زمان کنونی: ۱۴۰۳/۰۲/۰۴، ۰۳:۴۸ ب.ظ درود مهمان گرامی! (ورودثبت نامورود با فیسبوکورود با گوگل پلاس)

بیماری تریکو موناسیز

***
ناظم انجمن

فوق لیسانس
تاریخ عضویت: ۱۳۹۲/۱۱/۱۲
اعتبار: 14
وضعیت : آفلاین
سپاس‌ها: 283
684 سپاس گرفته‌شده در 226 ارسال
ارسال: #1
بیماری تریکو موناسیز
سلا م دوستان در این بخش جای بیماری تریکو موناسیس خالی بود که بیماری کشنده ای اگرچه در بین قناری فراگیری شدید نداره  اما در صورت ضعف پرنده به صورت فرصت طلب  تک گیری  در گله پیش میاد و در صورت عدم درمان منجر به مرگ قناری میشه
عامل بیماری انگل تك یاخته¬ی مژك دار و متحرك به نام تریكوموناس گالینه است و دارای چرخه ی زندگی مستقیم انگلی می باشد، از طریق تقسیم دوتایی تكثیر می¬كند و فاقد مرحله¬ی كیستیك است. تریكومونادها می¬توانند در مخاط سینوس ها، دهان، حلق ، مری، چینه دان و همچنین در كبد و سایر اندام های احشایی پرندگان زندگی كنند.
بیماری انتشار جهانی دارد. اگر چه همه¬گیری¬¬های وسیعی از بیماری در ماكیان و بوقلمون، و در پرندگان زینتی از جمله مرغ عشق و قناری گزارش شده است اما بیشترین شیوع در كبوتران و قمری ها می¬باشد. در كبوتر به این بیماری شانكر یا كانكر نیز اطلاق می شود. پرندگان شكاری نیز مبتلا شده و به این بیماری در آنان دهان كف آلود می گویند.
بیماری انتقال مستقیم دهانی–مدفوعی دارد واز طریق دان¬خوری و آب¬خوری های آلوده منتقل می¬شود. در كبوتر راه اصلی انتقال، مصرف شیر چینه دان توسط جوجه ها می باشد. در پرندگان شكاری، با شكار و خوردن كبوتران آلوده بیماری رخ می دهد.
بیماری زایی: جراحات در این بیماری به دلیل اتصال انگل به بافت پوششی در بخش فوقانی دستگاه گوارش و زخمی شدن این نواحی و پر شدن زخم ها با مواد نكروزه ایجاد می شوند.عوارض بیماری عمدتاً به دلیل اشكال در تغذیه به علت ضایعات دهانی و بعضاً خفگی می باشد.
علائم بالینی وآسیب شناسی:بیماری از شكل خفیف تا كشنده دیده شده است. غشاهای دیفتریایی پنیری از كانونی تا منتشر و عموماً در بخش فوقانی دستگاه گوارش دیده می شوند. گاهی دهان از شدت ضایعات باز می ماند و مایعات در دهان تجمع می¬یابند، برخی پرندگان آلوده ترشحات آبكی چشم داشته و در مراحل شدیدتر تجمع اگزودا در چشم وجود دارد كه می تواند سبب كوری شود. وزن پرنده¬ی مبتلا به سرعت كاهش یافته ودر شكل حاد بیماری، پرنده گاهی 8 تا 10 روز بعد از آلودگی می میرد.در كالبد گشائی مری و چینه دان ، ضایعات به صورت زرد ، پنیری، گرد و برآمده با مركز مخروطی دیده می شوند. در پرندگان شكاری بیماری عمدتاً از اسهال زرد رنگ كفی و تلفات تشخیص داده شده است. در هیستوپاتولوژی نواحی نكروز كانونی در كبد و نفوذ سلول های تك هسته ای در اطراف نواحی نكروزه در دهان دیده می شود. بیماری اغلب در كبوتران بالغ فاقد علامت است. در مرغ و بوقلمون آلوده، افسردگی، ژولیدگی پرها، لاغری، خواب آلودگی، آویزان بودن چینه دان و گاهی تجمع مایعات سبز رنگ در آن دیده می شود. تشخیص از طریق ضایعات، علائم كلینیكی و كالبد گشائی و مشاهده¬ی مستقیم انگل در زیر میكروسكوپ از طریق تهیه اسمیر مرطوب از ارگان های درگیر میسر است.
برای پیش¬گیری از این بیماری، بالا بردن سطح بهداشت ومدیریت، استفاده ی دوره ای از ضد انگل ها به خصوص در پرندگانی نظیر كبوتر توصیه می گردد. كاهش تراكم تا حد استاندارد نیز قابل توصیه است.
درمان بیماری از طریق داروهای ضد انگل مترونیدازول mg/kg 50 برای 6 روز و رونیدازول mg/kg 6 تا 10 روزی یك بار تا 6 روز با موفقیت انجام گرفته است.
اینها اطلاعات علمی بود تجربه شخصی من برای درمانش از داروی رونیدازول ( تریکو پلاس ورساله لگا ) و یا از شربت مترو نیدازول انسانی روزانه دو مرتبه هر بار دو  قطره در دهان قناری بریزید در طی پنج الی شیش روز کاملا خوب میشه . میتوان برای کل گله  با توجه به اینکه مترونیدازول محلول در اب موجود نیست از رونیدازول به اندازه 2 گرم بر لیتر استفاده کنید
اما تصاویری از این بیماری

نکته ای رو هم باید اضافه کنم اکثرا به اشتباه این بیماری رو به گرمی و غیره منتسب میکنن و یا تجویز انتی بیوتیک میکنن.اگر چه مترو نیدازول دارای خاصیت دو گانه انتی بیوتیک روی باکتریهای بی هوازی و نیز خاصیت ضد انگلی میباشد در این مورد خاصیت ضد انگلی ان مد نظر است . برای ضعیف نشدن قناری نیز توصیه میشه به اب قناری ب کمپلکس اضافه بشه 


بندانگشتی (ها)
   
۱۳۹۳/۱۲/۲۵، ۱۱:۴۸ ق.ظ
سوابق نقل قول
مدیرکل

ليسانس
تاریخ عضویت: ۱۳۹۰/۱۲/۲۵
اعتبار: 70
وضعیت : آفلاین
سپاس‌ها: 9910
10485 سپاس گرفته‌شده در 3565 ارسال
ارسال: #2
RE: بیماری تریکو موناسیز


امضای محمدمهدی
خدایا ! به هرکه دوست میداری بیاموز که : عشق از زندگی کردن بهتر است
و به هر که دوست تر میداری بچشان که : دوست داشتن از عشق برتر
             
دكتر علي شريعتي
۱۳۹۴/۰۳/۱۸، ۰۷:۴۴ ق.ظ
سوابق نقل قول
سپاس شده توسط: mohsenb150 ، hassanpour ، jorahim ، هیوا ، shahin20 ، shahin20 ، tracker72525




کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان