زمان کنونی: ۱۴۰۳/۰۲/۱۶، ۰۹:۴۰ ب.ظ درود مهمان گرامی! (ورودثبت نامورود با فیسبوکورود با گوگل پلاس)

رنگ در پرندگان

*
کاربر انجمن

دیپلم برق
تاریخ عضویت: ۱۳۹۰/۰۶/۲۹
اعتبار: 58
وضعیت : آفلاین
سپاس‌ها: 1796
2108 سپاس گرفته‌شده در 556 ارسال
ارسال: #1
رنگ در پرندگان
رنگ در پرندگان

پرندگان در حيطه دنيای رنگها و طرحها از نظر تنوع فوق العاده رنگ پروبال , سرآمد همه مهره دارانند . اين تنوع رنگ پروبال در اثر ترکيبهای متفاوت دو عامل زير است :
اول رنگهای بيوشيميايی يا رنگدانه ها که بطور عمده از کاروتينوئيد ها و ملانينها تشکيل شده اند . کاروتينوئيد ها و رنگهای چرب , بيشتر رنگهای قرمز روشن , نارنجی و زرد را می سازند . اين رنگ دانه های محلول در چربی توسط مايعات بدن در هنگام تشکيل پر به داخل آن رسيده و پس از شاخی شدن پر و از بين رفتن چربی های حلال در تارها و تارچه ها متراکم گشته و آن را رنگی می نمايانند . املاح و مواد موجود در غذا و محيط می توانند در کميت و تا حدودی کيفيت رنگ پرها موثر باشند . ملانينها , فراوانترين رنگدانه و پراکنده در همه جای بدن پرنده اند . اين رنگ دانه ها علاوه بر اينکه رنگهای تيره را می سازند (قهوه ای تيره , خاکستری و سياه ) موجب سايه روشن و يا روشنی و تيرگی ديگر رنگها نيز می شوند . رنگدانه های ملانين به دوشکل ديده می شوند , دسته ای استوانه ای يا بيضوی که موجب تيرگی رنگ می شوند و دسته ای گرد و دانه ای شکل که باعث جلوه گری نمايان و روشن تر رنگ می گردند .

رنگها به دو دسته کاروتنی و ملانینی تقسیم میگردند. این دو گروه رنگی مشخص کننده رنگ نهایی پرنده می باشند . غیرفعال بودن و یا عدم و جود هر یک از این دو عامل میتواند رنگ جدیدی را پدید آورد.البته برای رسیدن به رنگ مورد نظر آگاهی ازنکات ژنتیکی دیگرجزء ضروریاتی است که علاقمندان به تکثیر قناری های رنگی می باید از آنها اطلاع داشته باشند. در اینجا توضیح مختصری راجع به هر دو گروه رنگی را ملاحظه میکنید.

وجود عامل کاروتن که طیف رنگهای روشن ازرنگ لیمویی تا قرمز را دربرمیگیرد ونوع خوراک پرنده در تغییر آن موثر است بعلاوه وجود عامل ملانین که رنگ خود پرنده است و نشانه آن تیرگی رنگ پوست در پرنده است هر دو در یک پرنده رنگ ابلق رادرپرنده بوجود می آورند .

در صورتیکه عامل کاروتن در پرنده غیرفعال باشد و عامل ملانین فعال باشد رنگ پرنده تیره است .

در صورتیکه عامل ملانین در پرنده غیر فعال باشد و عامل کاروتن فعال باشد رنگ پرنده طیف رنگهای روشن از لیمویی تا قرمز را شامل می شود.

اگر پرنده فاقد عامل کاروتن باشد و عامل ملانین نیز غیر فعال باشد رنگ پرنده سفید خواهد بود.رنگ سفید به دو گروه غالب(دومینانت) و مغلوب(رسسیو) تقسیم میشود. سفید دومینانت می تواند با رنگهای دیگر مجددا رنگ سفید را پدید آورد در صورتی که سفید رسسیو تنها با سفید رسسیو قادر به تولید رنگ سفید در نسلهای بعدی خود می باشد.

اگر عامل کاروتن غیرفعال باشد و پرنده فاقد عامل ملانین باشد پرنده دچار بیرنگی یا آلبینیسم خواهد شد.از نشانه های این حالت بازتابش نور از رگهای خونی و دیدن چشمهای پرنده به رنگ قرمز است.
۱۳۹۱/۰۴/۲۴، ۰۱:۳۴ ب.ظ
سوابق نقل قول
سپاس شده توسط: Arjon ، Animal Planet ، darkoob ، کمیار ، ababil55




کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان