زمان کنونی: ۱۴۰۳/۰۱/۳۱، ۰۶:۱۸ ق.ظ درود مهمان گرامی! (ورودثبت نامورود با فیسبوکورود با گوگل پلاس)

عوارض ناشی از کمبود ويتامين ها ومواد معدنی

*
کاربر انجمن

.
تاریخ عضویت: ۱۳۸۹/۱۰/۱۷
اعتبار: 1
وضعیت : آفلاین
سپاس‌ها: 8
45 سپاس گرفته‌شده در 9 ارسال
ارسال: #1
عوارض ناشی از کمبود ويتامين ها و مواد معد نی بر روی قدرت جوجه آوری
عمده مواد غذايی که موجب اختلالات جوجه کشی درقناری ها می شوند عبارتند از مواد معدنی و ويتامين ها . بسته به نوع کمبود و انفرادی يا چند موردی بودن اين کمبودها ممکن است عوارض متفاوت باشد .
کمبود ويتامين A :
موجب کوری - نقرس - تلفات جنينی در روزهای اول و دوم رشد جنين بخاطر نارسايی سيستم گردش خون و کاهش ميزان خروج جوجه ها از تخم می شود . معمولا علت کمبود اين ويتامين ناشی از عدم استفاده از سبزيجات و مصرف غذای کهنه می باشد .
کمبود ويتامين D :
موجب نرمی استخوان و کج شدن استخوان های بلند ( مثل ساق پا ) , کاهش ضخامت پوسته تخم و مرگ جنين در اواخر دوران جوجه کشی شود . معمولا به علت عدم دسترسی پرنده به نور آفتاب بروز می کند .
کمبود ويتامین E :
موجب عدم باروری تخمها , ضعف جوجه خارج شده از تخم , مرگ در روزهای اوليه پس از خروج از تخم همراه با خيز زير پوستی و آتروفی عضلانی می شود . در اثر مصرف دان ها يا مواد چرب اکسيد شده بروز می کند .
کمبود ويتامين B1 :
موجب بدنيا آمدن جوجه های ضعيف و دارای لرزش می شود که ظرف چند روز پس از خروج از تخم تلف می شوند .
کمبود ويتامين B2 :
موجب فلجی و جمع شدگی پنجه پا از مرحله دوم رشد جنينی به بعد می شود .
کمبود نياسين ( اسيد نيکوتينيک ) :
موجب کاهش ميزان جوجه درآوری می شود. معمولا به علت استفاده از منابع پروتئينی نامرغوب و کمبود اسيد آمينه تريپتو فان بروز ميکند .


کمبود ويتامين B6 :
به سبب نقش مهمش در رشد اوليه جنين , موجب افزايش مرگ و مير جنين می شود . جيره های غذذايی حاوی پروتئين زياد بطور ثانويه موجب کمبود اين ويتامين می شود . کمبود همزمان اين ويتامين و ماده معدنی منگنز موجب بزرگ شدن مفصل خرگوشی ( مفصل بالای ساق پای پرنده ) شده و منجر به دررفتگی پا به يک طرف گردد .
کمبود اسيد فوليک ( فولاسين ) :
موجب مرگ و مير جوجه در دوره اوليه رشد در اثر کم خونی و گاهی مرگ و مير درهنگام خروج جوجه از تخم می شود . معمولا براثر مصرف طولانی مدت آنتی بيوتيک بروز می کند . زيرا آنتی بيوتيک موجب از بين رفتن باکتری های روده ای که مسئول ساختن اين ويتامين هستند , می شود .
کمبود ويتامين B12 :
موجب کم خونی و مرگ در دوران اوليه و گاهی ادم و تحليل رفتن رشد عضلانی در مرحله دوم رشد جنينی می شود .
کمبود اسيد پنتوتنيک :
موجب بروز پرهای غيرعادی همراه با خونريزی زير پوست در مرحله سوم رشد جنينی می گردد .
کمبود بيوتين :
موجب مرگ و مير در مرحله اول و سوم رشد جنينی همراه با تغيير شکل منقار به صورت منقار طوطی و کوتاه شدن طول استخوان ها می شود
کلسيم و فسفرca,p :
ميزان هر يک از اين دوماده به تنهايی و نسبت بين آنها تاثيرزيادی برضخامت پوسته تخم و رشد استخوان بندی جنين دارد . کمبود آنها و يا عدم تعادل بين آن دو موجب کاهش قدرت جوجه در خروج از تخم می شود . جوجه های مبتلا دارای رانهای ضخيم و بال های کوتاه همراه با خيز زير پوست گردن و نرمی استخوان می باشد .
منيزیم mg :
اين ماده معدنی در تنظيم رشد استخوانی نقش داشته و کمبود آن موجب بيماری پروزيس , کوتاه شدن طول بال خيز زير پوستی و منقار طوطی شکل می شود .
نکته قابل توجه :
مصرف بی رويه بسياری از مواد معدنی يا ويتامين ها موجب مسموميت و بيماری می شود . خصوصا ويتامين های محلول درچربی مانند ويتامين A,D,E و مواد معدنی مانند سلنيم . از اينرو توصيه می گردد در مصرف ويتامين جانب احتياط رعايت شود و بيش از مقدارلازم تجويز نگردد .
۱۳۸۹/۱۰/۱۷، ۰۲:۳۹ ب.ظ
سوابق نقل قول
سپاس شده توسط: Erfan ، znbird ، samea ، nazmi ، mpirouzmand69 ، احسان..
*
کاربر انجمن

.
تاریخ عضویت: ۱۳۸۹/۱۰/۱۷
اعتبار: 1
وضعیت : آفلاین
سپاس‌ها: 8
45 سپاس گرفته‌شده در 9 ارسال
ارسال: #2
پرسش و پاسخ در باره ویتامینها
ويتامين ها چه هستند؟

ويتامين ها تركيبات طبيعي موجود در بيشتر غذاها مي باشند. آنها در مقادير كم براي تمامي فعاليت هاي بدن مانند رشد، بازسازي بافت ها و حفظ سلامت ضروري هستند.






كلمه ويتامين از كجا آمده است؟

يك دانشمند لهستاني به نام كازمير فانك (1967-1884) بعد از كشف اينكه عناصر خاصي در غذا براي حفظ سلامت مهم هستند، اصطلاح "ويتامين" را براي آنها به كار برد . ريشه ويتامين از كلمه لاتين Vita (حيات) و اصطلاح بيوشيميايي Amine (حاوي نيتروژن) گرفته شده است. اگر چه مي دانيم كه تمام ويتامين ها حاوي نيتروژن نيستند.







چرا ويتامين ها مهم هستند؟

بدن ما هر روزه در طي فرآيندهاي بيوشيميايي ضروري براي بدن از ويتامين ها استفاده مي كنند. مصرف ويتامين ها به مقدار توصيه شده به آزاد شدن انرژي از غذاي روزانه، رشد، التيام و ترميم و بازسازي بدن كمك مي كند.

كمبود مزمن ويتامين ها به سلامتي لطمه مي زند و باعث ضعف و فراهم شدن زمينه ابتلا به بيماري و نهايتا مرگ مي شود.







چند ويتامين وجود دارد؟

تا كنون 13 ويتامين تشخيص داده شده است :

A , C , D, E , K و 8 نوع ويتامين گروه B كه عبارتند از:

B1 (تيامين) ، B2 (ريبوفلاوين) ، B5 (اسيد پانتوتنيك) ، B6 (پيروكسيدين) ، B12 (سيانوكوبالامين) ، B3 (نياسين) ، اسيد فوليك (فولات) و تيامين ( H )







تفاوت ويتامين هاي محلول در آب و محلول در چربي چيست؟

ويتامين ها به دو گروه تقسيم مي شوند: ويتامين هاي محلول در آب و محلول در چربي.

ويتامين هاي محلول در آب ( C و B كمپلكس ) در آب حل مي شوند و بافت هاي بدن به راحتي آنها را جذب و آزاد مي كنند. آز آنجايي كه بدن ويتامين هاي محلول در آب را نمي تواند ذخيره كند مصرف روزانه آنها الزامي است. ويتامين B12 از اين قاعده مستثني است و در صورت مصرف مكفي كبد براي چندين ماه ذخيره نگه مي دارد.

ويتامين هاي محلول در چربي ( A, D, E و K ) در چربي بدن و مواد غذايي مصرفي حل مي شوند. آنها همراه با چربي موجود در غذايي كه مي خوريم با هم جذب بدن مي شوند. مازاد ويتامين هاي محلول در چربي ممكن است در كبد و چربي هاي بدن ذخيره شوند. يك وعده غذايي يا دارويي مي تواند مصرف چندين هفته اين ويتامين ها را تامين كند.





منظور از ويتامين B كمپلكس چيست؟

اين عنوان شامل گروه 8 تايي ويتامينB است يعني :

B1 (تيامين) ، B2 (ريبوفلاوين) ، B5 (اسيد پانتوتنيك) ، B6 (پيروكسيدين) ، B12 (سيانوكوبالامين) ، B3 (نياسين) ، اسيد فوليك (فولات) و تيامين ( H )

دانشمندان دريافته اند كه هر يك از ويتامين هاي B خاصيت منحصر به فرد خود را دارند.







بتا كاروتن چيست؟

اين ماده متعلق به خانواده تركيباتي به نام كاروتنوييد (شبه كاروتن) هستند و رنگ زرد و نارنجي ميوه ها و سبزيجات نيز ناشي از وجود همين ماده است. بتاكاروتن در سبزيجات برگ دار سبز تيره نيز يافت مي شود. چون اين ويتامين در بدن مي تواند به ويتامين A (رتينول) تبديل شود از آن گاهي به عنوان "پرو ويتامين A" نيز ياد مي شود. از بتاكاروتن به عنوان منبع ويتامين A در مولتي ويتامين ها استفاده مي شود چون بر خلاف ويتامين A بتاكاروتن مسموميت زا نيست.

در حال حاضر تحقيقات در جريان است كه مشغول بررسي اثرات غير ويتاميني بتاكاروتن بر روي سرطان و يا ساير بيماري هاي مزمن مي باشند.







چرا بتاكاروتن به عنوان فرم بي خطر ويتامين A در نظر گرفته مي شود؟

چون بدن فقط آن مقداري از آن را كه لازم دارد را به ويتامين A تبديل مي كند. مصرف بيش از اندازه بتاكاروتن باعث زرد-نارنجي شدن رنگ پوست مي شود ( هيپركاروتنوز ) كه البته خطرناك نيست و فقط با كاهش مصرف يا قطع بتاكاروتن از بين مي رود.







آيا ويتامين ها مي توانند در بدن ما ساخته شوند؟

در بعضي موارد بلي.

ويتامين K به مقدار لازم از طريق باكتري بي آزار microflora ، كه در روده بزرگسالان زيست مي كند، ساخته مي شود. در نوزادان تازه متولد شده كه اين باكتري وجود ندارد نياز به مصرف ويتامين K وجود دارد.

ويتامين D و نياسين نيز در بدن ما ساخته مي شوند ولي هيچ كدام به ميزان مورد نياز براي حفظ سلامت بدن نمي باشند.

به همين دليل بايد از طريق غذا يا مكمل ها تامين شوند.







آيا ويتامين ها به ما نيرو و انرژي مي دهند؟

خير.

ويتامين ها به تبديل غذا به انرژي كمك مي كنند كه بدن به اين انرژي براي گرم ماندن ، فعاليت و حفظ سلامت نياز دارد. با اين وجود افرادي كه تغذيه مناسب دارند نمي توانند تواناييهاي جسماني خود را با خوردن ويتامين افزايش دهند.

افرادي كه رژيم غذايي نامتعادل دارند دچار خستگي مي شوند و در چنين مواردي خوردن ويتامين مكمل مي تواند به بازيافت انرژي از دست رفته كمك كند.







آيا ويتامين ها چاق كننده هستند؟

خير.

ويتامين ها هيچ ارزش كالري زايي ندارند و منبع انرژي محسوب نمي شوند. با اين وجود ويتامين ها به بدن شما كمك مي كنند تا انرژي موجود در غذا را آزاد و مصرف كند. البته بعضي از قرص هاي ويتامين ممكن است روكش قندي داشته باشند كه حاوي يكي دو كالري است.






چرا غالبا در لوازم آرايش ويتامين يافت مي شود؟

ويتامين هاي A و E و پانتنول براي سلامت پوست مهم هستند.

ويتامين A باعث احياي سلول هاي پوستي مي شود.

ويتامين E به حفاظت پوست در مقابل اثرات منفي اشعه ماوراي بنفش كمك مي كند، قرمزي ناشي از در معرض آن قرار گرفتن را كم مي كند، و رطوبت پوست را حفظ مي كند.

پانتنول كه يكي از مشتقات اسيد پانتوتنيك است از خشك شدن پوست جلوگيري مي كند. التهاب را فرو مي نشاند و به ضخامت و درخشندگي مو مي افزايد.





آيا ويتامين ها مي توانند با ساير تركيبات غذايي ، مثلا مواد معدني يا شبه ويتامين ها، جايگزين شوند؟

خير.







آيا ويتامين P يك ويتامين واقعي است؟

خير.

ويتامين P يك شبه ويتامين است. تاكنون بيش از 3000 شبه ويتامين در گياهان شناخته شده است. بعضي از آنها كه بيشتر در ميوه و سبزيجات يافت مي شوند هسپريدين و نارينگن هستند. تحقيقات نشان داده است كه بعضي از شبه ويتامين ها به تقويت مويرگ ها كمك مي كنند.







آيا چيزي به نام ويتامين U وجود دارد؟

خير.

ويتامين U يك نام غلط براي اسيد متانوئيك مي باشد كه در كلم و سبزيجات سبز يافت مي شود. بعضي معتقدند كه خطر ابتلا به زخم معده را كاهش مي دهد اما اين هنوز به اثبات نرسيده است.







ويتامين F چيست؟

ويتامين F اصطلاح غلطي است كه گاها براي اسيد لينولئيك استفاده مي شود. اين اسيد از اسيد هاي چرب ضروري است كه در روغن آفتابگردان يافت مي شود ولي ويتامين محسوب نمي شود.







آيا ويتامين B15 يك ويتامين واقعي است؟

خير.

اسيد پانگاميك (پانگامات) به غلط ويتامين B15 ناميده شده است. اسيد پانگاميك در كانادا به عنوان يك ماده مغذي و يا ويتامين براي انسان شناخته نشده است. ولي ادعا هست كه در مواردي مانند بيماري هاي قلبي ، كهولت و سرطان مفيد واقع مي شود.

تحقيقات بيشتر به زماني كه ماهيت اصلي اين ماده مشخص تر شود موكول مي گردد.







آيا B17 يك ويتامين است؟

خير.

ويتامين B17 نامي است كه به اشتباه به لاتريل (ماده اي مشتق از هسته زردآلو) داده شده است. اين ماده بحث انگيز در درمان سرطان مورد استفاده دارد. اين ماده در بدن مي تواند به سيانور تجزيه شود كه يك سم قوي است و از ويژگي هاي آن ، توانايي نابود كردن سلول هاي سرطاني بدون آسيب رساني به سلول هاي سالم است.

دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۳۹۱/۰۱/۱۸، ۱۲:۴۲ ق.ظ، توسط Erfan.)
۱۳۹۰/۰۶/۰۵، ۱۲:۳۱ ب.ظ
سوابق نقل قول
*
کاربر انجمن

دیپلم
تاریخ عضویت: ۱۳۹۰/۰۵/۲۲
اعتبار: 0
وضعیت : آفلاین
سپاس‌ها: 230
202 سپاس گرفته‌شده در 67 ارسال
ارسال: #3
RE: پرسش و پاسخ در باره ویتامینها
سلام سوال: اگه درب شیشه داروهای بیوتکنیک (مثل
AD3E


) را باز کنیم تا چه مدت میشه از اون استفاده کرد؟
آخه بعضی داروهای انسانی گفته شده مثلا پس از باز کردن تا یکماه استفاده شود سپس دفع شود. میخواستم بدونم مال پرندگان هم اینطوریه یا اینکه تا زمان تاریخ انقضای روی جعبه نوشته شده میشه استفاده کرد؟
۱۳۹۰/۱۰/۱۸، ۰۴:۴۹ ب.ظ
سوابق نقل قول
سپاس شده توسط:
مدیر بازنشسته

ليسانس
تاریخ عضویت: ۱۳۸۹/۱۰/۱۷
اعتبار: 70
وضعیت : آفلاین
سپاس‌ها: 582
2616 سپاس گرفته‌شده در 490 ارسال
ارسال: #4
RE: پرسش و پاسخ در باره ویتامینها
با سلام وادب :
سوال بسيار بجا و خوبي است
به نظر ميرسد كه داروهايي كه بعد از باز شدن خراب ميشود به صورت سوسپانسيون است و يا قطره هاي بسيار حساس مثلا براي چشم است كه در صورت تغيير رنگ فاسد ميشود.
داروهاي انساني داراي حساسيت بسيار بالاتري نسبت به داروي حيواني است.
داروهاي قناري نيز تاريخ مصرف دارد و اكثرا به صورت قطره ميباشد . كه بعداز تاريخ انقضا نيز نبايستي مصرف شود .

البته داروهاي قناري داراي حساسيت بالايي نيست كه بعد از يك ماه استفاده خراب شود . ولي لازم است دارو هاي مايع در يخچال نگهداري شود تا دماي ان ثابت و سرد باشد.
و دارو هاي پودري نيز در جاي خشك و خنك بايستي نگه داري شود.

موفق باشيد
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۳۹۰/۱۰/۱۸، ۰۷:۲۱ ب.ظ، توسط katbi.)
۱۳۹۰/۱۰/۱۸، ۰۶:۱۹ ب.ظ
سوابق نقل قول
سپاس شده توسط: hamid@line ، sae ، yashar_lotfi ، DRaiush
*
کاربر انجمن

تاریخ عضویت: ۱۳۹۰/۰۸/۰۱
اعتبار: 0
وضعیت : آفلاین
سپاس‌ها: 510
424 سپاس گرفته‌شده در 184 ارسال
ارسال: #5
RE: پرسش و پاسخ در باره ویتامینها
(۱۳۹۰/۱۰/۱۸، ۰۴:۴۹ ب.ظ)sae نوشته است: دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
سلام سوال: اگه درب شیشه داروهای بیوتکنیک (مثل
AD3E


) را باز کنیم تا چه مدت میشه از اون استفاده کرد؟
آخه بعضی داروهای انسانی گفته شده مثلا پس از باز کردن تا یکماه استفاده شود سپس دفع شود. میخواستم بدونم مال پرندگان هم اینطوریه یا اینکه تا زمان تاریخ انقضای روی جعبه نوشته شده میشه استفاده کرد؟

سلام

تا 6 ماه بهترین زمان استفاده قطره ad3e میباشد فقط جایی نگهداری بشه که دمای ان از 18 یا 20 بالاتر نباشه
۱۳۹۰/۱۰/۲۰، ۱۱:۴۸ ق.ظ
سوابق نقل قول
سپاس شده توسط:
*
کاربر انجمن

تاریخ عضویت: ۱۳۹۰/۱۰/۲۴
اعتبار: 0
وضعیت : آفلاین
سپاس‌ها: 72
22 سپاس گرفته‌شده در 10 ارسال
ارسال: #6
RE: پرسش و پاسخ در باره ویتامینها
ویتامین ها و اثرات کمبود آنها در پرندگان

ویتامین A

کمبود این ویتامین در بدن پرنده موجب بیماری کوری و نقرس میشود و در دوران تولید مثل باعث مرگ جنین در تخم میشود این ویتامین را با سبزیجات می توان تامین کرد.

ویتامینB

کمبود این ویتامین باعث اختلالات سوخت و سازهای بدن و ضعف تعادل و بیماریهای عصبی را بهمراه دارد که در دوران تولید مثل نیز باعث مرگ جنین میشود .این ویتامین در تخم مرغ یافت میشود.

ویتامین B1

کمبود این ویتامین میتواند باعث اماس روده و بی اشتهایی در پرنده شود و در تولید مثل موجب تولد جوجه های ضعیف و مرگ و میر جوجه ها در روزهای اولیه تولد شود .این ویتامین نیز در تخم مرغ موجود میباشد.

ویتامین B2

کمبود این ویتامین میتواند اختلالات تنفسی و گوارشی را در پی داشته و موجب ضعیف شدن پرنده همراه با توقف رشد ان گردد و در دوران تولید مثل موجب بدنیا امدن جوجه های فلج از ناحیه انگشتان گردد.این ویتامین در تخم مرغ و اسفناج یافت میشود.

ویتامین B6

کمبود این ویتامین میتواند موجب کم خونی و ضعف اعصاب و درد شکم پرنده شود که در دوران تولید مثل نیز نقش مهمی را ایفا میکند و میتواند موجب مرگ و میر جنین و ضعف جوجه ها شود .این ویتامین در جوانه گندم ،سبزی و تخم مرغ موجود میباشد.

ویتامین B12

کمبود این ویتامین میتواند باعث اختلالات خونی و ضعف پررنده شود و در دوران تولید مثل نیز در رشد جنین و تولد جوجه ها موثر بوده و کمبود ان موجب تلفات در جوجه ها میشود.این ویتامین در تخم مرغ یافت میشود.

ویتامین D

کمبود این ویتامین میتواند باعث نرم و کج شدن استخوانها و در دورات تولید مثل باعث بدنیا امدن جوجه های فلج گردد این ویتامین مخصوص نور افتاب میباشد و در تخم مرغ نیز موجود میباشد .

ویتامین E

کمبود این ویتامین میتواند باعث عقیم شدن و ضعف نطفه پرنده شود و دوران تولید مثل نقش به سزایی را دارد و میتواند باعث نابارور شدن تخمها و پوچ بودن انها و یا ضعف جوجه های تازه متولد شده و مرگ انها گردد .این ویتامین در جوانه گندم ،کاهو،موز و بادام موجود میباشد.

ویتامینF

کمبود این ویتامین باعث ریزش پرهای پرنده و زخمهای جلدی و گاه ایجاد ناراحتی های دستگاه داخلی پرنده میشود در دوران تولید مثل هم باعث تولد جوجه های ضعیف و بیمار و مرگ انها در روزهای اول میگردد.این ویتامین در جوانه گندم و اسیدهای اشباع با روغن ماهی موجود میباشد.

کمبود ویتامینها ی مورد نیاز بدن پرنده را میتوان با استفاده صحیح و یتامینهای اماده (مولتی ویتامین) جبران کرد اما هیچ وقت نباید از مصرف غذاها و سبزیهای ویتامین دار بصورت تازه غافل ماند و باید به مولتی ویتامینها به دید مکمل نگاه کرد و هیچ موقع بیش از اندازه تعیین شده از انها استفاده نکرد چون مصرف بیش از حد از مولتی ویتامینها میتواند موجب بیماری و مسمومیت و گاه هم اسهال در پرنده شود


منبع: وبلاگ دکتر رزم پا
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۳۹۰/۱۲/۲۱، ۱۲:۵۵ ب.ظ، توسط fatahpour.)
۱۳۹۰/۱۲/۲۱، ۱۲:۵۰ ب.ظ
سوابق نقل قول
سپاس شده توسط: اهواز قناری ، katbi
مدیرکل

ليسانس
تاریخ عضویت: ۱۳۹۰/۱۲/۲۵
اعتبار: 70
وضعیت : آفلاین
سپاس‌ها: 9910
10485 سپاس گرفته‌شده در 3565 ارسال
ارسال: #7
RE: پرسش و پاسخ در باره ویتامینها
سلام
من 2روز به قناري هام ويتاليت(مولتي ويتامين+الكتروليت)دادم 2تا نري كه داشتم وتازه داشتند كوتاه وبلند مي خوندند خواندشون قطع شد وبعد از اتمام 2روز وقطع شدن ادامه مكمل يكي دوباره شروع كرد ولي اون يكي هنوز ساكته به نظر شما ربطي بين ويتاليت وخوندن قناري ها هست؟ در ضمن 2قناري ماده نزديك قفس كدام از آنها هست.
امضای محمدمهدی
خدایا ! به هرکه دوست میداری بیاموز که : عشق از زندگی کردن بهتر است
و به هر که دوست تر میداری بچشان که : دوست داشتن از عشق برتر
             
دكتر علي شريعتي
۱۳۹۱/۰۸/۰۳، ۱۱:۴۱ ق.ظ
سوابق نقل قول
سپاس شده توسط:
*
کاربر انجمن

لیسانس
تاریخ عضویت: ۱۳۹۱/۰۱/۲۵
اعتبار: 37
وضعیت : آفلاین
سپاس‌ها: 435
1988 سپاس گرفته‌شده در 432 ارسال
ارسال: #8
فقدان یا کمبود ویتامین
باسلام و ادب خدمت همه دوستان

مختصری در مورد کمبود ویتامین بعرض عزیزان میرسانم .
فقدان و کمبود ویتامینها در درجه اول پایین آورنده مقاومت بدن پرنده بوده و حتی دلیل بارز جلوگیری از استرلیزه شدن مواد
نزد پرنده بیمار و در درجه دوم ، باعث ثبات و دوام امراضی چون بیماریهای گوارشی ، تولکی بیموقع ، ضعف و لاغری مفرط
که اکثر اوقات بدلیل مصرف کم و یا ناچیز مواد غذایی لازم و یا مصرف مواد غذایی مانده و غیر مفید است ، میباشد .

از ویتامینهای بسیار مورد لزوم در تمام دوره های پرورش و تکثیر ، استفاده از ویتامینهای E و K میباشد .
متذکر میشوم که ویتامین ای عامل موفقیت در نگهداری و تولیدمثل ، و کمبود آن شکست در این امر خواهد بود .
برای تامین آسان و کم هزینه این ویتامین بهترین راه ، مصرف جوانه های انواع دانه های مرسوم و تخمهاست و معجزه گر
ترین این دانه ها ، تخم شلغم میباشد .

کمبود ویتامین کا باعث عمده خونریزی های داخلی است که به آرامی انجام میگیرد و زخمهایی که پس از التیام ، جایشان
برروی بدن میماند . برای کاهش فعالیت های میکروبیایی و باکتریایی ، که باعث تجزیه و تخریب ساختار ویتامین K میشود ،
مصرف انواع برگ های خوراکی تازه و بهترین راه حل ، آماده کردن جوشانده ای از برگهای درخت توت است که با آب مصرفی
پرنده دراختیارش قرار میگیرد .

موفق باشید .
۱۳۹۱/۱۰/۰۹، ۰۷:۱۲ ب.ظ
سوابق نقل قول
*
کاربر انجمن

کارشناسی
تاریخ عضویت: ۱۳۹۰/۰۶/۲۶
اعتبار: 2
وضعیت : آفلاین
سپاس‌ها: 277
200 سپاس گرفته‌شده در 53 ارسال
ارسال: #9
عوارض ناشی از کمبود ويتامين ها ومواد معدنی
عوارض ناشی از کمبود ويتامين ها ومواد معدنی
عوارض ناشی از کمبود ويتامين ها ومواد معدنی بر روی قدرت جوجه درآوری
عمده مواد غذايی که موجب اختلالات جوجه کشی درقناری ها می شوند عبارتند از مواد معدنی و ويتامين ها . بسته به نوع کمبود و انفرادی يا چند موردی بودن اين کمبودها ممکن است عوارض متفاوت باشد .
کمبود ويتامين A (رتینول):
موجب کوری - نقرس - تلفات جنينی در روزهای اول و دوم رشد جنين بخاطر نارسايی سيستم گردش خون و کاهش ميزان خروج جوجه ها از تخم می شود . معمولا علت کمبود اين ويتامين ناشی از عدم استفاده از سبزيجات و مصرف غذای کهنه می باشد .
کمبود ويتامين D (کلسیفرول):
موجب نرمی استخوان و کج شدن استخوان های بلند ( مثل ساق پا ) , کاهش ضخامت پوسته تخم و مرگ جنين در اواخر دوران جوجه کشی شود . معمولا به علت عدم دسترسی پرنده به نور آفتاب بروز می کند .
کمبود در رشد وسفت شدن استخانها موثر است .
آثار کمبود ویتامین : باعث نرم شدن و کج شدن استخانها میشود .
منابع این ویتامین : این ویتامین در روغن ماهی - زرده تخم مرغ - نارنج و نور آفتاب یافت میشود .
ود ويتامین E (توکوفرول):
موجب عدم باروری تخمها , ضعف جوجه خارج شده از تخم , مرگ در روزهای اوليه پس از خروج از تخم همراه با خيز زير پوستی و آتروفی عضلانی می شود . در اثر مصرف دان ها يا مواد چرب اکسيد شده بروز می کند . این ویتامین باعث تقویت اعضای تناسلی میشود .
آثار کمبود ویتامین : باعث عقیم شدن پرنده میشود .
منابع این ویتامین : این ویتامین در جگر سیاه - زرده تخم مرغ - موز - جوانه گندم - کاهو - کلم - روغن بادام زمینی - کره یافت میشود .

ویتامین B
برای برقراری تعادل عصبی و نظم سوخت و سوز بدن ضروری است .
آثار کمبود ویتامین : کمبود این ویتامین در بدن باعث اختلال در دستگاه گوارشی و اعصاب می شود و ممکن است موجب روماتیسم شود .
منابع ویتامین : این ویتامین در سیر - زرده تخم مرغ - جگرسیاه - لبنیات .

کمبود ويتامين B1 (تیامین):
موجب بدنيا آمدن جوجه های ضعيف و دارای لرزش می شود که ظرف چند روز پس از خروج از تخم تلف می شوند .در تنظیم اعمال تنفسی وعصبی و زدودن اختلالات عصبی موثراست .
آثار کمبود ویتامین : کبود این ویتامین باعث آماس روده -بیماری بری بری - گرفتگی عضلات - بی اشتهائی میشود .
منابع این ویتامین : این ویتامین در مخمرجو - تخم مرغ - لبنیات یافت میشود .

کمبود ويتامين B2 (ریبو فلاوین):
موجب فلجی و جمع شدگی پنجه پا از مرحله دوم رشد جنينی به بعد می شود .مهمترین عامل در رشد بدن است .
آثار کمبود ویتامین : باعث لاغری - توقف رشد -اختلالات تنفسی - بیماریهای پوستی -اختلالات گوارشی میشود .
منابع ویتامین : این ویتامین در اسفناج - شیر - سفیده تخم مرغ -آب جو یافته میشود .

کمبود نياسين ( اسيد نيکوتينيک ) :
موجب کاهش ميزان جوجه درآوری می شود. معمولا به علت استفاده از منابع پروتئينی نامرغوب و کمبود اسيد آمينه تريپتو فان بروز ميکند .
کمبود ويتامين B6 (پیریدوکسین):
به سبب نقش مهمش در رشد اوليه جنين , موجب افزايش مرگ و مير جنين می شود . جيره های غذذايی حاوی پروتئين زياد بطور ثانويه موجب کمبود اين ويتامين می شود . کمبود همزمان اين ويتامين و ماده معدنی منگنز موجب بزرگ شدن مفصل خرگوشی ( مفصل بالای ساق پای پرنده ) شده و منجر به دررفتگی پا به يک طرف گردد .

در سوخت وسوز مواد گلوسیدی و غذا موثر است .
آثار کمبود ویتامین : باعث کم خونی - ضعف اعصاب - ودرد شکم میشود .
منابع این ویتامین : این ویتامین در جوانه گندم - ذرت - سبزی ها - برنج - زرده تخم مرغ - سیب زمینی یافت میشود .

کمبود اسيد فوليک ( فولاسين ) :
موجب مرگ و مير جوجه در دوره اوليه رشد در اثر کم خونی و گاهی مرگ و مير درهنگام خروج جوجه از تخم می شود . معمولا براثر مصرف طولانی مدت آنتی بيوتيک بروز می کند . زيرا آنتی بيوتيک موجب از بين رفتن باکتری های روده ای که مسئول ساختن اين ويتامين هستند , می شود .
کمبود ويتامين B12 (کوبالامین):
موجب کم خونی و مرگ در دوران اوليه و گاهی ادم و تحليل رفتن رشد عضلانی در مرحله دوم رشد جنينی می شود .

در کم خونی ورفع عوارض عصبی موثر است .
آثار کمبود ویتامین : باعث کم خونی و ضعف میشود .
منابع این ویتامین : این ویتامین در زرده تخم مرغ وپسته یافت میشود .

ویتامین C
در تنظیم عمل بافتها وایجاد مقاومت در بدن بسیار موثر است .
آثار کمبود ویتامین : باعث خون ریزی جلدی - ضعف شدید - درد عضلات - رخوت و سستی - نارسی های اعمال بدن میشود .
منابع این ویتامین : این ویتامین در لیمو - پرتقال - جعفری - کاهو - گوجه فرنگی - سیب زمینی یافته میشود .
کمبود اسيد پنتوتنيک :
موجب بروز پرهای غيرعادی همراه با خونريزی زير پوست در مرحله سوم رشد جنينی می گردد .
کمبود بيوتين :
موجب مرگ و مير در مرحله اول و سوم رشد جنينی همراه با تغيير شکل منقار به صورت منقار طوطی و کوتاه شدن طول استخوان ها می شود
کلسيم(ca) و فسفر(p):
ميزان هر يک از اين دوماده به تنهايی و نسبت بين آنها تاثيرزيادی برضخامت پوسته تخم و رشد استخوان بندی جنين دارد . کمبود آنها و يا عدم تعادل بين آن دو موجب کاهش قدرت جوجه در خروج از تخم می شود . جوجه های مبتلا دارای رانهای ضخيم و بال های کوتاه همراه با خيز زير پوست گردن و نرمی استخوان می باشد .
منيزیم (mg):
اين ماده معدنی در تنظيم رشد استخوانی نقش داشته و کمبود آن موجب بيماری پروزيس , کوتاه شدن طول بال خيز زير پوستی و منقار طوطی شکل می شود

ویتامین F
در رویش پرها ولطافت آنها موثر است .
آثار کمبود ویتامین : باعث ایجاد زخمهای جلدی و اختلالات در هضم غذا و پوست پوستی شدن بدن میشود .
منابع این ویتامین : این ویتامین در روغن ماهی - جوانه گندم - اسیدهای غیر اشباع یافته میشود .
ویتامین H
باعث تقویت صدا و خوش آوازی میشود .
آثار کمبود ویتامین : باعث ایجاد مشکلات پوستی و مشکلات خواندن میشود .
منابع این ویتامین : این ویتامین در سبوس کندم - زرده تخم مرغ - جگر سیاه یافت میشود .
ویتامین K
مهمترین ویتامین برای انعقاد خون است .
آثار کمبود ویتامین : باعث خون ریزی - ورم روده -طولانی شدن زمان انعقاد خون میشود .
منابع این ویتامین : این ویتامین در حبوبات - گوجه فرنگی - سیب زمینی یافت میشود .
ویتامین P
آثار کمبود ویتامین : باعث خون ریزیهای زیر جلدی میشود .
منابع این ویتامین : این ویتامین در سبزی ها - لیمو - پرتقال - لبنیات - سیب زمینی یافت میشود .
ویتامین PP
باعث تقویت دستگاه گوارشی میشود .
آثار کمبود ویتامین : باعث بیماری پلاکر میشود .
منابع این ویتامین : این ویتامین در جگر سیاه - سیب زمینی - نخود یافت میشود .
اگر پرنده ای این ویتامین ها را به طور کامل در بدن داشته باشد و ما با دستو غذائی مناسب این ویتامین ها را در اختیار او قرار دهیم هیچ موقع مریض نشده وطول عمر زیادتری خواهد داشت




به نقل از : http:www.dampezeshkan.com
۱۳۹۲/۰۱/۱۹، ۰۸:۴۲ ب.ظ
سوابق نقل قول
سپاس شده توسط: mohammad1362 ، jooje


موضوعات مرتبط با این موضوع...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  عوارض ناشی از کمبود ويتامين ها ومواد معد نی بر روی قدرت جوجه درآوری Erfan 9 2,530 ۱۳۹۳/۰۷/۰۸، ۱۱:۵۵ ق.ظ
آخرین ارسال: هیوا



کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان