، بوقلمون و  قناری ها میشود . این بیماری در سراسر جهان پراکنده شده است .  
شیوع این بیماری بین 10 تا 95 درصد میباشد . این درحالیست که تلفات آبله  معمولا محدود بوده و بین 0 تا 50 درصد میباشد . بیماری فوق ، در میان  خراشیدگی های پوست و زخم ها یا در مجاری تنفسی ایجاد میشود . انتقال بیماری  آبله بطور معمول توسط پرندگان ، مدفوع و پشه ها ( برای 6 هفته ) صورت می  پذیرد .
ویروس عامل این بیماری برای مدتها در محیط باقی می ماند . میزان بروز این  بیماری در خروسها بیشتر از مرغهاست . دلیل این امر را میتوان در گرایش  بیشتر خروسها به جنگیدن جستجو کرد . تحت چنین شرایطی ، آسیبهای پوستی بیشتر  شده و احتمال بروز بیماری نیز افزایش می یابد . دوره بیماری آبله با توجه  به نوع و گونه پرنده درگیر ، در حدود 14 روز میباشد .
 
نشانه ها :
 وجود جوش و همچنین زخمهایی بر روی تاج و ریش .
 ضایعات کازئوس بر روی دهان ، حلق و همچنین نای .
 افسردگی .
 کاهش اشتها .
 کاهش رشد .
 کاهش تولید تحم مرغ .
 
نشانه های پس از مرگ :
 بروز پاپول که تبدیل به وزیکل شده و سپس پوستول پدید می آید .  
 وجود زخمهای گسترده .
 در فرم دیفتریک بیماری ، پلاکهای کازئوس در دهان ، حلق ، نای و محوطه حفره بینی پدید می آید .
 وجود گنجیدگی های داخل سیتوپلاسمی ( اجسام بولینگر ) با اجسام اصلی ( اجسام بورل ) در معاینات میکروسکوپی .
 
تشخیص :
با توجه به تاریخچه بیماری و نشانه ها و ضایعات ، میتوان به تشخیص اولیه  دست یافت . اما تشخیص قطعی را بایستی پس از بررسی گنجیدگیهای داخل سلولی در  مقاطع بدست آمده و همچنین جداسازی عامل بیماری ( تولید پوک در غشای  کوریوآلانتوئیک ) ابراز کرد .
توجه داشته باشید که این بیماری را بایستی از بیماریهایی چون تریکومونیازیس یا صدمات فیزیکی پوست جدا نمود .
 
درمان :
متاسفانه هیچ درمانی برای این بیماری وجود ندارد . اما واکسیناسیون  پرندگانی که هنوز درگیر نشده اند مفید واقع خواهد شد . این نوع واکسیناسیون  ، بطور معمول توسط سویه های ماکیان و با روش wingweb صورت می پذیرد . از  سوی دیگر ، درصورتی که احتمال عفونت ثانویه وجود دارد ، استفاده از آنتی  بیوتیک های وسیع الطیف پیشنهاد میشود .  
 
پیشگیری :
با استفاده از واکسیناسیون پرندگان ( بجز قناری ) میتوان از بروز این  بیماری جلوگیری کرد . این نوع واکسیناسیون در طیور صنعتی ، قبل از تولید  پیشنهاد میشود . واکسیناسیون بوقلمونها در سن 2 تا 3 ماهگی در ران پرنده  صورت می گیرد .  
تاثیرات واکسن را نیز بایستی 7 تا 10 روز پس از واکسیناسیون بررسی کرد .  این در حالیست که بر طبق گزارشات صورت گرفته ، ایمنی متقاطع بسیار خوبی  میان سویه های ویروسی مختلف این بیماری وجود دارد .
 
منبع :
A Pocket Guide To Avian Disease .
 
 
وبلاگ اختصاصی :
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
Avian Pox

آبله پرندگان:
پاکس(آبله) یک بیماری حاد ویروسی است وبسیاری از حیوانات از جمله انسان، پستانداران و پرندگان(کبوتر ،قناری .سهره و ...) را درگیر میکند ولی سگ درگیر نمی شود.این ویروس به طور تیپیک ضایعاتی بر روی مخاط و پوست ایجاد میکند،راه ورود عفونت می تواند از طریق پوست یا استنشاقی باشد
علایم: وجود نقطه های کوچک سفید و زرد رنگ بر روی سر و سینه ، زیر بالها و روی انگشتان پرنده. نفس شدید ، خارج شدن مایع لزج از بینی ، ظهور جوش های سفید بر روی زبان و داخل منقار.
علل بیماری: این بیماری ویروسی می باشد و قابل انتقال از سایر حیوانات است ،هنگامی که پرنده ضعیف شده ودر شرایط استرس قرار می گیرد احتمال بروز آن بیشتر است
مداوای بیماری: در این مورد بهتر است از واکسن های پیشگیری برای جلوگیری از ابتلا پرنده استفاده شود . تمیز نگهداشتن محل نگهداری پرنده.،تغذیه مناسب پرنده،وشرایط بدون استرس در بهبود سریعتر بیماری تاثیر بسزائی دارد، 

اگر پرنده شما واکسن نخورده است و با این بیماری وجوش ها ونقاط متورم روبرو شده اید چه باید کرد؟
1-اگر پرنده شمادر مراحل ابتدائی ظهور این علائم بر روی صورت ، نوک، سر و ... می باشد بهتر است محلول گلیسیرین یده را از داروخانه های انسانی تهیه کنید وبا گوش پاک کن به دقت بر روی آن بمالید تا معجزه واثر بخشی کنترل این علائم را ببینید،  ممکن است چندین نوبت ضرورت داشته باشد تکرار نمائید ، بهتر است تا خشک شدن کامل روزی دو مرتبه انجام دهید، ممکن است تصور شود می توان از دارو های دیگر ضدعفونی کننده دیگر هم استفاده کرد ، همچون بتادین که يكي از بهترين تركيبات يدوفور مي باشد كه ايزودين نيز ناميده مي شود ويك ضد عفوني كننده موضعي است كه اثر كشنده بر باكتريها  ، قارچها ، ويروسها و تك ياخته ها داردو یا ترکیب دیگری بنام ویوله که در دارو خانه های ما وجود دارد.،بتادین ضدعفونی می کند و زود خشک می شود، ویوله ضدعفونی می کند ولی قسمت هائی از پرنده واحتمالا دست انسان بنفش شده وبسادگی پاک نمی شود اما تجربه اینجانب داروی گلیسیرین یده معایب اشاره شده فوق را نداشته و بسیار موثر می باشد. همزمان با استفاده این محلول موضعی تنها پرنده را تقویت کنید ،( تغذیه خوب و مولتی ویتامین )، مقامت وبهبود سیستم ایمنی پرنده بر معالجه سریع تاثیر شگرفی دارد.
2-اگر دیر متوجه شده اید و پرنده شما ضعیف شده و نقاط چرکی شده است باز همین اعمال را انجام و به مدت 5-3 روز اکسی تتراسایکلن نیز مصرف گردد. در اینصورت احتمال مرگ پرنده در اثر عفونت های ثانویه وباکتری ها به حد اقل خواهد رسید ولی معمولا آنتی بیوتیک لازم نمی باشد و فقط تقویت پرنده حائز اهمیت است.
3-گلیسیرین یده علاوه بر آبله در بسیاری از بیماری های مشابه با عفونت های سطحی  و حاد بسیار مفید است ، دوستان در بسیاری از موارد در قناری ،سهره و ... شاهد عفونت حاد ناخن و از بین رفتن نخن ها هستند و معمولا توصیه های متنوعی برای درمان آن مطرح می شود .اگر به موقع وسریع این دارو را به مدت حد اقل یک هفته استفاده نمایید ، بیماری در همان وضعیت متوقف ودیگر شاهد ازبین رفتن دیگر نخن ها نخواهیم بود،این دارو دارای محاسنی است که منحصر  می باشد ،اولا پرنده را بد رنگ نمی کند ، دوم اینکه چون حالت چربی دارددر محل آبله بیشتر باقی می ماند و سوم اینکه کمی تلخ است و پرنده تمایل ندارد به علات خارش های احتمالی پوست محل را بکند.و از همه مهمتر اثر بخشی قابل ملاحظه ای دارد.
تهیه:رضا خاکپور-     farbod.farnia_eng@yahoo.com
 
۱۳۹۰/۰۲/۰۷، ۰۷:۰۵ ب.ظ
سوابق نقل قول
*
کاربر انجمن

تاریخ عضویت: ۱۳۹۰/۰۱/۲۰
اعتبار: 0
وضعیت : آفلاین
سپاس‌ها: 36
190 سپاس گرفته‌شده در 68 ارسال
ارسال: #2
RE: آبله
با سلام خدمت شما

اگه لطف کنین و راجع به واکسیناسیون قناری ! نوع واکسن ، زمان واکسیناسیون توضیح بدین ممنون میشم !
۱۳۹۰/۰۲/۰۸، ۰۷:۵۴ ق.ظ
سوابق نقل قول
سپاس شده توسط: mohammad20101368
*
کاربر انجمن

فوق ليسانس
تاریخ عضویت: ۱۳۸۹/۱۰/۲۸
اعتبار: 3
وضعیت : آفلاین
سپاس‌ها: 88
685 سپاس گرفته‌شده در 158 ارسال
ارسال: #3
RE: آبله
فرمودن بجز قناري
۱۳۹۰/۰۲/۰۸، ۱۲:۰۱ ب.ظ
سوابق نقل قول
سپاس شده توسط: mohammad20101368
مدیر بازنشسته

کارشناسی
تاریخ عضویت: ۱۳۸۹/۱۰/۰۸
اعتبار: 107
وضعیت : آفلاین
سپاس‌ها: 548
5295 سپاس گرفته‌شده در 1082 ارسال
ارسال: #4
RE: آبله
(۱۳۹۰/۰۲/۰۸، ۱۲:۰۱ ب.ظ)mahdi_alavi نوشته است: دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
فرمودن بجز قناري
ببخشید من متوجه این قسمت نشدم چون عین مطالب مقاله را از زبان نویسنده نقل کردم. باید بگم که برای قناری هم واکسن آبله وجود داره اما معمولاً در شهرستانها کمتر گیر میاد و برای کسانی که تعداد کمی قناری دارند قابل استفاده نیست چون قیمت نسبتاً بالایی داره و هنگام باز شدن می بایست مصرف بشه.

برای آشنایی بیشتر با ذکر منبع مطالبی رو براتون قرار میدم : (در ضمن اگر خواستید تهیه بکنید پیام خصوصی بدهید )


POULVAC P CANARY واکسن آبله

از این واکسن برای جلوگیری از مرض ابله که در انواع قناریها و فنچها می باشد استفاده می گردد. این واکسن روی تخم های قناری ماده کشت داده شده است. شرح: ویروس آبله که کشنده قناریها می باشد به طور طبیعی در گنجشگها و فنچها یافت می شود. این ویروس توسط حشرات از جمله شپش ها و ... به قناریها منتقل می شود به جهت واکسینه شدن تمامی قناریها هر سال از ابتدای ژوئیه ( اواسط تیرماه) توصیه می شود (قناریهای از سن 4 هفتگی به بالا) قناریهای کمتر از چهار هفته بایستی از پرندگان واکسینه شده جدا شوند و زمانی که به سن چهار هفتگی رسیدند ، واکسینه شوند. جهت کسب نتیجه بهتر از واکسینه شدن قناریها بایستی پرندگان را در شرایط خوب و سالم نگهداری نمود . واکسینه شدن قناریها از زمان تلقیح به مدت یکسال می باشد و بایستی هر سال از این واکسن استفاده نمود.
آمادگی جهت واکسن زدن و انجام این عمل:
باز کردن دو بطری یا شیشه:
به وسیله سرنگ ماده حلال را بیرون بکشید و آن را درون بطری واکسن تزریق کنید برای اینکه محلول خوبی به دست آید بایستی سریع عمل بیرون کشیدن ماده و تزریق ان را درون واکسن را انجام دهید تا کف نداشته باشد. محلول واکسن را در طی دو ساعت پس از آماده شدن مصرف کنید . آن را از نور خورشید دور نگهدارید.
سوزن (روغی) را روی شعله الکل حرارت میدهید سپس آن را در آب جوشیده سرد و خنک کنید. بعد آن را خشک کنید و اطمینان حاصل کنید که شکاف طولی آن باز باشد سوزن را درون محلول واکسن فرو کنید و آن را بیرون بکشید (مایع واکسن) پوست بال پرنده را محکم گرفته و سوراخ کنید و آن را تزریق کنید. از تماس سوزن با پر پرنده خودداری نمایید. واکسن را در عضله یا مفصل پرنده تزریق نکنید. پس برای هر پرنده به همین روش عمل کنید: گذراندن از حرارت - سرد کردن – خشک کردن . واکسن زدن در طول 7 روز محل واکسن پرنده به درشتی یک دانه برنج متورم می شود. این عکس العمل مربوط به واکسن زدن به پرنده می باشد که باید مورد بررسی قرار گیرد.
محل تلقیح واکسن روز به روز ضعیف تر و کم کم ناپدید می شود اگر آماس و ورم در پرندگان جوان کافی نباشد باید آن پرندگان را از محل خارج و دوباره آنان را واکسینه نمود. نکات مورد توجه:
1- مصونیت دو هفته پس از تلقیح واکسن ایجاد می شود.
2- صراحتا تاکید می شود که قناری های واکسینه و غیر واکسینه را با هم در یک مکان قرار ندهید. قناری واکسینه شده در حقیقت حامل ویروس آبله است بدون اینکه زیانی برای خودش داشته باشد در عین حال همین پرنده میتواند این ویروس را به قناریهای واکسینه نشده منتقل نمایید.
3- در حقیقت تلقیح واکسن ، پرنده ها را با وارد کردن ویروس آبله به بدنشان از بیماری مصون نگه میدارد. اما از سرایت عفونت ویروسی به پرندگان دیگر نمیتوان جلوگیری کنند.
4- جهت جلوگیری از انتقال عامل عفونی از یک محل به محل دیگر توسط ماده محلول واکسن توصیه می شود که برای مکان دیگر از یک بطری جدید واکسن و سوزن استفاده نمایید.
واکسیناسیون اضطراری:
هنگامی که بیماری آبله در قناری های واکسینه نشده مشاهده شد هنوزهم میتوانید با واکسینه کردن پرنده ها ی سالم تعدادی از آنها را زنده نگهدارید.
واکسیناسیون جهت پرندگانی که هنوز علایم بالینی بیماری را نشان نداده اند بدون تاثیر خواهد بود واکسیناسیون پرندگان سالم را آغاز کنید با دقت همانگونه که قبلا شرح داده بودیم ضد عفونی کنید. قناری بیمار را قرنطینه کنید.
واکسن بایستی در دمای 2 درجه تا 8 درجه سانتیگراد نگهداری شود.
تعداد و تاریخ مصرف واکسن روی جعبه باز نوشته شده است.
موارد موجود در جعبه:
1- یک بطری حلال ضد عفونی 5/0 میلی
2- یک بطری 50 دوز واکسن
3- سرنگ انتقال حلال به بطری واکسن
4- سوزن مضاعف (دوتایی)
5- برگه یا بروشور طریقه مصرف دارو
ترکیبات:
منیتول ، پیتون ، زلاتین ، سولو
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۳۹۰/۰۲/۲۹، ۱۰:۰۵ ق.ظ، توسط Erfan.)
۱۳۹۰/۰۲/۰۹، ۱۱:۴۴ ب.ظ
سوابق نقل قول
سپاس شده توسط: دانیال ، mohammad20101368 ، nazmi
مدیر بازنشسته

ليسانس
تاریخ عضویت: ۱۳۸۹/۱۰/۱۷
اعتبار: 70
وضعیت : آفلاین
سپاس‌ها: 582
2616 سپاس گرفته‌شده در 490 ارسال
ارسال: #5
ابله و تغذيه و نگهداري بعد از واكسن
با سلام واحترام به دوستان خوبم : اين ويروس كشنده هرساله قربانيان زيادي از بين قناري ها ميگيره
و خوشبختانه با زدن واكسن قناري به مدت يك سال در برابر اين ويروس محافظت ميشود ..

سوال من از پيشكسوت ها اينه كه بعد از زدن واكسن چه كارهايي رو بايد و يا نبايد انجام داد و نوع تغذيه و نگهداري اون به چه صورتي بايد باشد
ممنون ميشم كساني كه تجربه دارند پاسخ بدهند
با احترام وادب
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۳۹۰/۰۵/۱۵، ۱۱:۴۰ ق.ظ، توسط katbi.)
۱۳۹۰/۰۵/۱۵، ۱۱:۳۷ ق.ظ
سوابق نقل قول
سپاس شده توسط: p_ansari ، mohammad20101368
مدیر بازنشسته

کارشناسی
تاریخ عضویت: ۱۳۸۹/۱۰/۰۸
اعتبار: 107
وضعیت : آفلاین
سپاس‌ها: 548
5295 سپاس گرفته‌شده در 1082 ارسال
ارسال: #6
RE: ابله و تغذيه و نگهداري بعد از واكسن
من خودم شخصاً از واکسن آبله استفاده نمی کنم و تقریباً اکثر پرورش دهنگان در شهرستان ما این کار را انجام نمی دهند .
اما تا آنجایی که میدانم از واکسن آبله برای پرنده ای که مبتلا شده است نمی شود استفاده کرد و تا 15 روز بعد از واکسیناسیون نباید به قناریها اجازه آبتنی داد. قبلاً هم در مورد آبله یک تایپیک ایجاد شده است لطفاً بحث را آنجا دنبال بکنید.
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.

۱۳۹۰/۰۵/۱۵، ۱۰:۲۲ ب.ظ
سوابق نقل قول
سپاس شده توسط: katbi ، mohammad20101368
****
کاربر افتخاری

ليسانس
تاریخ عضویت: ۱۳۸۹/۱۲/۱۹
اعتبار: 25
وضعیت : آفلاین
سپاس‌ها: 2053
2902 سپاس گرفته‌شده در 811 ارسال
ارسال: #7
حتما بخونین مطالبی در مورد بیماری مهلک آبله قناری
با سلام به همه دوستان گلم مطالبی رو درباره آبله قناری که یه بیماری ناجور و کشنده است در یکی از سایت ها دیدم گفتم بزارم تا دوستان هم استفاده کنن :

[b]
آبله پرندگان
سالهاست که آبله پرندگان شناخته شده است . در ابتدا آن را یک بلای مجزا از سایر بیماریها می دانستند . ملاحظه می شد که در پرندگانی که به صورت مجتمعی یا آپارتمانی نگهداری می کردند این بیماری بروز می کرد .آبله پرندگان مانند آبله سایر آبله های انسانها و پستانداران است .مانند آنها زخمهائی ایجاد می کند اما به انسان و پستانداران سرایت نمی کند. آبله در پرندگان شناخته شده میان ماکیان ،بوقلمون ، کبوتر و قناری شایع می شود .شدت و حد بیماری بر حسب نوع میزبان آنها متفاوت است .برخی از آنها در نوع به خصوص خطرناک هستند و در بعضی دیگر حتی قادر به ایجاد بیماری نیستند ویا اگر ایجاد کند به طور ضعیف است و حالت واکسن را دارد و ایمنیت ایجاد می کند . تحریک و تولید آنتی بادی بسته به نوع ویروس دارد .پرندگانی که به بیماری مبتلا می شوندپس از بهبودی ایمنیت کامل پیدا می کنند . برخی از آنها حتی به حالت خفیف ،بیماری مبتلا می شوند و ایمنیت نسبت به یک یا چند نوع آبله پیدا میکنند .مثلا نوع کبوتری هم کبوتر و هم قناری را از ابتلا به آبله حفظ میکند .ویروس قناری که بیماری شدید ،با تلفات زیاد در قناری تولید می کند ،اما در بقیه پرنگان تلفات کمتری را نسبت به قناری دارد .

علائم کلینیکی

آبله ابتدا پوست واعضای زیر پوست ،سر و حفره های مربوطه را آلوده می کند .ویروس در سلولهای پوست ، رشد نموده و تکثیر می شود . سپس آنها را تخریب کرده ، می ترکاند ودر نتیجه ،ترشح لنف را تحریک می کند . زخمهای پوست متورم می شود و حالت طاول به خود می گیرد که به اندازه های مختلف و جدا از هم قرار می گیرند و شاید هم ممکن است فقط یک دانه طاول پدید آید .طاولها پر از مایع و مملو از ویروس می باشند. پس از ترکیدن طاولها پوست روی آنها زرد رنگ و نکروتیک می گردد . این زخم ها در اثر آلودگی های ثانویه متورم و شکل زگیل به خود می گیرد

ترشحات چشم ها پلک ها را به هم می چسباند و پرنده نا بینا می شود .گاهی نیز هجوم الدم الدم شدید در چشم به وجود می آید .تورم پلک چشم یک حالت پف کرده به چشم می دهد و ترشحات از چشم جاری می شوند .

پلک سوم به طرف وسط چشم کشیده می شود . به طوری که نصف آن بسته به نظر می رسد .پرهای اطراف سر غالبا آلوده و کثیف می باشند . اشتها کم و گاهی به کلی قطع میشود .معهذا در برخی پرندگان اشتها طبیعی می ماند . ولی در عرض چند روز تمامی گله آلوده می شود .چشم آنهائی که از همه زودتز مبتلا میشون دارای ترشحات غلیظ موکوسی و زمانی نیز چرکی است . ترشحات چشم در ابتدا صاف بوده ،بعدا با استافیلوکوک آلوده می شود.

همچنین زخمهائی در نزدیکی بینی و منقار و سایر نواحی نرم تولید میشود که در کبوتر و قناری مشابه آنها در روی پا و گاهی بالها نیز ایجاد میشود .پس از این که پوست روی زخمها افتاد جای آن باقی می ماند . کاهی این زخمها در دهان ، حنجره و قسمت مخاطی ایجاد می شود و حالت دیفتریک به خود می گیرد .سپس با انباشتگی و بهم پیوستگی سلولهای مخاط ورق ورق می شوند و می افتند و زیر آنها نسج تازه و قرمز رنگ پدید می آیند .

موقعی که زخمهای تیپیک دیفتری (آبله)در حنجره ایجا می شود ، نفس کشیدن پرنده مشکل میشود . اغلب نفس نفس و دهنک می زند . این حالت همزمان با ورود ویروس در بدن پرنده پیدی می آید .وقتی که شدت ویروس یا مقدار آن زیاد باشد پرنده تلف میگردد .در حالت شدید آبله در قناری ، ویروس در داخل سلول رشد کرده و تکثیر پیدا می کند . در نتیجه در نسوج داخل و همچنین در پوست و مخاطات ، ترشحات اکسودائی که گاهی صاف و زمانی خونی است به وجود می آید .ضمنا تورو ریه و پریکاردیت هم دیده می شود

تشخیص
گر چه زخم های پوستی شبیه زگیل و همچنین ندولهای مخاطی در حلق و حنجره همراه با مرگ و میر ، ما را به آبله راهنمائی میکند ،ولی می توان با داشتن آزمایشگاهی مجهز و تزریق در تخم جنیندار بیماری را به طور قطع تشخیص داد.

بیماری هائی که یک یا دو علامت مشترک با آبله دارندوبا آن قابل اشتباهند عبارتند از:

تریکومونیازیس دهان و حنجره

مونلیازیس

اورنیتوزیس نوع چشمی

گزش حشرات

بعضی از تومورهای پوستی

حساسیت

عفونت

کمبود ویتامین آ

بیماریهای قارچی

بعضی عفونتهای میکروبی پوستی

که غیر از مورد 4 و 8 مابقی در قناری بسیار نادر است

معالجه و پیشگیری
به طور کلی داروهای اختصاصی برای معالجه بیماریهای ویروسی وجود ندارد . پیشگیری به شکل واکسیناسیون ، بهترین روش کنترول بیماری است .
برداشت زخمهای پوستی و شستشو با جوش شیرین 5%و برداشت زخمهای دیفتریک از مخاطات و مالیدن گلیسیرین ید در محل زخم ، شستشوی چشم با یک یا دو درصدنمک ، مالیدن آنتی بیوتیک های قوی به داخل چشم ، همچنین استفاده از پماد افتال و یا اکسی تتراسیکلین و یا کلرتتراسیکلینچشمی ، به بهبود چشم کمک می کنند که تا یک هفته ممکن است طول بکشد.اگر هجوم الدمی شدید باشد ، شستشو با چای پررنگ (با دمای 40 درجه سانتی گراد )کمک موثری خواهد کرد .بهترین متد پیشگیری ، مایه کوبی در کشاله بال با واکسن استیل (سوزن مخصمص آبله کوبی) است . آبله معمولا در کشورهای مناطق گرمسیری و معتدل بروز کرده و در کشورهای سرد سیر تنها در فصل تابستان شایع و عمدتا به وسیله حشرات منتقل میگردد. پرندگان وحشی نیز در نقل و انتقال این بیماری نقش عمده ای دارند .گر چه انتقال اغلب مستقیم صورت می گیرد ولی گاهی در اثر غذای آلوده نیز امکان سرایت بیماری وجود دارد (مطالب از سایت قناری زاهدان)
[/b]


موفق باشید
امضای hamid@line می خواهم دنیا را بدهم برایم تنگ کنند

به اندازه " آغوش " تو

تا وقتی به آغوشت می رسم

بدانم همه دنیا از آن من است
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۳۹۰/۰۷/۱۰، ۱۲:۲۲ ب.ظ، توسط hamid@line.)
۱۳۹۰/۰۷/۱۰، ۰۹:۵۹ ق.ظ
سوابق نقل قول
*
کاربر انجمن

تاریخ عضویت: ۱۳۸۹/۱۲/۰۱
اعتبار: 1
وضعیت : آفلاین
سپاس‌ها: 1379
108 سپاس گرفته‌شده در 56 ارسال
ارسال: #8
RE: حتما بخونین مطالبی در مورد بیماری مهلک آبله قناری
با درود
دوست عزيز بسيار خوب و آموزنده بود در مورد اين بيماري هر جايي در وب و حتي در كتابهاي قناري جستجو كردم اينقدر مطلب نبود كه شما جمع آوري كرديد و قرار داديد.

با تشكر
۱۳۹۰/۰۷/۱۰، ۰۱:۳۴ ب.ظ
سوابق نقل قول
سپاس شده توسط: hamid@line
مدیر بازنشسته

ليسانس
تاریخ عضویت: ۱۳۸۹/۱۰/۱۷
اعتبار: 70
وضعیت : آفلاین
سپاس‌ها: 582
2616 سپاس گرفته‌شده در 490 ارسال
ارسال: #9
RE: حتما بخونین مطالبی در مورد بیماری مهلک آبله قناری
با سلام و ادب و تشكر از دوست خوبم حميد آقا كه هميشه مطالب جديد و خوبي رو جمع بندي و به سمع و نظر دوستان ميرسونيد. نظر من اين بود اگه امكان داشته باشه تمامي مطالب مربوط به آبله در كنار هم در يك مبحث باشه تا جامع و كامل بشود چون مشابه همين اسم مبحثي داريم . با تشكر

(آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۳۹۰/۰۷/۱۱، ۱۰:۱۰ ب.ظ، توسط Erfan.)
۱۳۹۰/۰۷/۱۰، ۰۲:۵۴ ب.ظ
سوابق نقل قول
سپاس شده توسط: mohammad20101368 ، hamid@line ، soren_kiana
****
کاربر افتخاری

ليسانس
تاریخ عضویت: ۱۳۸۹/۱۲/۱۹
اعتبار: 25
وضعیت : آفلاین
سپاس‌ها: 2053
2902 سپاس گرفته‌شده در 811 ارسال
ارسال: #10
RE: حتما بخونین مطالبی در مورد بیماری مهلک آبله قناری
(۱۳۹۰/۰۷/۱۰، ۰۲:۵۴ ب.ظ)katbi نوشته است: دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
با سلام و ادب و تشكر از دوست خوبم حميد آقا كه هميشه مطالب جديد و خوبي رو جمع بندي و به سمع و نظر دوستان ميرسونيد. نظر من اين بود اگه امكان داشته باشه تمامي مطالب مربوط به آبله در كنار هم در يك مبحث باشه تا جامع و كامل بشود چون مشابه همين اسم مبحثي داريم . با تشكر

دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.

با سلام

ممنون از نظرتون من هم موافقم حواسم نبود چون دیدم این بیماری تا بحال به خیلی از قناری بازها خسارت های زیادی وارد کرده و این بیماری و علائمش برای خیلی از دوستان ناشناخته است این تاپیک رو زدم . پارسال یکی از دوستان خود من حدود دومیلیون تومن ازاین بیماری خسارت دیدو تقریبا همه قناری هاش مردن.

موفق باشید
:a (33):
امضای hamid@line می خواهم دنیا را بدهم برایم تنگ کنند

به اندازه " آغوش " تو

تا وقتی به آغوشت می رسم

بدانم همه دنیا از آن من است
۱۳۹۰/۰۷/۱۰، ۰۴:۵۷ ب.ظ
سوابق نقل قول
سپاس شده توسط: katbi ، soren_kiana




کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان