زمان کنونی: ۱۴۰۳/۰۲/۰۱، ۱۲:۰۱ ب.ظ درود مهمان گرامی! (ورودثبت نامورود با فیسبوکورود با گوگل پلاس)

نگهداری قناری

*
کاربر انجمن

لیسانس
تاریخ عضویت: ۱۳۹۱/۰۱/۲۵
اعتبار: 37
وضعیت : آفلاین
سپاس‌ها: 435
1988 سپاس گرفته‌شده در 432 ارسال
ارسال: #1
نگهداری قناری
با سلام و ارادت
نکاتی در مورد نگهداری قناری بعرض میرسانم

یکی از چیزهایی که در تقویت صدای قناری باید مد نظر داشت و اونو دونست اینه که بهترین موقع در تقویت صدای قناری دوران جوجگی این پرنده هست. هر طور که در این دوران یاد بگیره بخونه در نحوه خوندن قناری موندگارتره. مثل بچه آدم که هرطور تو بچگی کلمات رو یاد بگیره همونطور حرف می زنه. عربی یاد بگیره یا پارسی یا ترکی یا .... همونجور حرف می زنه.
پس اگه می خواین جوجه ها زیبا بخونن لازمه که در محیطی یا یک قناری خوش آواز اونها رو قرار بدین تا از صدای اون تقلید کنن ، و یا اینکه نوار صدای قناری واسشون بذارین . و دیگه هیچ صدای دیگه ای رو نشنون.
البته عده ای علاقه دارن که صدای دیگر پرندگان هم در نغمه های قناری قرار بگیره. شما سعی کنین که از نغمه های معروف و ملایم و عامه پسند استفاده کنین موضوع دیگه در تقویت صدای قناری تقویت حنجره قناری و دقت در نوع غذا و تغذیه قناری است.
دادن دانه های پرچربی اصلا برای قناری خوب نیست. از طرفی سبزیجاتی مثله برگ اسفناج برای این کار مناسبه.
حتما تاکنون مشاهده کرده اید که یک قناری در مدت طولانی می خواند ولی قناری دیگری تا شروع به خوندن می کند در چند ثانیه خواندنش را رها می کند مثله آدمهاییه که نفس تنگی و آسم دارن. . پس مراقب قناریهای خود باشین که نه چاق شن و نه دچار سرماخوردگی . چون این دو و البته عوامل دیگه ای باعث تنگی نفس در قناری می شه و قناری هر چه قدرهم زیبا بخونه اما نفس نداشته باشه زیبایی صدایش احساس نخواهد شد.هر چند که بهتر است ما بیشتر به جفت گیری وازدیاد وتولید مثل این حیوانات فکر کنیم و باعث جان بخشی به این موجودات باهوش وخوش یمن بشیم با وجود اینکه قناریها از قدرت جفت گیری وتولید مثل خوب وعالی برخوردار هستند بایستی از این فرصت به خوبی استفاده کنیم ودر صدد افزایش جان بخشی به این موجودات باهوش و خوش صدا وگران قیمت باشیم .هرگز هم سختی وحوصله نداشتن جوجه کشی این موجودات رو بهانه قرار ندیم و سختی ودشواری کار افزایش تولید مثل این موجودات مفید رو از یاد ببریم واونو به جان بخریم وبا به یاد آوردن بیرون آمدن بچه های تپل قناری و صدای جیک جیک تشکر اونا که شما به آنها زندگی بخشیدید و با امید به اینکه شاید اون بچه ها هم در آینده برای خودشون یک پدر یا مادر خوب شدند اون کار سخت رو از یاد ببریم .
هرچند که بعد از انجام چند باره ی کار وبا دیدن به بار نشستن زحمتتان عاشق کارتون خواهید بود وبا لذت وخوشی بردن با مخلوقات خدا هیچ سختی و مشگل زندگی را احساس نخواهید کرد. البته فراموش نکنید که بچه دار کردن یک پرنده ممکنه با ضعف اون پرنده و در نهایت مرگ اون همراه باشه و هنگام کردن ثواب به کباب شدن بیفتیم و باعث مرگ پرنده ی ماده یا نر بشیم.
موقع جوجه کشی هم با حوصله اون کار رو انجام بدید وبدونید کوچکترین سهل انگاری باعث مرگ بچه های قناری یا ... میشه پس خیلی حوصله خرج بدید وبازم میگم از سختی جوجه کشی نترسید وفقط کافیه که برای انجام اون کار اراده وپشتکار وحوصله ی کافی داشته باشید که خداوند بعد از هر سختی، آسانی قرارداده است ...
خوبه حالا که به سرماخوردگی وعلاقه به تولید مثل قناری اشاره شد به این مطلب اشاره کنم که بخاطر گرمی هوا پرنده رو در معرض مستقیم باد قرار ندین . یعنی به هیچ وجهی نباید قناری در معرض کوران باد قرار بگیره . چون دچار بیماریهای مزمنی میشه که ساده ترین اونها سرماخوردگیه. و سرماخوردگی تو تابستون که فصل پرریزی(تولک رفتن) قناریه و در این ایام قناری ضعیف تر از هر زمانی است باعث ضعف شدید قناری و مستعد شدن اون برای مبتلا شدن به سایر بیماریهاست . واسه همینه که می بینین یک قناری تو زمستون سرماخوردگی پیدا می کنه اما تلف نمی شه .ولی تو تابستون همین سرماخوردگی باعث تلف شدن قناری می شه .
همچنين در هفته چندبار حمام کردن در این فصل گرم تابستان برای قناری بد نيست . به شرطی که در معرض مستقيم باد قرار نگيره. يادتون باشه که در هيچ شرايطی نبايد قناری در معرض مستقيم باد قرار بگيره دادن برگ کاهو و تخم کاهو هم در اين فصل خوبه. البته کاهو را خوب شسته و بعد از اينکه خشک کرديد به قناری بدين . يادتون باشه در اين فصل قفس نگه ‌داری پرندگان اگر مرتب و به موقع تميز نشود محل مستعدی برای جمع شدن کنه و حشرات موذی شده و اين حشرات هم آفت جان پرندگان می‌شوند .
از طرفی کثيفی قفس‌ها موجب بوجود‌ آمدن بيماريهای مختلفی مثل بيماريهای گوارشی در پرنده می‌شود .
.در اين فصل که قناری در پرريزی قرار داره بايد از لحاظ تغذيه به اون توجه کافی داشت . چون قناری ضعيف شده و اگر از لحاظ غذايی بهش توجه نکنين مشکلات زيادی پيدا می‌کنه .
اول اينکه روی رنگ و جنس پرها تأثير بدی می‌ذاره .
دوم اينکه قناری در فصل جفتگيری بدون نطفه شده یا نطفه ی ضعيفی رو داره و ديگه ‌‌نمی‌شه از اين قناری انتظاری داشت
سوم اينکه قناری ضعيف شده وبه زودی بيمار شده و خدای نکرده تلف می‌شهاگه خواهان داشتن قناری شاداب و سلامت هستين و می‌خواين در تکثير قناری موفق باشين اين نکته رو جدی بگيرين .
همين جا هم به اين نکته اشاره کنم که در هنگام جفت زدن قناری اگه از قناری نر تازه بالغ شده وهنوز جفت نخورده با ماده ای که قبلاْ جفت‌زده شده و لااقل يک فصل جوجه‌‌کشی رو گذرونده باشه استفاده کنين بهتر نتيجه می‌گيرين. چون نطفه بيشتر مربوط به نر هست و نرجوان احتمال بی‌نطفه بودنش کمتره . چون متأسفانه اکثر نگهدارندگان قناری در تغذيه اون دقت لازم رو ندارن و نری که يه‌دوره جفت گيری روگذرونده باشه ضعيف می‌شه.و در دوره جفتگيری بعد نطفه نخواهد داشت .
ماده هم اگه تجربه يک دور جوجه‌کشی رو داشته باشه در جفتگيری بهتر عمل می‌کنهو احتمال کشته شدن جوجه و يا درنيومدن جوجه از تخم کمتر خواهد بود بهتره در برنامه غذايی قناری خود اين موارد رو در نظر بگيرين .
ميوه‌جات و سبزيجات ‌مثله: سيب،هويج،کلم ،کاهو ،برگ تربچه،اسفناج، ،فلفل دلمه(که اگه قرمز رنگ باشه برای رنگ پرهای قناری هم مفيده و رنگ پرها رو پررنگتر می‌کنه) وغذای تخم‌مرغی: که شامل تخم مرغ آب پز و آرد سوخاری که در طول دوران پرريزی هرهفته يکبار به قناری بايد داد. البته به مقدار کافی نه اونقدر که باعث شه قناری سوء هاضمه پيدا کنه .
همچنين مخلوط : بادام و جو آسياب شده غذايی مفيد برای قناريهاست. که برای نطفه‌دار شدن قناری بسيار مفيده.
در دانه‌هايی که به قناری ميدين علاوه بر کتان و ارزن ،تخم شلغم ،کاهو،خلفه،کلم و ترب رو هم اضافه کنين البته تخم کاهو و خلفه رو جداگونه بذارين تا از بريز و بپاش اونها جلوگيری کنين.
تخم کتان و ارزن را در ظرف جداگانه، کاهو و خلفه هم در ظرفی جدا و ساير دانه‌‌ها هم در يه ظرف ديگه بريزين و جلو قناری بذارين لازم نيست که همه اين مواد رو يه باره به قناری بدين.بلکه طی يه برنامه غذايی منظم از همه اين غذاها استفاده کنين .
يادتون باشه که سبزی ، ميوه و دانه‌ها کاملا تميز باشن .اگه ديدين که دانه‌ها تميز نيستن اقدام به خريد نکنين .اگه هم مجبور به خريد شدين حتما اونها رو پاک کرده و حتی اگه می‌تونين بشورين و بعد که کاملا خشک شدند به قناری بدين و به هيج وجه دانه‌های مونده رو به قناری ندين. دونه وقتی مونده باشه حشره می‌زنه و منبع بيماريهای گوارشی قناری می‌شه .
مطلب ديگه اينه که در کنار تمامی اين مواد بازم ممکنه که بعضی از ويتامينها جذب بدن قناری نشه . پس دادن مولتی ويتامين همراه اسيدآمينه برای موقع پرريزی و حتی در ساير اوقات ميتونه مفيد باشه.اون رو از داروخانه‌های مخصوص دامها تهيه کنين و بگين مخصوص طيور باشه.
وآخرين مطلب اينه که پرندگان برای هضم غذا از سنگريزه استفاده می کنن. قناری هم از اين قاعده مستثنی نيست. پس ماسه نرم و کاملا تميز به همراه صدف خوردشده و کف ‌دريا در اختيار قناری بذارين . تا هم در هضم غذا کمکش کنه و هم اينکه کلسيم بدن قناری تأمين بشه .
موفق باشید .
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۳۹۱/۰۴/۱۸، ۰۳:۴۸ ب.ظ، توسط ayhn.)
۱۳۹۱/۰۴/۱۸، ۰۳:۴۵ ب.ظ
سوابق نقل قول




کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان