زمان کنونی: ۱۴۰۳/۰۱/۱۰، ۰۱:۵۷ ق.ظ درود مهمان گرامی! (ورودثبت نامورود با فیسبوکورود با گوگل پلاس)

روش دهن دار کردن جوجه سهره صید شده

**
عضویت ویژه

دیپلم
تاریخ عضویت: ۱۳۹۳/۰۶/۰۶
اعتبار: 35
وضعیت : آفلاین
سپاس‌ها: 860
2485 سپاس گرفته‌شده در 1055 ارسال
ارسال: #1
روش دهن دار کردن جوجه سهره صید شده
سلام خدمت دوستان عشق باز
همونطور که قبلا عرض شده بود در اینجا میخوام راجع به روش دهن دار کردن جوجه سهره صید شده مطالبی رو تقدیم دوستان کنم .
قبل از شروع بحث لازمه که این تذکر داده بشه که بحث ما اینجا راجع به دهن دار کردن جوجه سهره صید شده به صورت پاک بازی هست . پس دوستان این رو مد نظر داشته باشن .

*** برای اینکه ما بتونیم جوجه سهره صید شده رو پاک پاک دهن دار کنیم و بالا بیاریم دو راه بیشتر وجود نداره :

1- راه اول اینکه ما باید یه استاد پاک پاک داشته باشیم و جوجه سهره را زیر دهن استاد زنده بالا بیاریم .
2- راه دوم وقتیه که ما استاد زنده نداریم و میخواییم جوجه سهره را با نوار یا سی دی بالا بیاریم .

در این ارسال نکاتی رو راجع به راه اول یاد آوری میکنیم :

* اوستای زنده ما اگر سهره باشه میبایست دوتا اردیبهشت و اگر سهره قناری باشه میبایست سه تا اردیبهشت رو پشت سر گذاشته باشه . (یعنی میبایست دهنش تثبیت شده باشه که یه وقت جوجه یا جوجه های ما دهن اوستا رو خراب نکنن)

* برای رسیدن به بهترین نتیجه مورد نظر و مطلوب بهتره که فقط یه استاد دهن دار پاک پاک در اختیار داشته باشیم و همینطور بهتره در منزل ما یا محل نگهداری ما هیچ پرنده دیگری نباشه .  (مهم)
ممکنه سوال پیش بیاد که چرا فقط باید از یک استاد استفاده کنیم ؟ نمیشه مثلا اگر ما دو یا سه تا اوستای پاک داریم جوجه ها رو زیر دهنشون بذاریم ؟
در جواب عرض میشود : میشه ولی اگر استاد یکی باشه جوجه یا جوجه های تحت تعلیم بهتر و کاملتر و بی غلط تر از آب در میان . چون اگر از دو یا سه تا اوستای پاک استفاده بشه وقتی سهره های اوستا میرن تو دهن صداهای مخدوشی از ترکیب صدا و آواز دو یا سه تا اوستای ما بوجود میاد و همین موجب میشه نتیجه مطلوب برای ما حاصل نشه و جوجه های تحت تعلیم ما ردی یا کم و کسری تو دهنشون باشه . ( این تازه برای وقتی هست که اوستاهای ما همه یک دهن و پاک پاک باشن . در غیر این صورت که باید قید پاک بالا آوردن جوجه ها رو زد ) 
البته در یک صورت میشه از دو یا چند اوستای پاک و یک دهن برای تعلیم جوجه ها استفاده کرد و اونم وقتیه که جای ما اونقد بزرگ باشه که تو هر اتاقی یه اوستا بذاریم و یه جوجه هم زیر دهنش .

* تعداد جوجه های تحت تعلیم به هیچ وجه بیشتر از چهارتا نباشه و هر چی تعداد جوجه ها کمتر باشه نتیجه بهتری بدست میاد . یعنی سه تا جوجه زیر دهن بذاریم بهتر ازاینه که چهارتا باشن و اگر دوتا جوجه زیر دهن بذاریم بهتر از اینه که سه تا باشن و در بهترین حالت اینه که یه جوجه خوب زیر دهن بذاریم . ( البته این برای وقتی هست که جوجه ها نزدیک به هم یا مثلا تو یه اتاق باشن و اگر جای ما اونقد بزرگ باشه که تو هر اتاق یه اوستا و یه جوجه بذاریم خیلی جای نگرانی نیست به شرطی که اوستا ها پاک پاک و یک دهن باشن ) .
نتیجه اینکه در بهترین حالت ما باید تو یه خونه یه اوستای پاک داشته باشیم و یه جوجه کال رو زیر دهنش بذاریم . ( تاکید روی بودن یه اوستا و یه شاگرد به این خاطره که وقتی اوستا چند تا شد صداهای اضافی و مخدوشی ایجاد میشه که برای پاک بالا آوردن جوجه یا جوجه ها مضر هست و وقتی شاگرد دو یا چند تا شد ریزه خونی یا کوتاه بلند خوندن جوجه ها موجب میشه از صداهای هم تقلید کرده و در نتیجه جوجه های ما با کم کسری و یا باشلختگی و ردی در دهن بالا بیان ) .

* جوجه تحت تعلیم باید تا دوسالگی یعنی تا زمان تثبیت دهن داخل فضای بسته باشه . ( یعنی اگر بخوایم جوجه رو بیرون تو تراس یا حیاط یا پشت بوم یا ایوان بذاریم تا اردیبهشت دوم نمیتونیم و نباید این کارو بکنیم . البته منظور این هست که به صورت دائم بیرون بذاریم . و الا گشت و یا بیرون گذاشتن به صورت موقت یعنی مثلا هفته ای یک یا نهایتا دو مرتبه اونم بخصوص تو بهار و با توجه به دمای منطقه و دمای محل نگهداری ما نه تنها بد نیست بلکه لازم و مفید هم هست ) 
ممکنه سوال پیش بیاد که چرا نمیشه جوجه سهره صید شده رو تو فضای باز زیر دهن اوستا بذاریم ؟
در جواب عرض میشود که چون جوجه سهره خوی وحشی گری داره وقتی تو فضای باز باشه خوی وحشی گری غالب میشه و گیرایی اون کم میشه و اگرم دهن بگیره تمام و کمال نمیگیره و حتما غلط دار خواهد شد . در حقیقت چاره ای نیست که پرنده تا اردیبهشت دوم بیرون نباشه ( منظور بیرون بودن به صورت دائم هست )  .  ولی بعد از اردیبهشت دوم که دهن پرنده تثبیت شده نه تنها بیرون گذاشتن مشکلی نداره بلکه بهتره و باید سهره رو از اواسط اردیبهشت همراه با اوستاش بیرون بذاریم چون سهره تو فضای باز زمین تا آسمون فرق داره با سهره تو فضای بسته .

* برای مثال فرض کنید یه اوستای کار درست و دهن پاک داریم که تو پاسیو میذاریمش که هم از نظر نور و هم از نظر دما فضای مناسبی هست و در فصل و وقت جوجه سهره یک یا دو عدد جوجه خوب تهیه کردیم حالا باید دقیقا چه کنیم ؟
عرض میشود در ابتدا بلافاصله پس از صید یا خرید جوجه ها اونا رو باید به محل مورد نظر منتقل کرده و جوجه یا جوجه ها رو باید جدا جدا تو قفس تکی کوچیک مخصوص رام کنی انداخت و تا ده روز اول یه پارچه توری نازک روی جوجه یا جوجه ها کشیده و جوجه ها رو با فاصله یک وجبی از هم روی زمین قرار داده و اوستا هم بالای سرشون و اگر اوستا تولک رفته و یا کم میخونه بهتره که نوار اوستا رو براشون (در سه وعده صبح و ظهر و عصر و هر وعده حد اقل دوساعت) بذاریم .
بعد از یک هفته یا نهایتا ده روز که جوجه ها در کنار هم و با فاصله اندکی زیر یه پارچه توری بودن میبایست جوجه ها تک تک پیچیده بشن تا کاملا رنگ بیارن و همینطور دهن رو تمام و کمال بگیرن و به هیچ وجه نباید جوجه ها رو جا بجا کرد یا اینکه مثلا آفتاب و آبتنی داد یا بیرون تو هوای آزاد برد که به طور کامل خوی وحشی از سرشون بیرون بره و دهن رو بگیرن و کاملا رنگ بندازن . ( البته بازم تاکید میکنم اگر یه دونه جوجه کال باشه یعنی توک سیاه نتیجه خیلی بهتری حاصل میشه ) .
در کل خیلی نباید نگران و در قید آفتاب یا آبتنی و یا جابجایی جوجه باشید و با دادن میوه و سبزیجات یا استفاده از ویتامین و قطره آیورمکتین همه اینا رو میشه جبران و کنترل کرد و چاره ای جز این نداریم . البته آب بازی برای پرنده بسیار مفید هست و از زمانی که پرنده کاملا رنگ آورد و صاف کرد و از زیر روکش بیرونش آوردیم  اگر خودش میرفت تو آب که باید براش وان بذارید هفته ای یک بار کافیه و اگر تو آب نمیرفت با اسپری افشانه گر از فاصله یک متری چندتا پیس به پرنده بزنید و اگر آفتاب از پشت شیشه باشه بذارید تا خودش رو خشک کنه به مدت خیلی کوتاه . (مهم)

* وقتی جوجه یا جوجه های ما کاملا رنگ آوردن که حدودا میشه مهر و آبان بازم جوجه یا جوجه های ما میبایست زیر دهن اوستا یه میخ باشن تا اواسط فروردین و از اواخر فروردین و اوایل اردیبهشت بهتره جوجه و اوستاش رو گشت برد هفته ای دو مرتبه و هر مرتبه دو سه ساعت (پارک یا دامنه کوه و طبیعت) .

* بهتره هفته ای یکی دو بار جوجه یا جوجه های تحت تعلیم رو حد اقل نیم ساعت تا یک ساعت جوری قرار بدیم که کاملا اوستا رو ببینن البته با فاصله باشه حالا یا روبری اوستا میخ بشن یا کنار اوستا چرا که دیدن اوستا در یاد گیری دهن بسیار موثر و مفید و لازم هست .

* از اواسط خرداد که جوجه یا جوجه های ما یک ساله شدن بهتره روزی نیم ساعت زیر آفتاب باشن به مدت ده روز تا دوهفته و سپس روی میخشون تک میخ شده و بپیچونیم تا زودتر کاملا لخت بشن ولی اوستا رو بهتره جای خنک بذاریم تا مست بمونه و وقتی که جوجه یا جوجه های ما دارن میرن تولک و ساکت میشن اوستا هنوز بالای سرشون قرص و مست دهن بزنه تا کاملا دهنشون تثبیت بشه و ریزه کاریهای دهن رو بهتر و کاملتر یاد بگیرن . و وقتی که اوستا هم رفت تو لک و ساکت شد اونوقت برای اوستا و جوجه ها نوار اوستا رو بذارید . ( من از سهره با دوربین دیجیتال موبایلم با کیفیت HD فیلم میگیرم که صدا رو هم به صورت استریو ظبت میکنه و بعد فیلم رو میریزم تو لب تاپ و فرمتش رو  MP3  میکنم بهترین کیفیت ممکن حاصل میشه )

* بعد از اینکه جوجه یا جوجه های ما (در حالی که یک سالگی رو رد کردن) دو مرتبه تخت شدن بازم باید داخل خونه یا فضای بسته مثل پاسیو یا اتاق مخصوص نگهداری که از ابتدای جوجه گی اونجا بودن باشن و کما فی سابق تحت تعلیم و زیر دهن اوستا باشن و بیرون نباشن تا برج دو ( البته داخل خونه یا محل نگهداری بهتره هفته ای دو مرتبه به مدت یک ساعت و باتوجه به دمای محل نگهداری جابجا بشن ولی در سال اول بهتره جابجا نشن ) . 
از اوایل یا اواسط برج دو ( بستگی به محل شما داره ) که هوا سوز و سرمایی نداره ( و جوجه ما دو ساله شده ) بهتره اوستا و شاگردش رو برای همیشه بیرون ( مثلا تو بالکن یا ایوان منزل ) گذاشت تا به اوج مستی برسن و در فصل تابستان هم همون بیرون لک بخورن و برای اوایل پاییز تخت کنن و تمام  پاییز و زمستان هم بیرون باشن و از اواسط بهمن رو به مستی میرن و برای اردیبهشت به اوج مستی خواهند رسید . 
ممکنه سوال بشه چه لزومی داره سهره بیرون و تو فضای باز باشه ؟ و آیا سهره دهن دار اگر بیرون باشه خراب نمیشه ؟
در جواب عرض میشود اصل نگهداری سهره تو فضای باز هست و اگر ما گفتیم تا دوسال سهره بیرون نباشه برای این هست که پرنده تا دوسالگی دهنش تثبیت نمیشه و اگر قبل از دوسالگی بیرون باشه دهن پرنده خراب میشه ولی وقتی جوجه ما دوسالش رو پر کرد اونوقت دیگه لزومی نداره داخل خونه باشه و اگر دوتا سهره که یک دهن باشن تو فضای بیرون مثل بالکن بذاریم هیچ جای نگرانی برای دهن پرنده وجود نداره . فقط تابستونا که میرن تو لک هفته ای دو یا سه مرتبه و هر مرتبه به مدت یک ساعت بهتره دهن اوستا براشون پخش بشه .

برای دهن دار کردن بانوار که به مراتب دشوارتر هست در ارسالهای بعدی مطالبی عرض خواهد شد . ببخشید  که طولانی شد . امید وارم مفید بوده باشه .

البته من مطالب کلی و مهمتر رو عرض کردم و برای جزئیات میتونید ارسالهای قبلی بنده و اساتید سایت رو مطالعه بفرمایید .    
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۳۹۶/۰۵/۰۷، ۱۲:۱۱ ب.ظ، توسط سی مرغ.)
۱۳۹۵/۰۲/۲۷، ۰۶:۳۳ ب.ظ
سوابق نقل قول
صفحه 3 (آنچه در بالا آمده است، نخستین ارسال این موضوع می باشد)
**
عضویت ویژه

دیپلم
تاریخ عضویت: ۱۳۹۳/۰۶/۰۶
اعتبار: 35
وضعیت : آفلاین
سپاس‌ها: 860
2485 سپاس گرفته‌شده در 1055 ارسال
ارسال: #21
RE: روش دهن دار کردن جوجه سهره صید شده
سلام  
سلامت باشین . من هم از شما و قدر شناسی شما سپاسگذار و ممنونم . 
راستش دوست دارم دوستان وارد بحث بشن و چهارتا نکته ما بگیم و چهارتا نکته هم دوستان به ما یاد بدن ولی متاسفانه جز مدیر محترم سایت که حقیقتا برای این انجمن زحمت میکشن و معدودی از دوستان نظیر شما هیچکس به بحث های بنده وارد نمیشه و به همین خاطر من خودم از خودم سوال میکنم و خودم هم جواب خودم رو میدم تا اگر دوستی یه همچین سوالی داشت یه جوابی برای سوالش وجود داشته باشه . 
جا داره من هم از پرنده بان و از تمامی اساتید و دوستانی که واقعا ازشون خیلی چیزا یاد گرفتم صمیمانه و خالصانه تشکر کنم 

بله حقیقتا شما درست فرمودین اگه بخوای دهن بازی کنی چه تو سهره چه تو قناری مثل این هست که بخوای خلاف جهت رودخونه حرکت کنی . باید سرت رو بندازی پایین و با کسی هم کاری نداشته باشی راه خودت رو بری و هدفت مشخص باشه نظر دیگران رو هم در مورد راهت و کارت جویا نشی تا یه وقت ناامیدت نکنن چون هیچکس درکت نمیکنه مگر اونی که تو راه شماست . اونی که تو راه شماست حرف شما رو میفهمه و میتونه درکت کنه و اگر خواستی مشورت کنی باید با او مشورت کنی تا مشورتش برات سودمند باشه 

   
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۳۹۵/۰۴/۳۱، ۰۴:۲۹ ب.ظ، توسط سی مرغ.)
۱۳۹۵/۰۳/۱۹، ۱۲:۲۴ ق.ظ
سوابق نقل قول
سپاس شده توسط: محمدمهدی ، gholizadeh
**
عضویت ویژه

دیپلم
تاریخ عضویت: ۱۳۹۳/۰۶/۰۶
اعتبار: 35
وضعیت : آفلاین
سپاس‌ها: 860
2485 سپاس گرفته‌شده در 1055 ارسال
ارسال: #22
RE: روش دهن دار کردن جوجه سهره صید شده
سلام 
لازمه چندتا نکته رو خدمت دوستان عرض کنم 
اول اینکه : (در ارسال شماره 15 ) یعنی وقتی بخوایم چندتا جوجه رو همزمان با هم زیر دهن بذاریم گفته شد بهتره همه رو زیر یه پارچه بپیچونیم که همو ببینن و کمتر همدیگه رو صدا کنن . این برای وقتی هست که ما همه پرنده ها رو تو یه اتاق یا یه محل درکنار هم بخوایم بالا بیاریم ولی اگر جا داشته باشیم و بتونیم هر پرنده رو تو یه اتاق یا جدا و با فاصله بذاریم بهتره هر پرنده رو تکی بپیچیم و زیر دهن بذاریم و هر کدوم تو یه اتاق جدا با یه دستگاه پخش جدا . به این صورت احتمال پاک بودن جوجه ها بیشتر هست ولی در هر صورت وقتی چندتا شاگرد تو یه خونه زیر دهن نوار بذاریم خیلی نباید انتظار کامل دهن گرفتن و پاک بودن جوجه ها رو داشته باشیم بخصوص برای عید اول و بخصوص وقتی از یه آواز کلاسیک یا سنگین برای آموزش استفاده کنیم . 

نکته دیگه اینکه : بعضی از اساتید نظرشون بر این هست که به جوجه یکی دو ماه اول تخم کاهو داده بشه تا هم لک بخوره و هم نخونه و گوش کنه تا دهن بگیره . 
عرض میشود از جهت نخوندن خوبه ولی معمولا این جور جوجه ها سوء تغذیه میگیرن و خوب بالا نمیان و بعدا هم دیگه سهره بشو نیستن . من طبق تجربه خودم و اساتید خدمت دوستان عرض میکنم لازم نیست دون پرنده رو تغییر داد و بهتره دون ثابتش از همون روز اول شاهدونه ریز باشه و برای نخوندن بهتره پرنده رو که پیچوندین یه جای تاریک بذارید تا نخونه و بیشتر گوش کنه واگر جای شما هر چی ساکت تر باشه بهتره . فقط هر دو ساعت یه ربع به پرنده نور برسونید مثلا اگر پرنده رو تو کمد گذاشتین در کمد رو باز کنید و وقتی که در کمد رو باز کردین نوار رو قطع کنید و سر و صدا نباشه تا پرنده نخونه و دون آب بخوره و سپس دوباره در کمد رو ببندین تا یکی دو ماه اول به اینصورت عمل کنید که دهن بیایون رو کامل پاک کنه و اگر یکی باشه پاک پاک میشه . من خودم چندین سال پیش همین روش رو انجام دادم روی سهره صید شده و نتیجه گرفتم . البته فقط همین یه جوجه رو تو خونه داشتم و هیچ پرنده دیگری هم نداشتم . 
در این روش فقط پرنده دی تریش  کم میشه که بعدا وقتی داره صاف میکنه با ویتامین جبران میشه ولی آ د سه ایی رو باید وقتی کاملا تخت شد یدوره بهش داد . اما به هیچ وجه سوء تغذیه نمیگیره و ضعیف بار نمیاد . ولی اگر یکی دوماه اول بهش تخم کاهو بدین پرنده سوء تغذیه شدید میگیره و بعدا هم خوب بالا نمیاد و مست نمیشه ( من که تجربه خوبی از جوجه های با تخم کاهو بالا اومده ندارم و در عوض سیاهدونه به جوجه میدم که هم قویتره و پرنده رو ضعیف نمیکنه و هم پرنده رو کامل لخت میکنه که زودتر و بهتر رنگ بیارن . البته دون ثابت شاهدونه ریز و سیاهدونه رو با انگشتی براش میذارم ) 
با آرزوی موفقیت برای دوستان .
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۳۹۶/۰۸/۰۳، ۰۲:۰۹ ق.ظ، توسط سی مرغ.)
۱۳۹۵/۰۳/۲۶، ۰۳:۳۰ ب.ظ
سوابق نقل قول
سپاس شده توسط: mohsenb150 ، محمدمهدی
***
ناظم انجمن

فوق لیسانس
تاریخ عضویت: ۱۳۹۱/۰۳/۲۰
اعتبار: 60
وضعیت : آفلاین
سپاس‌ها: 241
2796 سپاس گرفته‌شده در 839 ارسال
ارسال: #23
RE: روش دهن دار کردن جوجه سهره صید شده
سلام مهدی جان کلا نظر خودت و منطقه اتون در مورد ریزه کاری ها و فنون اصلی آموزش چیه؟
۱۳۹۶/۰۳/۰۶، ۰۷:۴۸ ق.ظ
سوابق نقل قول
سپاس شده توسط:
**
عضویت ویژه

دیپلم
تاریخ عضویت: ۱۳۹۳/۰۶/۰۶
اعتبار: 35
وضعیت : آفلاین
سپاس‌ها: 860
2485 سپاس گرفته‌شده در 1055 ارسال
ارسال: #24
RE: روش دهن دار کردن جوجه سهره صید شده
سلام علیرضاجان سوالتون خیلی کلی هست و نمیدونم باید چه پاسخی خدمتتون عرض کنم ... اگر کمی بیشتر توضیح بدین که بدونم دقیقا چی مد نظرتون هست بهتر میتونیم روش بحث کنیم . باتشکر  
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۳۹۶/۰۳/۰۶، ۰۵:۵۱ ب.ظ، توسط سی مرغ.)
۱۳۹۶/۰۳/۰۶، ۰۲:۰۹ ب.ظ
سوابق نقل قول
سپاس شده توسط:
**
عضویت ویژه

دیپلم
تاریخ عضویت: ۱۳۹۳/۰۶/۰۶
اعتبار: 35
وضعیت : آفلاین
سپاس‌ها: 860
2485 سپاس گرفته‌شده در 1055 ارسال
ارسال: #25
RE: روش دهن دار کردن جوجه سهره صید شده
با سلام 
در مورد تکنیکهای آموزش آواز و ریزکاریهاش باید اول مشخص بشه که ما چه پرنده ای رو میخوایم آموزش بدیم .... مثلا جوجه صید شده باشه یا جوجه متولد قفس یا جوجه سهره قناری .... با نوار باشه یا با استاد زنده .... یدونه باشه یا چندتا رو با هم بخوایم آموزش بدیم ... و انتظار ما از آموزش در چه حدی باشه مثلا میخوایم فقط چهارتا دهن قشنگ هم داشته باشه یا میخوایم پاک و تمام کمال دهنو برداره .... یا مثلا سهره صید پاییز باشه یا سهره قناری کهنه و دوساله مثلا ..... پس برای اینکه بتونیم دقیق فنون و تکنیکهای آموزش رو بررسی کنیم و ریزه کاریهاش هم گفته بشه باید دقیق مشخص کنیم برنامه و هدف ما چی هست و چه راهی رو با چه ابزاری میخوایم طی کنیم اونوقت میتونیم دقیق در موردش گفتگو کنیم ....

اما به عنوان مثال فرض کنیم که میخوایم جوجه سهره صید بیابون رو آموزش بدیم .... 

تکنیک اول پیچوندن هست: و فلسفه این کار این هست که پرنده ترسش کمتر بشه و حواسش به بیرون کمتر پرت بشه و بهتر و دقیقتر گوش کنه و دهن بگیره و از طرفی بهتر و کاملتر لک بخوره و رنگ بیاره ...

تکنیک دوم رام کردن هست: خیلی ها پیچوندن رو قبول ندارن و اصلا پرنده رو نمیپیچن (چون پیچوندن در بعضی مواقع جوجه رو بویژه اگر کال باشه خراب میکنه) و به جای پیچیدن پرنده رو رام و اهلی و پر رو میکنن و فلسفه کارشون اینه که پرنده وقتی اهلی و پررو بشه اونوقت کاملا آرامش داره و پرنده ای که آرامش داره به راحتی به صدای آواز چه نوار باشه چه استاد گوش میده و بهتر و دقیقتر دهن میگیره ....

تکنیک سوم گرسنگی دادن هست: که من به هیچ وجه قبولش ندارم 

تکنیک چهارم صفر کردن پرنده هست با تخم کاهو: که بازم من قبولش ندارم چون برای من سلامت و قوی بالا اومدن جوجه از همه چی مهمتره و روی سلامتی پرنده اصلا و به هیچ وجه حاضر نیستم ریسک کنم ..... البته فلسفه گرسنگی دادن اینه که پرنده رو رام کنن و فلسفه تخم کاهو دادن اینه که پرنده رو صفر کنن که اصلا رو به مستی نره و فقط بخور و نمیر باشه تا دهن بیابون رو پاک کنه و دهن جدید رو برداره .... ولی تخم کاهو علاوه بر اینکه پرنده رو صفر میکنه و موجب لک پرنده میشه گوشت تن پرنده رو ذوب میکنه و از طرفی چون پرنده بیش از اندازه سردی مصرف میکنه وقتی تخم کاهو جلوش هست مشکل روده ای و گوارش پیدا میکنه ...

تکنیک پنجم قرار دادن پرنده در جای تاریک هست: به این صورت که پرنده رو در جای تاریکی مثل کمددیواری منزل یا زیر راه پله یا پستویی قرار میدن که پرنده کمتر ورجه وورجه کنه و تحرکش کم بشه و اغلب روی نی ساکت میشینه و به دقت به صدای استاد یا نوار گوش میده و بهتر و دقیقتر دهن میگیره ... البته در این روش لزومی نداره که پرنده پیچیده بشه فقط برای یکی دوماه اول جوجه رو جای تاریک میذارن تا شیطنت و تحرکش کم بشه و نخونه و بیشتر گوش کنه برای پاک کردن دهن بیابون و بهتر و دقیقتر یادگرفتن دهن استاد یا نوار .... البته میشه همزمان هم پرنده رو با یه توری نازک پیچید و هم اینکه در جای تاریکی قرارش داد ولی اگر جای تاریک خیلی خوب داشته باشیم لزومی به پیچوندن هم نداریم چون ممکنه یکی بخواد به صورت طبیعی پرنده رو لک بده و فقط برای یکی دوماه اول اونو جای تاریک میذاره تا دهن بیابون رو پاک کنه و دهن استاد یا نوار رو بهتر و دقیقتر بگیره .... 
نکته مهم : در مورد پیچوندن چون خودم چندسالیه تجربه ش میکنم دوتا نکته رو باید حتما رعایت کنید والا پرنده شما خراب میشه اول اینکه پرنده رو جای گرم نپیچید و دوم اینکه با پارچه نازک این کارو انجام بدین که هوا به راحتی ازش عبور کنه ..... چون فلسفه پیچوندن بیشتر ایجاد آرامش هست تا ایجاد گرما و همین ایجاد آرامش سبب لک خوردن و دهن گرفتن پرنده میشه ولی پیچوندن در جای خیلی گرم و با پارچه ضخیم سبب بالارفتن دما و گرمای خیلی زیاد میشه و همین امر سبب خراب و مریض شدن پرنده میشه بویژه اگر دونش هم شاهدونه باشه ....

تکنیک ششم پخش صدای نوار یا استاد در زمان خواب پرنده هست: البته بهتره با ولوم پایین این کار صورت بگیره که موجب کلافگی پرنده نشه و باید پخش صدا در حکم لالایی و نوازش روح باشه برای جوجه تحت آموزش و بهتره یکی دوساعت بیشتر نباشه و من مخالف اینم که تا صبح صدا برای جوجه پخش بشه چون ممکنه تاثیر منفی بذاره و آرامش پرنده رو مختل کنه ...

اینا فقط برای جوجه صید بیابون بود که به طور کلی نکاتی رو عرض کردم حالا اگر دوستان دقیقتر مشخص کنن که برنامه و هدفشون چی هست و در واقع چه راهی رو با چه ابزاری میخوان طی کنن و انتظار و هدفشون چی هست و چه تعدا جوجه رو میخوان آموزش بدن دقیقتر میتونیم در موردش گفتگو کنیم .... با آرزوی سلامتی و موفقیت  
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۳۹۶/۰۷/۲۸، ۱۲:۰۸ ق.ظ، توسط سی مرغ.)
۱۳۹۶/۰۳/۰۹، ۱۲:۰۶ ب.ظ
سوابق نقل قول
سپاس شده توسط: gholizadeh ، محمدمهدی
**
عضویت ویژه

تاریخ عضویت: ۱۳۹۰/۰۶/۲۸
اعتبار: 10
وضعیت : آفلاین
سپاس‌ها: 324
298 سپاس گرفته‌شده در 125 ارسال
ارسال: #26
RE: روش دهن دار کردن جوجه سهره صید شده
درود
نظرتون در مورد دهن دار کردن جوجه های پر زور و کم زور در کنار هم چیه ؟ تاثیر جوجه پر زور تر از نظر اواز روی جوجه ضعیفتر چیه کسی امتحان کرده ؟
البته در روش دهن دار کردن با سی دی
۱۳۹۶/۰۵/۰۴، ۰۴:۴۳ ب.ظ
سوابق نقل قول
سپاس شده توسط:
**
عضویت ویژه

دیپلم
تاریخ عضویت: ۱۳۹۳/۰۶/۰۶
اعتبار: 35
وضعیت : آفلاین
سپاس‌ها: 860
2485 سپاس گرفته‌شده در 1055 ارسال
ارسال: #27
RE: روش دهن دار کردن جوجه سهره صید شده
سلام 
البته جواب سوالتون به طور مطلق معلوم نیست چون هر سهره ای با سهره دیگر از نظر هوش و گیرایی متفاوت هست ... ولی به طور کلی جوجه های پر زور اغلب به سختی از فایل صوتی دهن میگیرن حتی در زمانی که کاملا کال هستن اگر از کالی بیرون اومده باشن که دیگه هیچی ... خوب با این وصف پرنده کم زورتر هم به صدای همنوع خودش یعنی جوجه پر زور بیشتر زغبت نشون میده تا صدای مرده و بی روح سی دی .... این قانون و قاعده کلی هست تو دهن بازی ولی استثنا هم ممکنه زیاد باشه به همین خاطر اگر بخوام دقیقترین جواب رو به سوالتون بدم این هست که مطلقا معلوم نیست نتیجه کار چی میشه  
این برای یادگیری بود که گفته شد .... ولی توی خوندن معمولا جوجه های پر زور تر جوجه های ضعیف تر رو تور میکنن یا تو لرستان میگن لال میکنن بویژه وقتی با فاصله نزدیک به هم میخ بشن ... 
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۳۹۶/۰۷/۲۸، ۱۲:۲۳ ق.ظ، توسط سی مرغ.)
۱۳۹۶/۰۵/۰۴، ۰۷:۴۷ ب.ظ
سوابق نقل قول
سپاس شده توسط: gholizadeh ، محمدمهدی
**
عضویت ویژه

دیپلم
تاریخ عضویت: ۱۳۹۳/۰۶/۰۶
اعتبار: 35
وضعیت : آفلاین
سپاس‌ها: 860
2485 سپاس گرفته‌شده در 1055 ارسال
ارسال: #28
RE: روش دهن دار کردن جوجه سهره صید شده
با سلام 
چند روز پیش در خدمت یکی از دوستان قدیمی بودم سر صحبت باز شد ازشون سوال کردم روش شما برای دهن دار کردن جوجه با نوار چی هست ؟ ایشون فرمودن روکش میکنیم و میخوابونیم زیر دهن .... بعد پرسیدم به چه صورت روکش میکنید؟ گفتن همون شرتی پرنده رو برعکس یعنی از بالا به پایین میکشیم روی قفس ....  و همینطور گفتن جوجه رو تا زمانی که کاملا رنگ بیاره و صاف کنه اصلا آب بازی نمیدیم ( یعنی وقتی زیر روکش هست ) و فقط سالی دوبار قطره پس گرنی میزنیم هر 6 ماه یه مرتبه ...      
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۳۹۶/۰۷/۲۸، ۱۲:۲۷ ق.ظ، توسط سی مرغ.)
۱۳۹۶/۰۵/۰۷، ۰۱:۰۷ ب.ظ
سوابق نقل قول
سپاس شده توسط:
**
عضویت ویژه

تاریخ عضویت: ۱۳۹۰/۰۶/۲۸
اعتبار: 10
وضعیت : آفلاین
سپاس‌ها: 324
298 سپاس گرفته‌شده در 125 ارسال
ارسال: #29
RE: روش دهن دار کردن جوجه سهره صید شده
درود
بعد از صاف کردن جوجه روکش رو بر میدارن و به حالت عادی بر میگردونن ؟
یکی از مشکلاتی که من به ذهنم میرسه فقط اینه که اگر مدت زمان زیادی پرنده رو کاور کنیم پرنده شاید بهتر دهن رو بگیره ولی پس میره وجوجه سال اول مست نمیشه
بهترین راهش چی میتونه باشه که مطمعن بشیم جوجه سهرمون دهن رو بگیره و عقب نیفته و دیگه بعد از عید نوک و پا سفید کنه و مستی کنه
۱۳۹۶/۰۵/۰۷، ۰۵:۰۲ ب.ظ
سوابق نقل قول
سپاس شده توسط:
**
عضویت ویژه

دیپلم
تاریخ عضویت: ۱۳۹۳/۰۶/۰۶
اعتبار: 35
وضعیت : آفلاین
سپاس‌ها: 860
2485 سپاس گرفته‌شده در 1055 ارسال
ارسال: #30
RE: روش دهن دار کردن جوجه سهره صید شده
سلام 
موقعی که که پرنده کامل 100درصد صاف کرده باشه یا مثلا 90درصد صاف کرده و دفعتا روکش رو برداریم دوباره حتما پس میره و پر میریزه (بخصوص که زمانی پرنده کامل صاف میکنه یا اوایل مهر هست یا اوایل آبان و اون زمان هوا دوباره رو به سردی میره به نسبت فصل قبل) مگر اینکه تقویتش کنیم با ad3e سه چهار روز پشت سرهم که داده بشه و دون پرنده هم شاهدونه ریز باشه دیگه محال پر بریزه البته به شرطی که یه میخ باشه .... 
البته به نظر من بهتره ابتدا روکش رو دومرتبه مثل شرتی از پایین به بالا بندازیم جوری که فقط سقف قفس باز باشه و بعد از ده روز کامل شرتی رو حذف کنیم ولی در هر صورت در اون تایم تقویت پرنده واجب هست ....
اگر جوجه پر زور باشه همون سال اول مست میکنه به شرطی که حتما  یکدوره ad3e بعد از اینکه از زیر کاور بیرونش آوردیم بهش داده بشه ....  میتونید کانتو هم استفاده کنید(البته نه با دوزی که شرکتش گفته با دوز حداقلی) ولی به نظرم ضروری نیست اگر جاش خنک باشه و نورش خوب باشه و یه میخ باشه و دونش هم شاهدونه باشه باید مست بشه .... حالا ذات پرنده هم باید در نظر گرفت..... آب بازی طبیعی هفته ای یکی دوبار به شرطی که دوهوا و مریضش نکنیم هم خیلی موثر هست در مست شدن و همینطور نظافت و ماسه و کف دریا و هفته ای یکروز ویتامین و مقدار اندکی سبزیجات در حدی که اسهال نگیره ....  البته جوجه چون سال اولش هست نباید انتظار داشت که شب عید مست ماده گیر بشه شاید اواخر اردیبهشت مستی کنه که به میخ و اقلیم و ذات پرنده و تغذیه ش هم مربوط میشه ... ولی تنها نکته ای که به نظرم رعایتش خیلی ضروری هست اینه که باید توجه کنیم برای مست کردن پرنده چاقش نکنیم با تغذیه های متفرقه و پر کالری و چرب و گرم .... مست کردن سهره کمی هم صبر و حوصله میخواد ... اینا برای جوجه ای که داخل خونه هست گفته شد ... واگر کامل بیرون یه میخ باشه با رعایت نکاتش اصلا قابل قیاس نیست با پرنده ای که داخل هست از حیث سلامتی و شادابی و مستی کردن و حنجره ترکوندن و همون بهار اول مست ماده گیر میشه اگر ذاتش درست باشه و دست پرنده باز بالا بیاد  ... ولی کسی میتونه جوجه رو بیرون بالا بیاره و دهن دارکنه که علاوه بر داشتن جای مناسب استاد زنده دهن دار هم داشته باشه یا اینکه اگر با فایل صوتی میخواد تو هوای آزاد جوجه بالا بیاره خیلی نباید روی دهن پاک حساب باز کنه و حساسیت داشته باشه و به اینکه دهنش هرچی شد شد باید قانع باشه ولی در عوض پرنده شاداب تر و سلامت تری میتونه بار بیاره البته اگر همه نکات رو درست رعایت کنه .. در مورد تغذیه هم که قبلا صبحت شده 
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۳۹۶/۰۸/۱۴، ۰۷:۳۹ ب.ظ، توسط سی مرغ.)
۱۳۹۶/۰۵/۰۷، ۰۹:۰۳ ب.ظ
سوابق نقل قول
سپاس شده توسط: gholizadeh ، محمدمهدی




کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان