زمان کنونی: ۱۴۰۳/۰۱/۳۰، ۱۱:۰۲ ق.ظ درود مهمان گرامی! (ورودثبت نامورود با فیسبوکورود با گوگل پلاس)

فقر آهن و منگنز

*
کاربر انجمن

لیسانس
تاریخ عضویت: ۱۳۹۱/۰۱/۲۵
اعتبار: 37
وضعیت : آفلاین
سپاس‌ها: 435
1988 سپاس گرفته‌شده در 432 ارسال
ارسال: #1
فقر آهن و منگنز
با عرض سلام و ارادت
در مورد کمبود و فقر عناصری مانند آهن و منگنز مطالبی بعرض میرسانم .

آهن

نیاز به آهن به وسیله شكل شیمیایی آن در جیره و همچنین نسبت مقدار سایر اجزای جیره تحت تاثیر قرار می گیرد. آهن موجود در خوراكهای با منشاء حیوانی ، نسبت به خوراكهای گیاهی به طور قابل ملاحظه ای قابلیت دسترسی بیشتری دارند. تقریبا كمتر از 10
درصد آهن موجود در گیاه قابل دسترس است و در خوراكهای حیوانی قابلیت دسترسی آن حدود 30 درصد میباشد. نیاز به آهن با گزش حشرات یا وجود انگلهای خونخوار افزایش می یابد. آهن در كبد ذخیره می شود و جیره ای كه مقادیر كافی آهن داشته باشد می تواند برای چندین هفته ، كمبود آن را جبران نماید . پرندگانی كه روی كف بتونی یا قفسهای سیمی پرورش داده می شوند ، به كمبود آهن حساستر می باشند چون آنها به خاك كه آهن تكمیلی را برای آنها فراهم می كند دسترسی ندارند. جوجه های پرندگان دانه خوار كه رشد سریعی دارند در محیطهایی كه كمبود آهن وجود دارد ، نسبت به كمبود آن بیشترین حساسیت را دارند. كمبود آهن در ابتدا با كم خونی مشخص می گردد. كمبود طولانی مدت آهن ، باعث كاهش شدت رنگ قرمز و سیاه پرها در تعداد زیادی از پرندگان می شود ولی در تمام گونه ها چنین اثری ندارد. پرندگان ماده تخمگذار مبتلا به كمبود آهن، تخم هایی میگذارند كه در آنها مرگ و میر در مراحل انتهایی رشد جنین به وقوع می پیوندد .
بیشتر دانه ها حاوی 30 تا 60 میلی گرم آهن در كیلوگرم هستند . اندام های رویش گیاهان در حدود 50 تا 700 میلی گرم در كیلوگرم ماده خشك ، آهن دارند. مقدار آهن در میوه ها بسیار كم و حدود 15 تا 40 میلیگرم در كیلو گرم ماده خشك است. منابع حیوانی معمولا حدود 500 میلی گرم در كیلوگرم آهن دارند .

منگنز

نیاز طیور به منگنز كمتر از 70 میلی گرم در كیلوگرم ماده خشك برای تمامی مراحل زندگی است. احتمالا در پرندگان جانوار خوار به خاطر قابلیت دسترسی حیاتی بالاتر منگنز ، در خوراكهای با منشاء حیوانی ، احتیاجات به منگنز بطور قابل ملاحظه ای كمتر باشد. با این وجود بیشترین مقدار منگنز در اندامهای داخلی حیوان طعمه ، مثل كبد یافت میشود. كمبود منگنز در جوجه های در حال رشد باعث عارضه ای شبیه پروزیس كه به وسیله كوتاه و ضخیم شدن استخوانهای بلند ، بدشكلی مفصل خرگوشی و غضروفهای ضعیف مشخص می شود. زردپی آشیل ممكن است از زواید ضعیف و پهن جانبی مفصل خرگوشی ، جدا شده و باعث تغییر شكل و تورم مفصل خرگوشی و پیچش درشت نی به سمت خارج و استخوان مچ به طرف داخل می شود. این نوع لنگش در بیشتر گونه های پرندگان زودرس كه در محیطهای بسته پرورش یافته اند و به جیره هایی با انرژی ، پروتئین و كلسیم بالا ولی منگنز قابل دسترس كم ، دسترسی آزاد دارند ، عادی است. وجود منگنز كافی در جیره ممكن است همیشه از این حالت جلوگیری نكند بجز رشد كه با محدود كردن خوراك مصرفی در هرروز ، كند می گردد. ظاهرا منگنز برای تشكیل عضلات اسكلتی جدید تفكیك میگردد و در سایر بافتها اولویت استفاده از آن برای بلوغ بافتهای پیوندی می باشد.
در پرندگان تخمگذار كمبود منگنز باعث نازك شدن پوسته تخم ، كاهش جوجه درآوری میگردد. جوجه های حاصل از تخمهایی با كمبود منگنز ممكن است بدنی خشك و لاغر ، ناهنجاریهای اسكلتی و عدم تعادل داشته باشند همچنین امكان نشان دادن وضعیت ستاره نگری با برگشتن سر به عقب نیز وجود دارد. بیشتر علایمی كه به خاطر مصرف طولانی مدت جیره هایی با منگنز زیاد مشاهده میگردد ، علایم ثانویه كمبود سایر مواد معدنی به خصوص آهن است.
اندامهای رویش گیاهان منابع خوبی از منگنز می باشند. غلظت واقعی منگنز در گیاهان به خاك و شرایط آب و هوایی بستگی دارد. بذرها منگنز كمی دارند که حدود 10 تا 80 میلی گرم در كیلوگرم میباشد .

موفق باشید
۱۳۹۱/۰۴/۱۹، ۰۹:۱۰ ق.ظ
سوابق نقل قول
***
ناظم انجمن

فوق لیسانس
تاریخ عضویت: ۱۳۹۲/۱۱/۱۲
اعتبار: 14
وضعیت : آفلاین
سپاس‌ها: 283
684 سپاس گرفته‌شده در 226 ارسال
ارسال: #2
RE: فقر آهن و منگنز
سلام . ضمن تشکر از جناب  (ayhn) به خاطر موضوعات بسار مفیدی که در انجمن ایجاد میکردند. ا غلب مرگها در جنین قنار ی در چهار روز اول بر اثر کمبود آهن و ویتامین ویتامین E  میباشد . از سوی دیگر نیاز به آهن برای پرند های نر وماده متفاوت بوده  و ماده ها به آهن بیشتری نیاز دارند. و آهن زیاد برای نرها نه تنها مفید نبوده بلکه مضر هم است.  جذب آهن از  غذاهایی با منابع حیوانی ( نظیر تخم مرغ و گوشت  ) بسیار بالاتر از آهنهای گیاهی  است . از سوی دیگر تامین و ذخیره مناسب از آهن در کبد قناری ماده  برای تولید مثل در فصل بعد به تدریج و خیلی کند اتفاق می افته . حالا که ما نمی تونیم تخ مرغ زیادی به قناریها بدیم . دوستان چه منبعی رو برای تامین آهن مورد نیاز  قناریها  پیشنهاد میدهند .برای مادها چه مقدار وبرای نرها چه مقدار؟ . من در بین گیاهان اسفناج رو پیشنهاد میدم .تركیبات شیمیائیاسفناج از نظر داشتن ویتامین B۳ بسیار غنی است و بنابراین داروی مهمی برای برطرف كردن بیماری پلاگر است. (پلاگر یك نوع بیماری است كه به‌علت كمبود ویتامین B۳ در بدن تولید می‌شود و نشانه‌های ضعف بدن، تشنج، اختلال در دستگاه هاضمه و به‌وجود آمدن لكه‌های قرمز روی بدن است.) ضمناً در اسفناج مقدار زیادی آهن، ید، لسیتین، كلروفیل، كاروتن، اسید اگزالیك و اسید ارسنیك وجود دارد.   جدول مواد موجود در صدگرم اسفناج خام  انرژی  ۲۰ كالری   آب  ۹۰ گرم   پروتئین  ۳ گرم   چربی  ۳/۰ گرم   مواد نشاسته‌ای  ۳/۵ گرم   كلسیم  ۹۰ میلی گرم   فسفر  ۵۰ میلی گرم   آهن  ۳/۲ میلی گرم   سدیم  ۷۰ میلی گرم   پتاسیم  ۴۷۰ میلی گرم   ویتامین آ  ۶۰۰۰ واحد   ویتامین ب ۱  ۱/۰ میلی گرم   ویتامین ب ۲  ۲/۰میلی گرم   ویتامین ب ۳  ۶/۰ میلی گرم  

 ویتامین ث  ۴۰ میلی گرم


اسفناج از طب سنتی ایران دارای طبعی معتدل بوده ویکی از راههای درمان کم خونی میباشد.
 

از سوی  بحثی مطرح است که به علت وجود اسید اگزالیک جذب اهن اون بسار کمتر از مقادیر موجودشه . منبع خوبی برای آهن نیست. یکی ار راههای جذب بهتر اهنش استفاده ار ویتامین ث و یا غذاهای سرشار از این ویتامینه. تجربه شخصی من  در مصرف اسفناج اینه که کمبود خون و کمبود فشار خون خودمه جبران میکنه . دوستان واساتیدی که اسفناج برای قناری استفاده کردند تجربشون بگنند ویا  اگه راه حلی برای جبران اهن مورد نیاز قناریها علی الخصوص ماده ها بگند. ممنون میشیم
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۳۹۳/۰۵/۲۲، ۱۲:۳۹ ب.ظ، توسط hassanpour.)
۱۳۹۳/۰۵/۲۲، ۱۲:۲۶ ب.ظ
سوابق نقل قول
**
پژوهشگر انجمن

فوق لیسانس
تاریخ عضویت: ۱۳۹۲/۰۴/۱۷
اعتبار: 30
وضعیت : آفلاین
سپاس‌ها: 920
2174 سپاس گرفته‌شده در 624 ارسال
ارسال: #3
RE: فقر آهن و منگنز
به کمبودهایی که تو روزهای اول باعث مرگ جنین میشه ویتامین آ رو هم اضافه کنید که فوق العاده مهم هست.که البته با هویج(بتاکاروتن رنگ دانه نارنجی پیش ساز ویتامین آ هست و تو هویج خیلی خیلی زیاد و گیاهان سبز متوسط) و برگهای سبز تامین میشه.
در مورد کمبود ویتامین تو حال حاضر با وجود آگاهی های پرنده بازان امروز نسبت به سالهای پیش و اطلاع از منابع طبیعی ویتامینها و مکملهای ویتامینی نگرانی کمتره.
اما آهن که بسیار به جا اشاره کردید و بعد از یک یا دو لونه بدن ماده خالی میشه ازش قابل جذب ترین آهن گیاهی آهن کاهو هست که اکثر پرنده ها هم عاشقش هستند.
برگها سبز و گیاهان تازه بسیار غنی از آهن هستند اما... مقدار کمی از آهن گیاهان قابل جذب هست و در صورت همراه شدن گیاهان سبز و ویتامین سی باهاش تبدیل به مدل قابل جذب میشه مثلا ما انسانها همراه غذایی که سبزیجات سبز باهاشه یا بعدش مرکباتی مثل لیمو یا پرتقال یا مثلا گوجه فرنگی بخوریم که آهن از منبع گیاهی قابل جذب بشه و به پرندهامون از جوجه گی یاد بدیم این فرهنگو(شوخی :) )
بگذریم کاهو آهن قابل جذب زیادی داره نسبت به بقیه گیاهان سبز--- مغزها آهنشون بیشتر و بهتر قابل جذبه و علاوه بر اون منبع کاملی از انواع ویتامینها و مینرالهای دیگه مثل روی و مس و منگنز هستند--- و مقداری هم ریشه ها آهن و مینرالهای دیگه دارند مثل هویج و ...
در صورت استفاده از قرص آهن خیلی خیلی مواظب باشید یکمی زیادیش کشنده است برای پرنده.مثلا یک دهم قرص آهن رو تو یک لیتر آب حل کنید و فقط چند قطره شو تو جا آبی بریزید.در صورت مصرف مستقیم حتی یک تکه قرص آهن مستقیم تو جا آبی میتونه آسیب کلیوی و مرگ همرا داشته باشه.
در مورد تخم مرغ زرده اون حاوی انواع ویتامینهایی مثل آ و دی3 و گروه ب و مواد معدنی مثل اهن و روی هست و سفیده بیشتر پروتئین داره که البته هر دو مهم اند در تغذیه ماده تخم گذار-جوجه در حال رشد و پرنده تولک موقع پرسازی بیشتر.
در کل پرنده ای که جیره متنوعی داشته باشه که همراه گیاهان سبز برگ و هویج و تخم مرغ و مولتی ویتامین (بسته به شرایط پرنده) به همراه دانه های کمکی(بسته به دمای محیط و فصل و سیکل رشد یا پرریزی) سالمتر هست و جوجه های قوی تولید میکنه تا پرنده بیچاره ای که به دلیل نداشتن آگاهی صاحبش فقط یک نوع دانه میخوره همیشه.
 
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۳۹۳/۰۵/۲۴، ۰۲:۳۷ ق.ظ، توسط مسعود میرزالو.)
۱۳۹۳/۰۵/۲۴، ۰۲:۲۸ ق.ظ
سوابق نقل قول
***
ناظم انجمن

فوق لیسانس
تاریخ عضویت: ۱۳۹۲/۱۱/۱۲
اعتبار: 14
وضعیت : آفلاین
سپاس‌ها: 283
684 سپاس گرفته‌شده در 226 ارسال
ارسال: #4
RE: فقر آهن و منگنز
سلام
ممنون آفای میزرالو . نوی یکی ارسالها ذر غذای تخم مرغی اکه یادتون باشه داروی فرو گلوبین رو پیشنهاد داده بودبد که من میخوام ار اون برای  ماذه ها در این قصل هفته لی یک بار و در شروع فصل جفت گیری هفته ای دو بار استفاذه کنم و در طی فصل جوجه کشی که همراه نر ئ جوحه ها است هفته ای دو بار از آمینوسل (مولتی وینامین+ آمیتو اسیذ)استفاده کنم چون آهن ریادیش برای نرها مضره. وهمون اهن تخم مرغ براشون کافیه .نطرتون چیه؟
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۳۹۳/۰۵/۲۵، ۰۷:۲۱ ق.ظ، توسط hassanpour.)
۱۳۹۳/۰۵/۲۴، ۱۱:۲۸ ب.ظ
سوابق نقل قول
سپاس شده توسط: hamidreza7090 ، vahid babayi
**
پژوهشگر انجمن

فوق لیسانس
تاریخ عضویت: ۱۳۹۲/۰۴/۱۷
اعتبار: 30
وضعیت : آفلاین
سپاس‌ها: 920
2174 سپاس گرفته‌شده در 624 ارسال
ارسال: #5
RE: فقر آهن و منگنز
کاملا صحیحه.البته من یک قطره روی جوانه گندم تازه و مرطوب میزدم.حواستون باشه فروگلوبین ویتامینها و مینرالهای دیگه هم داره ترکیباتشو بخونید قبل از استفاده خیلی عالیه.فقط زیاد مصرف نشه به دوز نوشته شده دقت بشه و محاسبه.
ویتامین آ و دی و ای برای تولید مثل حتما استفاده بشه.
 
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۳۹۳/۰۵/۲۹، ۱۲:۲۶ ق.ظ، توسط مسعود میرزالو.)
۱۳۹۳/۰۵/۲۹، ۱۲:۲۴ ق.ظ
سوابق نقل قول
*
کاربر انجمن

دیپلم
تاریخ عضویت: ۱۳۹۳/۰۲/۰۷
اعتبار: 0
وضعیت : آفلاین
سپاس‌ها: 11
3 سپاس گرفته‌شده در 2 ارسال
ارسال: #6
RE: فقر آهن و منگنز
عالی بود ممنون
۱۳۹۴/۰۲/۰۲، ۱۰:۲۸ ق.ظ
سوابق نقل قول
سپاس شده توسط: vahid babayi




کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان