زمان کنونی: ۱۴۰۳/۰۲/۲۰، ۰۳:۵۳ ق.ظ درود مهمان گرامی! (ورودثبت نامورود با فیسبوکورود با گوگل پلاس)

عقاب طلایی

*
کاربر انجمن

تاریخ عضویت: ۱۳۸۹/۱۰/۱۸
اعتبار: 1
وضعیت : آفلاین
سپاس‌ها: 54
220 سپاس گرفته‌شده در 77 ارسال
ارسال: #1
عقاب طلایی
عقاب طلایی:


سلسله:
Animalia
شاخه :
Chordate

رده :
Aves

راسته:
Falconiformes

خانواده:
Accipitridae

جنس:
Aquila
گونه:
A.chrysaetos
نام علمی :
Chrysaetos Aquila
پنج زیر گونه از این عقاب شناخته شده اند. که عبارتند از عقاب طلایی اوراسیایی ، امریکایی ، اسپانیایی ، ژاپنی و روسی . نام گذاری آنها با توجه به رنگ ظاهری ونیز چالا کی خیره کننده ی آنان هنگام پرواز صورت گرفته است. عقابهای طلایی بالغ طول بدنی حدود 75 تا 85 سانتی متر را دارد و فاصله دوسر بالها از هم در حالت باز تا 2 متر نیز می رسد. وزن آنها بین 3 تا 5 کیلوگرم متغییر است . در این گونه مانند سایر پرندگان جنس ماده بزرگ تر از نر است.
این عقاب ها هنگام شکار تقسیم کار می کنند. ینی یکی از عقابها شکار را به طرف شریک خود که آماده شکار است می راند . شکار آنها معمولا موش ، خرگوش، آهو ، روباه ، و نیز پرندگان است. پسنانداران بزرگ شبیه آهو زمانی شکار می شوند که مریض احوال باشند. برخی مواقع عقاب طلایی بره ها را شکار می کند. کهموجب دشمنی کشاورزان با آنها می شود. آنان نیز همانند سایر انواع عقاب ها با استفاده از جریان های هوایی تا ارتفاعات بالا اوج می گیرند . بدن انها به رنک قهوه ایی تیره و سرشان به رنگ طلایی روشن است. بر روی بدن عقابها ی جوان و همچنین در ناحیه ی بال و دم آنها لکه های سفید رنگ دیده می شود.
پاهای آنها که با پر پوشیده شده به رنگ زرد و بسیار قوی است. چنگالهایشان تیز و حالت خمیده دارد که به راحتی می تواند پوست شکار را پاره کنند. پشمان آنها نسبتا درشت و بسیار تیزبین است . آنان می توانند یک خرگوش را از فاصله یدو کیلومتری ببینند.
عقاب طلایی در نواحی کوهستانی که تعداد اندکی درخت نیز در آن وجود داشته باشد. زندگی می کند. آنها از مناطقیکه کشاورزی در آن صورت می گیرد و یا تعدادی زیادی انسان در نزدیکی آن باشند ، دوری کنند. یک جفت عقاب طلایی به فضایی به وسعت تقریبی حدود 75 کیلومتر مربع نیاز دارند که محدوده ی لانه نامیده می شود. این محدوده ف قلمرو یک جفت محسوب می شود.و آن جفت از این محدوده دفاع کنند.
در مورد عقاب طلایی نیز عامل مرگ و میر دخالت های انسانی است که از طریق شکار یا دزدیدن جوجه ها و تخم ها صورت می گیرد. گاهی اوقات مواد شیمیایی که توسط انسانها تولید می شوند . و در طبیعت رها می شوند. باعث مسمومیت مرگ آنان می گردد. و نیز همین عامل باعث نازکی و شکنندگی تخم این پرندگان می شود. با خوردن گوشت مسموم که برای کشتن سایر حیوانات به کار می رود. عقابهای طلایی نیز از بین می روند. عقاب طلایی برای شکار به محیط های باز نیاز دارد و در محل های پر درخت نمی تواند شکار کند.
تغذیه:

عقابهای طلایی از پسداندارانی با اندازه متوسط تغذیه می کنند. ولی اگر غذای کافی در اختیار نداشته باشنداز پرندگان نیز تغذیه می کنند. آنها به طرق مختلفی شکار می کنند. بعضا در ارتفاع بالا پرواز کرده و در یک لحظه به طور ناگهان به طرف پایین شیرجه زده و به طعمه حمله می کنند. انها ممکن است در ارتفاع پایین نیز پرواز کنند. در این موارد ، شکار خود را با گیج کردن آن به دام می اندازند. آنها برای پیدا کردن غذا کیلومتر ها پرواز می کنند. . اگر لاشه ی حیوانات را بیابند ، از خوردن آن امتناع نمی کنند. و در برخی مواقع این عمل موجب مسمومیت و مرگ آنها می شود.
عقابهای طلایی عموما بر روی لبه ی کوهها ، پرتگاهها و یا بر روی درختان بسایر بلند لانه می سازند. لانه ی آنها بسیار بزرگ بوده و از شاخه ها و تکه های چوب ساخته می شود. یک لانه سال های متوالی مورد استفاده قرار می گیرد. عقاب ماده معمولا دو تخم می گذارد. این دو تخم به فاصله دو تا پنج روز از یک دیگر گذاشته میشوند. پرنده ماده به مدت 6 هفته بر روی تخم ها می خوابد. معمولا هر دو جوجه به دنیا می آیند. ولی فقط یکی از آن دو برزگ و باغ میشود. بدن پرندگان جوان از کرک و پر های سفید پوشیده شده است. و با نوع بالغ بسیار تفاوت دارد. آنها تا زمانی که خود به تنهایی بتوانند شکار کنند، وابسته به والدینشان هستند. عقاب جوان در یازده هفتگی شروع به پرواز می کند. در فصل پاییز عقاب جوان نزد والدین خود مانده و روش شکار کردن را می آموزد. سرانجام والدین خود را ترک کرده و یک قلمرو برای خود تشکیل می دهند. یک جفت نر و ماده در تمام طول عمر خود با هم زندگی می کنند. و در محدوده قلمرو خود چندین لانه می سازند که به صورت دوره ایی از همهی آنها استفاده می کنند. یک آشیانه قدیمی ممکن است تا دو متر قطر و یک متر ارتفاع داشته باشد. در کوههای زاگرس در شمال به جز سواحل دریای خزر زندگی و زاد و ولد می کنند.
۱۳۸۹/۱۰/۲۲، ۱۱:۲۴ ق.ظ
سوابق نقل قول
سپاس شده توسط: Erfan ، King_Hearts ، jamil
****
کاربر افتخاری

كامپيوتر
تاریخ عضویت: ۱۳۸۹/۱۲/۱۱
اعتبار: 34
وضعیت : آفلاین
سپاس‌ها: 317
2009 سپاس گرفته‌شده در 524 ارسال
ارسال: #2
RE: عقاب طلایی
سلام
با تشكر از اطلاعات دوستمون عكس عقاب طلايي.
موفق باشيد


بندانگشتی (ها)
           
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۳۹۰/۰۵/۰۹، ۱۱:۵۹ ق.ظ، توسط King_Hearts.)
۱۳۹۰/۰۵/۰۹، ۱۱:۰۹ ق.ظ
سوابق نقل قول
سپاس شده توسط: phoenix ، jamil ، صادق ناد ، amin_dahasi




کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان