اهمیت سبزیجات و پاکسازی آن |
ارسال: #1
اهمیت سبزیجات و پاکسازی آن
با سلام
اهمیت مصرف سبزیجات سبزیجات و میوه ها سرشار از ویتامین های گروه A و گروه C بوده و همچنین حاوی مقداری ویتامین B ، آهن و مقدار قابل توجهی فیبر هستند . سبزیجات بخاطر نقش مؤثرشان در تامین سلامت انسان یکی از گروههای مهم مواد غذایی محسوب میشوند و برای حفظ مقاومت بدن در برابر عفونتها یا ترمیم زخمها، دید درتاریکی و سلامت پوست ضروری هستند. به همین علت توصیه شده است همیشه همراه غذا از سبزیجات تازه نیز استفاده شود. آلودگی سبزیجات سبزیجات اغلب به دلیل استفاده از کودهای انسانی و حیوانی، آب آلوده و تماس حیوانات به عوامل بیماریزا آلوده میشوند. در صورت مصرف چنین سبزیجاتی خطر ابتلا به بیماریهایی نظیر وبا ، حصبه ، هپاتیت ، اسهال خونی و بیماریهای انگلی نظیر کیست هیداتیک و آسکاریس وجود دارد. لذا لازم است بخاطر برطرف نمودن آلودگیهای فوق سبزیجات قبل از مصرف سالمسازی شوند. سبزیجاتی که به صورت خام در تزیین غذا و یا همراه ساندویچ و سالاد استفاده میشوند نیز بایستی سالم سازی و سپس مصرف شوند. مراحل تمیز کردن و سالمسازی سبزیجات سالم سازی سبزیجات شامل چهار مرحله اساسی است: پاکسازی ، انگلزدایی ، گندزدایی ، شستشو مرحله اول _ پاکسازی ابتدا سبزیجات را بخوبی پاک نموده و مواد زاید و غیر قابل مصرف آنرا جدا و سپس خوب شستشو دهید تا گل و لای و مواد آنها پاک گردد. مرحله دوم _ انگلزدایی پس از خاتمه مرحله پاکسازی، سبزی پاک شده را در یک ظرف 5 لیتری آب ریخته و بازاء هر لیتر آب سه تا پنج قطره مایع ظرفشویی به آن اضافه کنید. قدری بهم زده تا تمام سبزیجات در کفاب غوطهور شود و پس از چند دقیقه، آنها را به آرامی از روی کفاب جمعآوری کنید. ظرف و سبزی را مجددا با آب سالم خوب شستشو دهید تا تخم انگلها و باقیمانده مایع ظرفشویی از آنها جدا شود. مرحله سوم _ گندزدایی برای گندزدایی و از بین بردن میکروبهای بیماریزا بهتر آنست که از مواد گندزدایی مجاز موجود در داروخانهها یا فروشگاههای مواد غذایی و طبق برچسب موجود بر روی آن استفاده شود . اما چنانچه در دسترس نبود، یک گرم ( نصف قاشق چایخوری ) پودر پرکلرین را در ظرفی محتوی 5 لیتر آب بریزید تا کاملا در آب حل گردد . محلول مذبور ضدعفونی کننده میباشد . سبزیجات انگلزدایی شده مرحله قبلی را به مدت 5 دقیقه در این محلول قرار دهید . مرحله چهارم _ شستشوی نهایی پس از اجرای گندزدایی سبزیجات آنها را مجددا با آب سالم و فراوان بشویید تا باقیمانده کلر یا مواد گندزدای بکار رفته کاملا از سبزیجات جدا شوند . پس از شستشوی نهایی سبزیجات را میتوان مصرف نمود . موفق باشید . از سایت رشد . |
|||
۱۳۹۱/۰۴/۰۲، ۰۵:۱۷ ب.ظ |
|
سپاس شده توسط: پارس ، عمادذر ، nazmi ، پارسا ایرانی ، Arjon ، Mehdi_Sari ، Nariman ، majid*h ، karaz
کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان