زمان کنونی: ۱۴۰۳/۰۱/۱۰، ۰۸:۴۸ ق.ظ درود مهمان گرامی! (ورودثبت نامورود با فیسبوکورود با گوگل پلاس)

مجموعه تجربیات من (اساتید برای اصلاحش نظر بدن)

Ramin89

 
سپاس‌ها:
سپاس گرفته‌شده در ارسال
ارسال: #1
مجموعه تجربیات من (اساتید برای اصلاحش نظر بدن)
با سلام
من بعد از این که خودم طرقه نگه داشتم و از اونجایی که بخاطر علاقم به این پرنده،تمام تاپیک های موجود در انجمن طرقه رو خوندم،یک متن کلی از چگونگی نگهداری طرقه نوشتم که دوست دارم اساتید کمک کنن تا کامل تر بشه و نقایصش برطرف شه.:basa (26):
.
.
از اینجا شروع میشه:

باسلام
بدون شک شما اگر کلمه ی طرقه را در گوگل سرچ کنید، اکثر سایت ها متن زیر را به شما ارائه میدهند:

نقل قول: طرقه یا جل نام پرنده ای است که شبیه گنجشک بوده ولی در سایز بزرگتر.به طرقه ، گنجشک صحرایی نیز گفته می شود.این پرنده در استانهای مشهد ، اصفهان و شیراز بیشتر از سایر مناطق دیده می شود.جنس نر این پرنده دارای یک طوق مشکی بر روی گردن است که آنرا از جنس ماده متمایز می کند.طرقه ها بیشتر در مزارع و بر روی زمین لانه سازی می کنند و شاید همین امر باعث شده که پیدا کردن جوجه ها راحت باشد.برای نگهداری باید جوجه طرقه را خرید تا در آینده پرنده ای رام و دست آموز شود و حتی دهن قناری و یا سهره را نیز یاد بگیرد.در اواسط تابستان شاهد این هستیم که پرنده فروشی ها طرقه هایی را به فروش می رسانند که علی رغم اینکه جوجه هستند ولی وحشی بوده و با دیدن انسان خود را به قفس می کوبند که خرید این نوع طرقه ها بی فایده بوده و رام نمی شوند و یا خیلی طول می کشد و دهن نیز یاد نمی گیرند.دانه اصلی این پرنده در قفس تخم کتان است.ولی می توان از دانه های دیگری نظیر شاهدانه به مقدار کم استفاده نمود.کاهو ، کلم و سیب و... نیز غذای طرقه را در قفس تشکیل می دهند.قفس طرقه بصورت گرد است و برای تزئین بیشتر ، یک آیینه و یک زنگوله در آن قرار می دهند.طرقه برای پاکسازی پر های خودش از خاک استفاده می کند.در صورت یادگیری دهن قناری یا سهره ، طرقه با صدای بلند این دهن ها را می خواند.برای دراز نشدن نوک طرقه می توان از سنگ پا نیز در قفس استفاده کرد.

ولی واقعا معلوم نیست این متن را نخستین بار چه کسی نوشت و بقیه از آن کپی کردند.
وقتی خودتان طرقه را نگهداری کنید به این نکته پی میبرید که تمام اصول نگهداری طرقه در این متن خلاصه نمیشود.

طرقه(جل) پرنده ای است که آن را بیش تر برای تعلیم آواز پرورش میدهند.
به طور کلی این پرنده در مناطق خشک و نیمه خشک مانند استان پارس زیاد یافت میشود.این پرنده را در زمان جوجگی از لانه اش میدزدند و به کسانی که مایل به پرورش و تعلیم دادن آواز به طرقه هستند می فروشند.از طرقه نمیتوان در قفس یا حتی در یک اتاق بزرگ جوجه گرفت زیرا طرقه نر برای جفت گیری به محیطی بزرگ و وسیع نیاز دارد تا همانند گنجشک به دنبال پرنده ی ماده برود و ضمنا جفت گیری خود را در حال پرواز انجام بدهد.
طرقه باید حتما در زمان جوجگی یعنی یک ماهگی خریداری شود و از آن موقع مورد تعلیم قرار گیرد زیرا طرقه های بزرگتر غریزه ی وحشی خود را بسیار دیرتر فراموش میکنند و کار هر کسی نیست که طرقه ی بالغ را اهلی کند.دانه ی اصلی طرقه کتان است ولی از هفت تخم،دانه پارس و شاهدانه هم به مقدار کم در هفته باید تغذیه شود.
فقط طرقه ی نر قادر به خواندن است و به طور کلی استعداد بیشتری نسبت به ماده دارد.طرز تشخیص نر و ماده هم در دوران جوجگی،زیاد سخت نیست.طرقه ی نر در دوران جوجگی روی زبان خود سه نقطه ی سیاه دارد و سر و چشم بزرگ تری نسبت به ماده دارد.
سه نقطه روی زبان،یه مرور محو خواهند شد و به همین دلیل تشخیص جنسیت طرقه در دوران بلوغ به طوقی(حلقه ای) وابسته اسن که بر روی گردن طرقه تشکیل میشود البته این حلقه در زیر گردن طرقه،کمتر است و فقط دور گردن طرقه به جز زیر گلو وجود دارد.
شاید شما هم نام شاه طرقه ، شاه مرغ و یا چنین اسم هایی را شنیده باشید.جوجه ی اولی که در لانه ی طرقه از تخم بیرون آید،شاه مرغ یا شاه طرقه خوانده میشود و این جوجه نسبت به سایر جوجه ها در زمان بلوغ،بزرگتر خواهد بود ولی در دوره ی جوجگی تشخیص طرقه و شاه طرقه تقریبا غیرممکن است.شاه مرغ(شاه طرقه) صدای بلندتری دارد و حتی در دوران تولک(پرریزی) هم از خواندن دست نمیکشد.
در خصوص آواز طرقه باید بگویم که از زمانی که جوجه طرقه خریداری میشود،بهتر است آواز یک پرنده ی خوش آواز مانند قناری،سهره و به خصوص بلبل هزاردستان برای طرقه توسط گوشی یا هر وسیله ی پخش کننده ای قرار داده شود تا طرقه در دوران بلوغ این آواز ها را بخواند.البته آواز زیادی میتوان به طرقه یادداد و حتی میتوانید آواز پرندگان مختلف را با هم ترکیب کرده و در قالب یک آواز برای طرقه در هر روز به مدت چند ساعت قرار دهید.هرچه زمان بیشتری باشد بهتر است.
برای تغذیه جوجه طرقه،بهتر است از دانه پارس خیس خورده،سویای خیس خورده و گوشت(به مقدار کم) استفاده شود.
به طور کلی،طرقه زمانی بالغ است که پس از خودن دانه ، نوک خود را به زمین بمالد.
طرقه تقریبا از هفت ماهگی شروع به خواندن میکند ولی این دقیقا مشخص نیست.قبل از خواندن،ریز خوانی میکند یعنی در ساعاتی از روز،یک صداهای کوچکی از خود در میاورد که شباهت زیادی به خواندن ندارد.
زمانی که طرقه شروع به خواندن کرد(معمولا از هفت ماهگی به بعد) اول قسمت هایی از آواز پخش شده توسط شما را میخواند که آسان تر است و کم کم بقیه ی قسمت ها را هم میخواند.
قفس طرقه باید گرد باشد و در آن یک سنگ پا و یا یک تکه آجر قرار داده شود تا طرقه نوک خود را به آن بمالد و نوک رشد اضافه نکند.البته تکه آجر توصیه نمیشود چون دارای لبه های تیز بوده و ممکن است به طرقه آسیب برساند.
سعی کنید همیشه طرقه را در جایی قرار دهید که رفت و آمد زیاد باشد و طرقه به انسان عادت کند.هفته ای یک یا دو بار هم برای طرقه خاک قرار دهید و یا حتی اگر میتوانید،زیر قفس طرقه را تا ارتفاع یک یا دو سانت،خاک تمیز و الک شده بریزید چون طرقه بدن خود را با خاک تمیز میکند نه با آب.طرقه راست روده بوده و باید زود به زود تغذیه شود.
اگر واقعا به طرقه رسیدگی کنید و طرقه داشته باشید که از زمان جوجگی خریداری شده باشد،حتی میتواند بدون قفس بماند و شب ها کنار شما بخوابد.
قیمت طرقه در جاهای مختلف ،متفاوت است ولی معمولا بین 15 تا 25 تومان است.
طرقه اگر زیاد با آن تمرین شود،میتواند حتی چند کلمه را یاد بگیرد ولی اینکار زحمت زیادی میخواد و هرکسی حوصله و وقت این کار را ندارد.
.
خب امیدوارم این نکته ها مورد توجه عزیزان قرار گرفته باشد.این تمام تجربه ای بود که خودم بدست آورده و یا از افراد با تجربه و در سایت های مختلف پرسیده بودم.


.

.



========================

خب اساتید لطف کنند منو راهنمایی کنن تا این متن رو کامل تر و پرمحتوا تر کنیم.
۱۳۹۲/۰۱/۱۵، ۱۰:۳۳ ب.ظ
نقل قول
*
کاربر انجمن

کارشناسی
تاریخ عضویت: ۱۳۹۰/۰۶/۲۶
اعتبار: 2
وضعیت : آفلاین
سپاس‌ها: 277
200 سپاس گرفته‌شده در 53 ارسال
ارسال: #2
RE: مجموعه تجربیات من (اساتید برای اصلاحش نظر بدن)
سلام دوست عزیز جناب Ramin89 ممنون که این تایپیک را ایجاد کردی به نظرم اگه دوستان همدلی کنن خیلی تایپیک پر محتوای میشه. من از کودکی با این پرنده بزرگ شدم پرنده بسیار جالب و پر رمز و رازی هست تا دو سال پیش این پرنده پرورش میدادم اما الان دیگه این کار را نمیکنم.
آخرین طرقی که داشتم دادم به یکی از دوستام ودیگه واسه جوجه اوردن به بیابون نرفتم ... بگزریم.

این پرنده قادره صدا های مانند زنگ گوشی موبایل و یا آژیر دزد گیر و کلماتی از قبیل بی بی جون _فاطی جون _جون جون و... که هجی نون و جیم را داره یا بگیره و تقلید کنه اما باید از ابتدا جوجگی در سن 3 تا 6 هفتگی کار بشه بعد از اون به نظر بنده بی فایده است.
من در اکثر جوجه های که پرورش میدادم از غذا های مختلفی استفاده میکردم مثل ماکارانی .
از حشرات هم استفاده میکردم به نظرم خوبه مثلا اگر دیده باشید اول فصل بهار مورچه های پر دار یا ملکه از لونه بیرون میان من از اونا تو تغذیه طرقی استفاده میکردم
یه چیز دیگه این که در دوران جوجگی از قطره اهن + اسفناج نیز استفاده بشه خیلی موثره.
به هیچ وجه طرقی یا تنها در یک محل خلوت نزارید
کف قس طرقی همیشه از خاک رس یا خاک نرمه بیابون استفاده کنید
پای طرقی یکی از قسمت های آسیب پذیر این پرنده است نسبت به این موضوع بی اعتناع نباشید
در طول روز مدت 30دقیقه با طرقی خود بازی کنید اگر دست آموز خودتان است داخل یک محیط بسته در شرایطی ایمن که برای پرنده حادثه ای ایجاد نشود از قفس خارج کنید(اجازه دهید طرقی خودش از قفس خارج شود ودرب قفس را باز بگزارید) و با آن بازی کنید این امر باعث ایجاد رابطه ای خوب بین شما و پرنده یتان میگردد
جای آبی این پرنه را حتما هر روز بشوید و آب آن را عوض کنید
طرقی ی را بخرید که از دست غذا بگیرد این در خرید طرقی امر مهمی است
بعضی از طرقی ها ذاتن سوت و جیره های اضافه دارن ازخرید این چنیین طرقی اجتناب کنید
در هنگام شب به هنگام رد شدن از کنار قفس این پرنده خیلی دقت کنید که به آن شوک وارد نشود بهتر است قبل از رد شدن یا وارد اتاق شدن اعلام حضور کرده با سوت یا صدای آرام ورود خود را اعلام کنید تا پرنده شما شوکه نشود و امادگی داشته باشد.
۱۳۹۲/۰۱/۱۶، ۰۲:۵۵ ب.ظ
سوابق نقل قول
Ramin89

 
سپاس‌ها:
سپاس گرفته‌شده در ارسال
ارسال: #3
RE: مجموعه تجربیات من (اساتید برای اصلاحش نظر بدن)
سلام
آقا احسان خیلی ازتون ممنونم که راهنمایی های بیشتری فرمودید...واقعا خیلی خوبن به خصوص درمورد دادن حشرات و چگونگی محیط قفس طرقه.
.
.
من نظرم اینه که به همین صورت این تاپیک بمونه و در پایان تمام نظرات اساتید رو در متن قرار میدم و یک متن جدید رو در تاریخی مشخص میزاریم که میشه مجموع تجربیات اساتید این انجمن در مورد طرقه و احتمالا کتاب الکترونیکی هم بتونیم براش درست کنیم اونم برای اولین بار :)
۱۳۹۲/۰۱/۱۷، ۰۳:۱۰ ب.ظ
نقل قول
***
ناظم انجمن

ليسانس
تاریخ عضویت: ۱۳۹۰/۱۱/۰۶
اعتبار: 7
وضعیت : آفلاین
سپاس‌ها: 470
423 سپاس گرفته‌شده در 140 ارسال
ارسال: #4
RE: مجموعه تجربیات من (اساتید برای اصلاحش نظر بدن)
با سلام خدمت دوستان
ممنون از توضيحات مفيد شما
در پايان من هم اضافه كنم شاه مرغ يا شاه طرقه حتي در زمان مستي هم استعداد اموزش اواز را دارد.
سعي كنيد طرقه رو در محل شلوغي كه صداي گنجشك به گوش طرقه نرسد نگهداري كنيد چون تقليد اين صدا اواز طرقه رو خراب ميكند.
در زمان هايي كه به طرقه شما شوك وارد ميشود(اكثرا شب ها اين اتفاق پيش مياد ) با طرقه مثل يه ادم صحبت كنيد تا ارام شود.
اگه قفس طرقه بر روي زمين است يا گاهي اوقات نيز ديوار، از عبور با وسايل بزرگ از كنار طرقه جدا خودداري كنيد چون اين امر باعث ترس و وحشت در طرقه ميشود.
هر دو هفته يكبار نصف برگ كاهو جهت تغذيه در دسترس طرقه قرار دهيد.
قفس و وسايل داخل قفس رو تغير و يا تعويض نكنيد، طرقه رو از جوجگي در قفسي نگهداري كنيد كه بعدا مجبور به تعويض قفس نشويد چون اين امر باعث ميشود كه طرقه شما قهر كند و تا يك مدت اواز نخواد و شايد حتي به تولك بد موقع رود.
بعد از رسيدن طرقه به سن بلوغ و دان خور شدن فقط از تخم كتان استفاده شود از دادن دان پارس به عنوان غذاي اصلي خودداري كنيد.
موفق باشيد.
۱۳۹۲/۰۱/۲۲، ۱۲:۴۳ ق.ظ
سوابق نقل قول
*
کاربر انجمن

فوق لیسانس
تاریخ عضویت: ۱۳۹۲/۰۲/۰۵
اعتبار: 0
وضعیت : آفلاین
سپاس‌ها: 0
3 سپاس گرفته‌شده در 2 ارسال
ارسال: #5
RE: مجموعه تجربیات من (اساتید برای اصلاحش نظر بدن)
با دورد فراوان خدمت اساتید محترم
تفاوت بین جوجه طرقه و کاکلی در چیه.
کاکلی آوازش چطوریه؟
ارزش قیمتیش چطور؟
با تشکر از شما
۱۳۹۲/۰۲/۱۶، ۰۹:۳۴ ب.ظ
سوابق نقل قول
سپاس شده توسط:
*
کاربر انجمن

0
تاریخ عضویت: ۱۳۹۰/۰۲/۰۲
اعتبار: 2
وضعیت : آفلاین
سپاس‌ها: 9
164 سپاس گرفته‌شده در 40 ارسال
ارسال: #6
RE: مجموعه تجربیات من (اساتید برای اصلاحش نظر بدن)
سلام دوست من
منظور شما درست متوجه نشدم
ولي اگر منظورتون ياد گيري و آواز خوندن طرقه بدون كاكل با كاكل دار است بايد بگم طرقه كاكل دار هوش كمتري داره و درصد يادگيريش به مراتب كمتره
۱۳۹۲/۰۲/۱۷، ۱۲:۱۷ ق.ظ
سوابق نقل قول
سپاس شده توسط: هیوا
*
کاربر انجمن

فوق لیسانس
تاریخ عضویت: ۱۳۹۲/۰۲/۰۵
اعتبار: 0
وضعیت : آفلاین
سپاس‌ها: 0
3 سپاس گرفته‌شده در 2 ارسال
ارسال: #7
RE: مجموعه تجربیات من (اساتید برای اصلاحش نظر بدن)
دوستان من چهارتا جوجه چند روزه تازه پر در آوردن دارم از کجا بفهمم که کاکلیه یا بدون کاکل ( منظورم تو این سنه)
۱۳۹۲/۰۲/۱۷، ۰۲:۴۱ ق.ظ
سوابق نقل قول
سپاس شده توسط:
Ramin89

 
سپاس‌ها:
سپاس گرفته‌شده در ارسال
ارسال: #8
RE: مجموعه تجربیات من (اساتید برای اصلاحش نظر بدن)
سلام دوستان
یک نکته ای رو باید عرض کنم که قبلا جناب قائدی به من یادآور شده بودن و اون اینه که طرقه با جل فرق داره.
ببینید،طرقه کاکل نداره و طرقه نر فقط زمانی که میخواد مست بخونه،پرهای سرش رو مثل کاکل بالا میده ولی جل در هرحالتی که باشه کاکل داره.درهرصورت هردو از چکاوک ها هستن ولی طرقه استعدادش به مراتب بیشتر از جل(کاکلی) هست:
تفاوت طرقه و جل:

جل(کاکل دارد) :





طرقه(کاکل ندارد):

(آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۳۹۲/۰۲/۱۸، ۱۱:۴۱ ب.ظ، توسط Erfan.)
۱۳۹۲/۰۲/۱۷، ۱۱:۳۳ ق.ظ
نقل قول
***
ناظم انجمن

دیپلم
تاریخ عضویت: ۱۳۹۱/۰۹/۰۴
اعتبار: 4
وضعیت : آفلاین
سپاس‌ها: 34
125 سپاس گرفته‌شده در 61 ارسال
ارسال: #9
RE: مجموعه تجربیات من (اساتید برای اصلاحش نظر بدن)
سلام دوست عزیز مطلبت رو خوندم من با این حرف که جوجه نر سه تا نقطه روی زبونش داره مخالفم 

هر کسی که سر لونه طرقه رفته باشه به راحتی میدونه که همه جوجه ها سه تا خال روی زبونشون دارن حتی هیچ کدومشون هم شبیه هم نیستن 

بعضی ها شون کم رنگه بعضی پر رنگ یا بزرگ وکوچیکتر هستن خالهاشون

در مورد سن خوندنم مخالفم به نظرم جوجه طرقه تو سن پنج یا شش ماهگی دیگه کامل میخونه نه 10 ماهگی وبیشتر

ممنون از مطالبی که جمع کردی
۱۳۹۲/۰۴/۰۹، ۰۷:۵۴ ق.ظ
سوابق نقل قول
*
کاربر انجمن

فوق لیسانس
تاریخ عضویت: ۱۳۹۲/۰۴/۱۶
اعتبار: 0
وضعیت : آفلاین
سپاس‌ها: 0
15 سپاس گرفته‌شده در 5 ارسال
ارسال: #10
RE: مجموعه تجربیات من (اساتید برای اصلاحش نظر بدن)
سلام به همه ی دوستان حقیقت من بعضی وقتا طرقما کامل(حتی سرش) زیر شیر اب میشورمش بعدم با سشوار خشکس میکنم اتفاقا خیلی دستی ترا صداشم بلندتر میشه بعدش فقط یه روز ساکت میشه بعر حتی سر حالتر از همیشه هم میشه انواع صداهارم از جوجگیش گداشتم یاد گرفته البته از وقتی دوهفتش بود شبا از ساعت 12 تا خود صبح ساعت 7 میکردمش تو یه کارتن 30در 30 که چندتا سوراخ هواداشت وبراش با صدا متوسط(نه زیاد نه کم) دهن هزار دستان وسره فناری میذاشتم الان تقریبا 3 ماهشه ولی هرپرنده بازی دیدتش صداشا که میشنوه باورش نمیشه فقط یه مشکل پیدا کرده وقتی از قفس درش کیارم میخواد پرواز بلند بکنه تو ارتفاع 80 سانتی یه دفعه معلق میخوره میخوره زمین وگرنه تو قفس هیچ مشکلی نداره (تو یه سایت آلمانی خوندم پرنده ها تو شب فرکانس صداهایی که شنیدن را تومغزشون تجزیه تحلیل میکنند منم شبا واسش صدا گذاشتم با یه بلندگو کوچیک وmp3player جالب بود که الان مدامم میخونه حتی وقت استراحتش ریزه خونی میکنه در ضمن من واسه باز شدن صدای طرقه از مخلوط (میکس با مخلوط کن)آرد نخوچی وحریر بادام یه کم عسل(یانبات) و خیلی کم کره استفاده منکنم (یه حالت نیمه خمیری پیدا میکنه که پرنده خیلی هم دوست داره) هردفعه هم ماهی دوبار برنج پخته بهش میدم واسه زیباتر شدن پرو بالش (آخرین ویرایش در این ارسال: امروز ۰۱:۰۳ عصر، توسط hadijan.)
۱۳۹۲/۰۵/۰۷، ۱۲:۱۶ ب.ظ
سوابق نقل قول
سپاس شده توسط: shahin20 ، hamed MB ، هیوا




کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان