زمان کنونی: ۱۴۰۳/۰۲/۰۴، ۰۹:۰۷ ب.ظ درود مهمان گرامی! (ورودثبت نامورود با فیسبوکورود با گوگل پلاس)

الودگي به كرم ها(اسكاريديا)

**
پژوهشگر انجمن

ديپلم
تاریخ عضویت: ۱۳۹۲/۰۶/۱۳
اعتبار: 6
وضعیت : آفلاین
سپاس‌ها: 172
142 سپاس گرفته‌شده در 47 ارسال
ارسال: #1
الودگي به كرم ها(اسكاريديا)
كرم اسكاريديا انگل روده كوچك است كه منجر به فقر غذايي كبوتر مي گردد
درشكل حاد منجر به فقر غذايي شديد مي شود الودگي كبوترها به اين كرم همه جاي جهان ديده مي شود به طوري كه از هر5كبوتر 1عدد مبتلا به ان است عامل ان كرمي به نام اسكاريديا كبوتر است كه ويژه كبوترهاست اين انگل كرمي گرد وبه رنگ سفيد مايل به زرد است كه باچشم غيره مسلح ديده مي شود و طول ان 2تا6سانتي متر است وقطر ان 1ميلي متر است كرم ماده درحدود 10ميليون تخم مي گزاردكه با مدفوع پرنده ها خارج مي شود هرتخم به 10تا15 روز نياز دارد تا لارو بيماريزا درداخل ان رشد ونموده ودر رطوبت ودماي مناسب از تخم خارج شود تخم ان بيضي شكل است وبا ازمايش ميكروسكوپي مدفوع مي توان ان را تشخيص داد
*دوره زندگي :
هنگامي كه تخم حاوي لارو بلعيده مي شد تخم ها در12 روز باز شده ولارو پس از 3مرحله تغيير كه 18 روز طول مي كشد ديواره روده را شكافته و وارد جريان خون مي شود وپس از 16 روز به روده باز مي گردند وپس از21 روز به بلوغ جنسي رسيده وجفت گيري كرده وتخم گذاري مي كنند سپس تخم ها با مدفوع خارج شده ومحيط را الوده مي كنند به ندرت بعضي لارو ها از راه خون خود را به كبد رسانده وبه ان اسيب مي رساند
*راهاي انتقال:
از راه خوردن مدفوع واب وغذاي الوده ديگر كبوتران الوده مي شوند
*نشانه هاي در مانگاهي:
در الوده گي هاي شديد نشانه هاي بيماري به وضوح ديده مي شوند در كبوتران باالودگي كم كم اشتهاي وكاهش رشد وفعاليت ديده مي شوداين حالت به علت كمبود مواد غذايي دربدن (ناشي از الودگي به انگل) ويا ترشح سم توسط كرم هاست كه ممكن است منجر به فلجي گردد چنانچه بيماري به درازا كشيده شود لاغري مفرط درپرنده ديده مي شود. در روند پيشرفت بيماري جوجه كبوترهاي 3ماهه استعداد خوبي براي الودگي دارند اين استعداد در صورت وجود عفونت كوكسيديوزي افزايش مي يابد هم چنين عوارض ناشي از كمبود ويتامين Aوكلسيم درپيشرفت بيماري موثرند
عوارض به وجود امده عبارتند از:
1-زخم هاي ناشي از ورود لاروها به ديواره روده ها
2-كمبود غذاي جذب شده توسط بدن كبوتر به علت الودگي به كرم ها
3-تاثير سموم مترشحه توسط كرم ها
4-انسداد روده به علت الودگي شديد به كرم ها
5-حتي پس از درمان كامل وموفقيت اميز چند درصد جذب غذا دربدن پايين باقي مي ماند به همين علت پيشگيري مهمترين كار است
*تشخيص:
1-كالبد شكافي ومشاهده كرم هادر روده
2-ازمايش مدفوع ومشاهده تخم انگل ها
**درمان :
درمان بايد به صورت انفرادي صورت گيرد وبه صورت دسته جمعي و دراب تاثير چنداني ندارد ودر هنگام درمان به نكات زير توجه كنيد
1-پس از محرض شدن وجود بيماري تمام گله را بايد درمان كرد
الف-به كبوترهاي با لودگي كمتر بايد فقط يك كپسول از داروي ضد انگل داد
ب- به كبوتهاي با الودگي بيشتر روزانه دوكپسول ضد انگل داده شود
2-پس از درمان لانه را بايد تميز و ضد عفوني كرد
-مي توان جهت درمان كبوترهايي كه بيش از يك هفته سن دارند قرص سيترات پيپرازين را به ميزان 30ميلي گرم در هر كيلو گرم وزن كبوتر تجويز كرد از دادن مجدد دارو بايد خوداري كرد مگر اينكه ازمايش مدفوع وجود الودگي را تاييد كند
-بايد پيپرازين را از راه اب اشاميدني به ميزان 2گرم دريك ليتر اب به مدت 3روز تجويز كرد
*پيشگيري :براي پيش گيري بايد لانه را تميز كرد وازمايش هاي دوره اي انجام داد
منبع نگهداري وبهداشت كبوتران

*
عامل اين بيماري كرم هاي گردي به نام " آسكاريديا كولومبه" (Ascaridia columac) مي باشد كه كبوترهاي اهلي و وحشي را مبتلا مي نمايد. در صورت آلودگي پرنده به اين انگل ، رشد و نمو پرنده متوقف گشته و دچار اسهال و ژوليدگي پرها خواهد شد. پرندگان جوان نسبت به اين بيماري حساس تر از پرندگان بالغ مي باشند. انتقال بيماري از راه آلوده شدن مواد غذايي و آب آشاميدني به تخم هاي انگل است. اين تخم ها در مدفوع كبوتر بيمار وجود دارد و هنگامي كه شرايط محيطي از لحاظ درجه حرارت و رطوبت مناسب باشد ، بيماري به شدت شيوع مي يابد.
اين بيماري با گيجي و منگي ، تغيير رنگ پوست ، لاغري مفرط و اغلب اسهال تظاهر مي كند و در صورت افزايش انگلها ، علائم فوق در كبوترهاي بالغ نيز مشاهده مي گردد. آلودگي به اين انگل در كبوتردارها شايع بوده و موجب كاهش رشد گله مي شود.


درمان:
كامبندازول (Cambendazole) با نام تجاري آسكاپيليا محصول شركت يوني وت ، داروي اختصاصي در درمان آسكاريديا در كبوتر است. به پرندگاني كه وزن آنها بيشتر از 40 گرم است باي روزانه و به مدت دو روز يك كپسول داده شود و به پرندگان سنگين تر بايد دو كپسول داده شود.
از داروهاي مناسب ديگر جهت درمان اين بيماري ، تركيبات پيپرازين مانند: فسفات پيپرازين ، سترات پيپرازين و ... مي توان اشاره كرد. همچنين مي توان از داروهاي تتراميزول و تيابندازول به صورت محلول در آب آشاميدني استفاده كرد.
اين داروها را ميتوان در سن 6 و 16 و 24 هفتگي به كبوترها خوراند و بعد از هر درمان بايد ويتامين AD3E در اختيار پرنده قرار گيرد.
رعايت اقدامات بهداشتي در پاكيزه نگهداشتن محيط نگهداري كبوترها بايد دقيقا به اجرا درآيد.
 
امضای محمد مرادی دستهاي كه كمك مي كنند مقدس تر از لبهاي هستند كه دعا مي كنند
۱۳۹۲/۰۹/۰۲، ۰۳:۳۳ ب.ظ
سوابق نقل قول
سپاس شده توسط: محمد تقی کریمی ، omid jalilian
*
کاربر انجمن

ليسانس
تاریخ عضویت: ۱۳۸۹/۱۲/۰۲
اعتبار: 0
وضعیت : آفلاین
سپاس‌ها: 238
96 سپاس گرفته‌شده در 49 ارسال
ارسال: #2
RE: الودگي به كرم ها(اسكاريديا)
با سلام به همه دوستان
 اگه به کبوتر و مرغ و خروسهاتون سبزی می دین حتما باید قبلش خوب اونها رو بشورید و ضدعفونی کنید. تجربه شخصیه من استفاده از قرص( اگر درست اسمش یادم باشه) مبندازول انسانی به میزان نصف قرص در دو نوبت 15 روزه یعنی نصف امروز نصف 15 روزه بعد برای مرغ و خروس بوده که کاملا هم خوب جواب داده.
 
۱۳۹۲/۰۹/۰۳، ۰۱:۳۱ ق.ظ
سوابق نقل قول
سپاس شده توسط: محمد تقی کریمی




کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان