زمان کنونی: ۱۴۰۳/۰۲/۰۸، ۰۲:۲۲ ق.ظ درود مهمان گرامی! (ورودثبت نامورود با فیسبوکورود با گوگل پلاس)

شناخت دانه كتان

مدیر بازنشسته

ليسانس
تاریخ عضویت: ۱۳۸۹/۱۰/۱۷
اعتبار: 70
وضعیت : آفلاین
سپاس‌ها: 582
2616 سپاس گرفته‌شده در 490 ارسال
ارسال: #1
شناخت دانه كتان
با سلام به دوستان خوبم : يكي از دانه هاي كه در تغذيه قناري نقش اصلي داره تخم كتان است
و بعلت تنوع و نامرغوب بودن تخم كتان خارجي .قناري از خوردن اون امتناع ميكند و تمامي اون رو كف قفس ميپاشد. كه ضايعات
زيادي دارد.و جلو گيري از پرت دانه امكان پذير نيست . مگر با شناخت دانه ها
خوشبختانه بهترين دانه كتان مربوط به اردبيل است و دانه كتان در بازار از نوع : عراقي --كانادايي ---و اردبيلي
وغيره موجود است . لذا بهتر ديدم از پيشكسوتان تقاضا كنم كه نحوه تشخيص دانه كتان رو نسبت به يكديگر بيان كنند .

اطلاعات من در اين حدود است كه نوع كانادايي :دانه هايي براق داره و كمي تيره است ولي نوع اردبيلي كمي روشنتر و ريزتر

و نوع اردبيلي اگر مزه كنيم .شيرين است..البته صحت اين مطلب رو بايد اساتيد بيان كنند

در نهايت بايد علف به دهن بزي شيرين بيايد و قناري خودش انتخاب كند ولي چون ما مسوول خريد هستيم بايد بهترين نوع و
سالم و تازه ترين اون رو خريداري كنيم
باتشكر
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۳۹۰/۰۳/۱۸، ۱۰:۰۵ ق.ظ، توسط katbi.)
۱۳۹۰/۰۳/۱۸، ۱۰:۰۲ ق.ظ
سوابق نقل قول
*
کاربر انجمن

لیسانس
تاریخ عضویت: ۱۳۹۱/۰۶/۲۵
اعتبار: 0
وضعیت : آفلاین
سپاس‌ها: 627
110 سپاس گرفته‌شده در 37 ارسال
ارسال: #2
RE: شناخت دانه كتان
سلام
میدونم این موضوع قدیمیه ولی سرچ کردم دیدم بهتره مطلبم رو همین جا بذارم
من یه ماهی میشه هر چی کتون میخرم یا مغزشون کامل سیاه شده یا یه رگه سیاه دارن تو همین یک ماه 4 بار خریدم همین جور شد همین الان مجدداً رفتم خریدم ولی هر چی تو مغازه بود همین جور بود و فروشنده میگفت خودشون همین جورین
تو این یک ماهه قناریهام یه کم کسل شدن و کمتر هم میخونن
قبلا به رنگ مغزشون توجه نمیکردم دوستان لطفا راهنمایید کنید ه یه تخم کتان خوب و مرغوب بعد از این که پوستش کنده بشه باید چه رنگی باشه
۱۳۹۱/۱۱/۰۴، ۱۲:۵۸ ب.ظ
سوابق نقل قول
سپاس شده توسط: dr.ghermezii ، langarood
*
کاربر انجمن

فوق لیسانس
تاریخ عضویت: ۱۳۹۱/۰۱/۲۳
اعتبار: 3
وضعیت : آفلاین
سپاس‌ها: 255
389 سپاس گرفته‌شده در 84 ارسال
ارسال: #3
RE: شناخت دانه كتان
سلام دوستان
من برای خرید تخم کتون اصلا به حرف فروشنده توجه نمی کنم. برام فرقی نمی کنه که بگه ایرانیه یا خارجیه. به جاش طی مراحل زیر تخم کتون رو تست می کنم:

1) نگاه می کنم ببینم حتما دهان دونه ها باز باشه.
2) دونه ها رو بین انگشت شصت و سبابه فشار میدم. اگه دهنشون باز باشه مغزشون در میاد.
3) دقت می کنم که رنگ مغزها قهوهای روشن (تقریبا شکلاتی) باشه.
4) مغزها را بین دندونهای جلویی خرد می کنم و می چشم. باید نرم و خوش طعم باشند.

بعد از چهار مرحله بالا، حتی اگه فروشنده بگه کاناداییه می خرم و خیالم راحته که قناری ها هم با اشتها و تا دونه ی آخر می خورند.
شاد باشید
۱۳۹۱/۱۱/۰۴، ۰۶:۴۴ ب.ظ
سوابق نقل قول
*
کاربر انجمن

.......
تاریخ عضویت: ۱۳۹۱/۱۰/۲۵
اعتبار: 1
وضعیت : آفلاین
سپاس‌ها: 976
193 سپاس گرفته‌شده در 74 ارسال
ارسال: #4
RE: شناخت دانه كتان
سلام به دوستان عزیز

راجبع کتان سیاه اطلاعاتی دارید در اختیارمون قرار بدید .

چه مقداربه قناری بدیم.

خواصیت کتان سیاه با کتان معمولی چی هست .

در چه فصلهای بیشتر استفاده کنیم.

پیشا پیش تشکر میکنم.
۱۳۹۱/۱۱/۰۵، ۱۰:۵۷ ق.ظ
سوابق نقل قول
سپاس شده توسط:
*
کاربر انجمن

لیسانس
تاریخ عضویت: ۱۳۹۰/۰۸/۲۷
اعتبار: 0
وضعیت : آفلاین
سپاس‌ها: 113
59 سپاس گرفته‌شده در 29 ارسال
ارسال: #5
RE: شناخت دانه كتان
(۱۳۹۱/۱۱/۰۵، ۱۰:۵۷ ق.ظ)پدربزرگ نوشته است: دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
سلام به دوستان عزیز

راجبع کتان سیاه اطلاعاتی دارید در اختیارمون قرار بدید .

چه مقداربه قناری بدیم.

خواصیت کتان سیاه با کتان معمولی چی هست .

در چه فصلهای بیشتر استفاده کنیم.

پیشا پیش تشکر میکنم.
دوست عزیز کتان سیاه به این تاپیک ربطی نداره و لی برای راهنمایی شما :
دانه کتان سیاه ،دانه چرب و فوق العاده گرم هست که بیشتر در زمان جوجه کشی به قناری و به مقدار کمتر نسبت به بقیه دانه ها (در هفت تخم) به قناری داده میشود.
در صورتی که در فصل های گرم و به مقدار زیاد مصرف شود ،پرنده گرمی (جوش) میزند.
۱۳۹۱/۱۱/۰۵، ۱۲:۰۶ ب.ظ
سوابق نقل قول
سپاس شده توسط: ayapir ، پدربزرگ
*
کاربر انجمن

Ph.d
تاریخ عضویت: ۱۳۸۹/۱۱/۰۳
اعتبار: 2
وضعیت : آفلاین
سپاس‌ها: 70
114 سپاس گرفته‌شده در 26 ارسال
ارسال: #6
RE: شناخت دانه كتان
با سلام خدمت دوستان عزیز
چند نکته رو هم من با اجازتون اضافه می کنم
اول اینکه حتما دونه ها رو از لحاظ قارچ و کپک چک کنید. حالا دون اردبیلی باشه یا کانادایی فرقی نمی کنه. چون ممکنه این دونه ها در انباری در معرض رطوبت بوده باشن. برای اینکار می تونید از ذره بین استفاده کنید. اینکه بعضی وقتها قناری با خوردن کتان کسل و یا دچار اسهال می شه بیشتر بخاطر این نوع قارچهاست.
دوم دونه ها رو تست کنید که خیلی سفت نباشند به اصطلاح به راحتی مغز جدا بشه نه به سختی و زیر دندون به راحتی خورد بشه. که عمده فرق بین دانه کانادایی با اردبیلی در همین قسمته. علت اینکه دونه کانادایی نامرغوب رو قناریها مرتب بیرون میندازن بخاطر سفت بودن دونه ها هستش.
۱۳۹۱/۱۱/۰۵، ۱۲:۲۴ ب.ظ
سوابق نقل قول
سپاس شده توسط: shahin20 ، پدربزرگ ، ayapir
*
کاربر انجمن

کاردانی
تاریخ عضویت: ۱۳۹۱/۰۸/۰۷
اعتبار: 2
وضعیت : آفلاین
سپاس‌ها: 1202
698 سپاس گرفته‌شده در 207 ارسال
ارسال: #7
RE: شناخت دانه كتان
درود بر همه
این مطلبی را که میخوام بگم فقط مربوط به کتان شهر خودم هست و از دانه های شهر های دیگه هیچ اطلاعی ندارم.
اینجا هم دو نوع کتان وجود دارد یک نوع اول و به اصطلاح مرغوب کتان اردبیلی هست که فقط یک مغازه تو شهرمون میفروشه که من هم به قیمت 4500 دو ماه پیش خریدم و به قناری هام دادم اصلا ازش استقبال نکردن و خیلی هم ازش دون سیاه یا دون تلخ در اومد که قناری ها میلی به خوردنش نداشتن.دون دوم که کتان کانادایی هست دون خوبیه و همه مغازه ها از این دون میفروشن.اما من از عمده فروش میخرم و ازش کاملا راضی هستم.قیمتش هم 4000 تومان هست و قناری هام هم خیلی دوست دارن و خیلی کم دون تلخ یا سیاه ازش در میارن.
شناختن کتان اردبیلی و کانادایی:
واسه شناختنشون خود من از روی ظاهر خیلی راحت تشخیص میدم.کانادایی کدر و لاغر هست ولی اردبیلی دونه هایی تپل تر و براق تر از کانادایی ها هستن.
جالبه بدونید که خیلی از مغازه دار ها حتی نمیتون این دو را از هم تشخیص بدن و خیلی راحت کتان کانادا را بجای اردبیلی به مردم میفروشن.
۱۳۹۱/۱۱/۰۵، ۱۲:۵۱ ب.ظ
سوابق نقل قول




کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان