زمان کنونی: ۱۴۰۳/۰۲/۰۶، ۰۹:۱۵ ب.ظ درود مهمان گرامی! (ورودثبت نامورود با فیسبوکورود با گوگل پلاس)

تاثیر فسفر در پرندگان

*
کاربر انجمن

دیپلم برق
تاریخ عضویت: ۱۳۹۰/۰۶/۲۹
اعتبار: 58
وضعیت : آفلاین
سپاس‌ها: 1796
2108 سپاس گرفته‌شده در 556 ارسال
ارسال: #1
تاثیر فسفر در پرندگان
دوست عزیز افراط در مصرف ویتامینها و املاح معدنی می تواند اثرات زیانبار و منفی در بر داشته باشد باید حد رو رعایت کنیم و با علم در اختیار پرنده قرار دهیم منبع کلسیم کف دریا پودر پوست تخم مرغ و ... البته پوست تخم مرغ بعد از 40تا30 دقیقه جوشاندن و خشک کردن به صورت پودر بهتره مثلا با خرفه مخلوط میکنم در اختیار پرنده قرار دهیم

تاثیر فسفر در پرندگان

در حدود 85 درصد فسفر موجود در بدن پرندگان در استخوانها قرار دارد. در جوجه های در حال رشد كه جیره ای با نسبت كلسیم به فسفر برابر 2 به 1 را مصرف می كنند ، 20 درصد فسفر جذب شده از طریق دفع با منشاء داخلی ، از دست می رود. این مقدار با كم شدن نسبت كلسیم به فسفر ، به دلیل جذب بیشتر فسفر ، افزایش می یابد.
احتیاج به فسفر در جوجه های در حال رشد ، بالاترین مقدار است و با كاهش رشد اسكلت ، به تدریج كم می شود. در طی دوران تخمگذاری نیاز به فسفر افزایش می یابد. این افزایش بسیار بیشتر از مقداری است كه بتوان به حساب فسفر موجود در تخم گذاشت. افزایش نیاز به فسفر ناشی از تقاضای زیاد برای كلسیم در ساخت پوسته تخم می باشد كه باعث استفاده از استخوانها نیز می شود. كمبودهای متوسط فسفر و یا نسبت كلسیم به فسفر بسیار بالا در جوجه های جوان در حال رشد ، باعث ریكتنز، ضعف و سرانجام مرگ می شود. در پرندگان ماده تخمگذار ، كمبود فسفر ، مصرف خوراك را كاهش داده به طوری كه در بعضی از گونه ها ممكن است به تولید تخم آسیب رساند. همچنین ممكن است باروری و تعداد تخم را نیز كاهش دهد. سطوح بسیار بالای فسفر میتواند باعث كمبود كلسیم شود . در پرندگان تخمگذار ، فسفر اضافی ، مستقل از وضعیت كلسیم ، میتواند باعث نازكی پوسته تخم گردد.
تمامی خوراكها با منشاء حیوانی ، منابع عالی از فسفر با قابلیت دسترس بالایی هستند. اندامهای رویشی گیاه منابع خوبی از فسفر هستند ولی بذور ممكن است حاوی مقادیر كمی فسفر بوده و یا از نظر آن كمبود داشته باشند.
ذخایر قابل توجه ای از سدیم و پتاسیم و كلر در استخوانها یافت می شود. این ذخایر در محرومیتهای طولانی مدت غذایی ، زمانی كه استخوانها بسیج می گردند ، قابل دسترس می باشند ، ولی موقع مصرف مقادیر كافی از جیره ای كه از نظر یك الكترولیت كمبود دارد اینگونه نیست ، مصرف جیره با كمبود كلی ، در دراز مدت باعث غلیظ شدن خون ، از دست رفتن آب بدن و كاهش رشد و تولید تخم می گردد. گاهی اوقات نیز این كمبود در بعضی پرندگان ، مواقعی كه در محیطهای پر سر و صدا و یا تحت فشار قرار گیرند ایجاد گرفتگی عضلات كرده و پاهایشان به سمت عقب كشیده می شود. علائم اولیه كمبود پتاسیم در جیره ، كاهش اشتها ، ضعف عضلانی ، تنفس دردناك و ضعف قلبی می باشند. كمبود سدیم باعث كاهش حجم مایعات بین بافتها ، فشار خون پایین ، كاهش استحكام استخوان ، رشد ضعیف و كاهش توانایی تولید مثلی می شود.
پرندگان نسبت به سدیم و كلر اشتهای خاصی دارند و در مواقع كمبود فعالانه به دنبال منابع نمك می گردند. پرندگان گیاه خوار نسبت به پرندگان جانور خوار بیشتر در معرض كمبود سدیم هستند زیرا اندامهای رویش گیاهان جوان معمولا سدیم اندكی دارد ولی حاوی پتاسیم زیادی می باشند. خوراكهایی با منابع حیوانی هر سه الكترولیت سدیم و پتاسیم و كلر را دارا می باشند. اسهال و دیگر اختلالات گوارشی دفع الكترولیت را افزایش و جذب آنها را كاهش می دهند ، از این رو به مقدار زیادی نیاز به آنها را افزایش می دهند. درمان با الكترولیت های جایگزین ، یكی از روشهای معمولی در مراقبت های دامپزشكی از پرندگانی است كه از عفونت های روده ای رنج می برند.
اكثر گیاهان رستنی ، بذور و میوه ها حاوی مقادیر نسبتا كمی سدیم هستند ولی معمولا از نظر پتاسیم كافی یا غنی می باشند. خوراكهایی با منبع حیوانی معمولا منابع خوبی از الكترولیت ها هستند. تكمیل جیره با كلروسدیم معمولا با تامین نمك انجام می گیرد. كلرید پتاسیم را میتوان به عنوان مكمل پتاسیم به كار برد ولی بندرت به آن نیاز است. پرندگان وحشی برای تكمیل جیره ای با كمبود سدیم ، اغلب از خاكستر ، آب شور ، خاكهای معدنی مصرف می كنند.

منبع : قناری یکه
۱۳۹۰/۰۹/۱۴، ۰۵:۵۷ ب.ظ
سوابق نقل قول
سپاس شده توسط:




کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان