زمان کنونی: ۱۴۰۳/۰۱/۱۰، ۱۲:۰۲ ب.ظ درود مهمان گرامی! (ورودثبت نامورود با فیسبوکورود با گوگل پلاس)

قرقی زرد چشم جسور

معرفی یک شکارچی حرفه ای به نام قرقی
*
کاربر انجمن

تاریخ عضویت: ۱۳۹۴/۰۶/۳۰
اعتبار: 0
وضعیت : آفلاین
سپاس‌ها: 1
28 سپاس گرفته‌شده در 7 ارسال
ارسال: #1
قرقی زرد چشم جسور
قرقی با اندازه کوچک، بال‌های کوتاه و گردن و دم دراز و خط ابروئی سفید و لکه سفید پس گردن از سایر پرندگان خانواده قوش‌ها متمایز است. قرقی ماده حدود ۲۵درصد از نر آن بزرگتر است که یکی از بالاترین دودیسی‌های جنسیتی در میان پرندگان است. طول بدن قرقی نر ۲۸ و طول ماده ۳۸ سانتی‌متر است.قرقی شباهت زیادی به پیغو، پیغوی کوچک و طرلان دارد. قرقی ماده را به دشواری می‌توان از پیغوی ماده تشخیص داد. اندازه هر دو مشابه است اما دم و بال‌های قرقی کوتاهتر است. قرقی همچنین کمی بزرگتر از پیغوی کوچک است. قرقی ماده ممکن است با طرلان نر اشتباه گرفته شود اما قرقی ماده کوچکتر و لاغرتر است. بال‌های کوتاهتری دارد و انتهای دم آن مربع‌مانند است. ضمن اینکه طرلان در زمینه سفید زیر شکمش خطوط مشکی دارد.قرقی در بخش‌های بزرگی از اروپا، آسیا و شمال و شرق آفریقا زندگی می‌کند. قرقی پرنده‌ای مهاجر است و در ایران فقط در زمستان می‌ماند.

قرقی را مردم معمولی ترین و دم دست ترین پرنده شکاری بحساب می آورند. در حالیکه اصلا اینطور نیست. برعکس قرقی پرنده فوق العاده ایست. قوش کوچکی است که زیبائی و جسارت و عطوفت را با هم دارد. کمتر کسی او را از فاصله نزدیک قرقی می نامد و معمولا وقتی روی دست می ایستد شمایل یک باز کوچک را نشان می دهد. مخصوصا جنس ماده که جثه خیلی درشت تری هم دارد برای خودش قوشی است. شکاری هم می شود. قرقی زمستانها بیشتر بچشم می آید. پرنده ای مهاجر است که اگرچه بومی جنگل و وابسته به درخت است اما در فصول سرد در همه جای کشور می توان او را پیدا کرد. محدوده شکارهای این پرنده بیشتر شامل شاخه نشین ها و پرندگان کوچک است. هرچند با جسارتی که دارد پرنده های هم جثه خودش را هم می گیرد.در شکار هم کاربرد زیادی دارد. شکره داران قدیم احترام زیادی برایش قائل بوده اند و در قوشبازی جدید هم جایگاه خودش را دارد. مرحوم تاجبخش در یادداشتهایش در قرقی و شکار کلاغ زاغی مجله شکار و طبیعت (حدود دهه پنجاه) نوشته است که با قرقی کبک می گرفته. دوستان شکارچی می دانند که کبک در پرواز اولیه چقدر قوی و چغل است. مرحوم تاجبخش اضافه می کند که بخاطر فشار زیادی که به قرقی وارد می شد قرقی با یک پا کبک را می چسبید و با یک پنجه به بوته خاری متوسل می شد. در همین حین با تقلای کبک گاهی مواقع رانهای قرقی از هم دریده می شد.انصافا رو در رو کردن قرقی با کبک بی انصافی است. اما تصور چنین شکاری جسارت فوق العاده و قابلیت قرقی را نشان می دهد.

قرقی ها پروازی بسیار تند با بال زدن های سریع دارند. انتهای بدن لاغر و دم بلند و باریک با انتهای مستطیل شکل و سر کمتر جلو آمده است. هنگام شکار در بالای پرچین ها و حصار ها و در زیر درختان گشت زده و با حرکتی سریع به پرندگان و پستانداران کوچک حمله می کند. زیستگاه این پرنده در حاشیه ی روستاها و شهرها و نواحی جنگلی، درختزارها و بیشه ها به سر برده و در بوته ها یا بیشه ها آشیانه می سازد. در ایران نیمه مهاجر و فراوان است.
این پرنده، در زمره ی پرندگان حمایت شده است. بنابراین، برای حفاظت از آن، اقدامات ویژه حفاظتی، خصوصا در مناطق تولید مثلش در آذربایجان شرقی و غربی، ضروری است.

[تصویر:  21459431380715076573.jpg]

۱۳۹۴/۰۶/۳۱، ۰۴:۵۰ ب.ظ
سوابق نقل قول
*
کاربر انجمن

تاریخ عضویت: ۱۳۹۴/۰۶/۳۰
اعتبار: 0
وضعیت : آفلاین
سپاس‌ها: 1
28 سپاس گرفته‌شده در 7 ارسال
ارسال: #2
RE: قرقی زرد چشم جسور
۱۳۹۴/۰۶/۳۱، ۰۵:۴۲ ب.ظ
سوابق نقل قول




کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان