زمان کنونی: ۱۴۰۳/۰۱/۱۰، ۰۴:۰۵ ب.ظ درود مهمان گرامی! (ورودثبت نامورود با فیسبوکورود با گوگل پلاس)

همه چیز درباره مرغ مینا

Ramin89

 
سپاس‌ها:
سپاس گرفته‌شده در ارسال
ارسال: #1
همه چیز درباره مرغ مینا

مینا پرنده ای از خانواده سار « استوماتیده » است که به دو صورت وحشی و اهلی یافت می شود و دارای نژادهای مختلفی است که معروف ترین این نژادها مینای گوشواره ای (Hill Mynah) و مینای معمولی (Common Mynah) است ، نام این پرنده در زبان پارسی « مینا » ، « مرغ مینا » و « مینای سخنگو» و «مرغ مقلد » است ، در زبان عربی « المینه » و در زبان انگلیسی Myna ، Mynah ، Mina ،Mynas، Minah و در زبان فرانسوی و اسپانیایی به آن Martin و در زبان آلمانی به آن Beo و در زبان ترکی Mina است . نام « مینا » در حقیقت یک نام هلندی است که ریشه ای سانسکریتی دارد و از زبان هندی به سایر زبان ها راه یافته است . گونه وحشی این پرنده در جنگل ها و دشت ها پراکنده است و گونه اهلی آن را می توان در بسیاری از خانه ها مشاهده کرد. مرغ مینا پرنده ای کاملاً اجتماعی و پر سر و صدا است که تا حدودی مانند سارها حالت تهاجمی دارد. اگر به هر دلیلی مورد آزار اذیت قرار گیرد یا احساس خطر کند و به درختی نزدیک در حوالی لانه اش رفته ، صداهای بسیار بلند و ناهنجاری را به معنای اعتراض از خود در می آورد. آن ها خود را سریعاً با محیط و شرایط اطراف شان تطبیق می دهند. بیشتر اجتماع آنها در زمین های بایر و اطراف باغ ها می باشد.

زیستگاه مینای معمولی به طور طبیعی در مناطقی از شرق افغانستان تا جنوب غربی چین واقع شده است. آنها اغلب سرزمین های باز و کم درخت را برای زندگی ترجیح می دهند. اما در بعضی از موارد در میان تمدن شلوغ شهری هم مانند پارک ها ، گلخانه ها و مزارعی که به دست انسان ها ساخته شده است دیده می شوند. آنها یرای تفریح و سرگرمی با دیگر مرغ های مینا گلاویز شده و به نزاع های دوستانه می پردازند. اما این نبردها به خشونت و خونریزی نمی انجامد. این پرنده انسان را از وجود مار مطلع می سازد و با مشاهده این حیوان یا سروصدای زیاد محل وجود مار را به انسان نشان می دهد. امروزه انسان این پرنده را به همه جای دنیا به ویژه مناطقی که آفات نیباتی زیادی دارند برده اسن زیرا این کار کمک موثری به از بین بردن آفات گیاهان ، حشرات و لار و حشرات زیان بار می کند. اما ناگفته نماند که خود نیز باعث بروز مشکلات فراوانی در آن مناطق شده است به عنوان مثال در مناطق جدید تعداد پرندگان بومی به شدن رو به کاهش رفته است. از این میان می توان به جزیره هاوایی اشاره کرد که مرغ مینا در آن منطقه به عنوان عامل مهم در از بین بردن تخم و جوجه سایر پرندگان بومی آن جزیره شدند. کینا برخلاف بسیاری از پرندگان که بر روی زمین می جهند ؛ در هنگام حرکت بر روی زمین راه می رود.

خوراک اصلی آن ها را به طور کلی حشرات تشکیل می دهند. این پرنده با فاصله کمی از سطح زمین پرواز کرده و برگ ها را زیر و رو می کند و از کرم ها و لاروهایی که در زیر این برگ ها پنهان شده اند تغذیه می کند. از دیگر غذاهای مورد علاقه این حیوان می توان غلات ، میوه ها ، دانه های خوراکی ، توت ها ، کرم های خاکی و شهد گل ها را نام برد. البته آنها گاهی از موش ، قورباغه ، مارمولک و حتی تخم سایر پرندگان برای سیر کردن شکم خود استفاده می کنند. آنها اغلب به صورت دسته جمعی و گله ای در بالای مزارع به دنبال شکار حشراتی که از خاک شخم زده بیرون می آیند به صورت دایره وار حرکت می کنند. این مساله از طرف کشاورزان مورد استقبال قرار می گیرد . زیرا آنها یا این کار درصد بالایی از آفات مزارع را از بین می برند. نوع گوشواره ای می گویند خاص از مینا استعداد زیادی در تقلید انواع صدا و حرف زدن دارند به طوری که این خاصیت آنها باعث گردیده از این پرنده به عنوان یک حیوان خانگی و دست آموز و به عنوان یک پرنده قفسی نگهداری شود. از لحاظ تغذیه در اسارت می توان از غذاهای متنوعی استفاده کرد. این غذا می توان شامل انواع میوه جات و سبزیجات و غیره باشد. آنها به سرعت با انسان ها خو گرفته ئ اغلب خیلی زود دست آموز می شوند.

در بین پرندگان سخنگو ، مینا بعد ار کاسکو بیشترین رکورد را در صحبت کردن و تقلید صدا دارد. نگهداری آنها مشکل چندانی ندارد اما به دلیل این که آنها راست روده هستند مدفوعشان مانند سایر پرندگان به صورت فضله خشک نیست بلکه مدفوعی شل و آبکی دارند.به همین علت باید حداقل روزی ۲ الی ۳ بار زیر قفس آن ها را تمیز کرد. مرغ های مینای ساکن در شهرها معمولاً لانه های خود را زیر سقف و شیروانی و یا بالای درختان می سازند. گاهی نسز از سوراخ هایی که در بدنه درختان توسط حیوانات دیگری مانند سنجاب ها به وجود آمده استفاده می کنند.

مینا قادر است که واژه ها را تقلید کند و کلمات زیادی را حفظ کند ، به همین علت در هندوستان و بسیاری از کشورهای دیگر آسیایی به عنوان پرنده ای اهلی و خانگی مورد استفاده قرار می گیرد. این پرنده در هندوستان رمز عشق به شمار می رود زیرا که در طول زندگی بسیار ازدواج می کنند و برخی از دلباختگان هندی برای به دست آوردن دل محبوبه خود مرغ مینایی را تهیه کرده و پس از آموزش دادن چند کلمه محبت آمیز آن را به محبوبه خود پیشکش می کنند.

مطالعات انجام شده در نیوزیلند نشان می دهد که این پرنده می تواند تا ۱۲ سال زندگی کند و این کار از طریق علامت گذاری روی پرنده صورت گرفته است و بعد از علامت گذاری پرنده مجدداً در طبیعا رها شده و سال ها بعد که لاشه یافت شده است مدت زمان زندگی آن را محاسبه کرده اند. البته برخی دیگر از محققان معتقدند که مینا می تواند ۱۵ تا ۲۰ سال نیز زندگی کند.

رده بندی علمی مینا

خانواده سارسانان « استومیده Stumidae » خانواده ای است که سه جنس مینا را در بر می گیرد و این جنس ها عبارتند از : مینای گوشواره ای یا گراکولا Gracula ( دوازده گونه) ، جنس مینای معمولی یا اکری دوتریس Acridotheres (هشت گونه) و بالاخره مینای بالی یا لیکوپسار Leucopsar (یک گونه).

حیوانات Animalia : مملکت Kingdom

مهره داران Chordata : شاخه Phylum

پرندگان Aves : زیر شاخه Class

گنجشک سانان Passeriformes : راسته Order

سارسانان ( استومیده ) Stumidae : خانواده Family

گراکولا Gracula : جنس Genus

گراکولا ریلی گوسا Gracula religosa : گونه Spechies

شامل زیر گونه های زیر :

G.r. ptilogenys

G.r. indica

G.r.peninsularis

G.r. intermedia

G.r.andamanensis

G.r. palawanensis

G.r. enggano

G.r. religosa

G.r. venerate

G.r. mertensi

G.r. batuensis

G.r.robusta

اکری دوتریس Acridotheres : جنس Genus

اکری دوتریس Acridotheres : گونه Species

شامل زیر گونه های زیر :

A. A. Grandis

B. A. cristatellus

C. A. javanicus

D. A.cinereus

E. A. fuscus

F. A. albocinctus

G. A. ginginianus

H. A. tristis

لیکوپسار Leucopsar : جنس Genus

لیکوپسار Leucopsar : گونه Species

شامل زیر گونه:

L. rothschildi

تاریخچه پرورش مینا در جهان :


پرنده مینا از زمان های بسیار دور به عنوان پرنده ای دوست داشتنی و مردمی مطرح بود. در یونان باستان برخی از خانواده های ثروتمند و اشراف از این پرنده به عنوان حیوان خانگی استفاده می کردند و در هندوستان این پرنده برای بیش از دو هزار سال به عنوان پرنده ای مقدس به شمار می رفت و در مراسم جشن این پرنده را بر روی پشت گاو نر گذاشته و وارد شهر می کردند. امروزه توانمندی های استثنایی این پرنده باعث شده است که این پرنده به عنوان یکی از مورد توجه ترین پرندگان قفس در بین مردم باشد و همچنین به عنوان پرنده سخنگو که قادر به تقلید صدای آدمی و سخن گفتن با کلمات واضح و مفهوم به شمار می رود و بسیاری معتقدند که این پرنده بهتر از کاسکو می تواند صدای انسان را تقلید نماید.

این پرنده از دیر باز بومی جنگل های هندوستان بوده است و در طی قرون متمادی بازرگانان و تجاری که برای خرید ادویه جات و عاج به هندوستان سفر می کردند خریداری و به کشورهای خاورمیانه و از جمله ایران و ترکیه راه یافت. بعدها پس از تصرف هندوستان توسط امپراتوری بریتانیا ، این پرنده توسط افسران و ملوانان انگلیسی به انگلستان و از آنجا به بسیاری از مناطق دیگر جهان راه یافت . این پرنده همچنین در قرون وسطی از هندوستان به کشورهای جنوب غرب آسیا و چین و در آنجا به دربار پادشاهان و امرای محلی راه یافت و یکی از سرگرمی های جالب درباریان به شمار می رفت.

در طبیعت حشرات عمده غذای این پرنده را تشکیل می دهد. این پرنده در اوایل سال ۱۷۵۵ میلادی به جزیره موریس برده شد تا با آفت ملخ که یکی از آفات اصلی مزارع آن جزیره است مبارزه کند.

« کارل لینه » طبیعی دان معروف در سال ۱۷۵۸ میلادی مینای گوشواره ای را شناسایی کرده و رده بندی علمی کرد.

این پرنده در سال ۱۸۶۲ میلادی به استرالیا برده شد تا با حشرات موجود در کشتزارهای ملبورن مقابله نماید ، اما چندی نگذشت که به سیدنی و سپس به کویتزلند شمالی برده شد تا بتواند با سوسک ها مبارزه کند و عاقبت در سال ۱۹۶۸ میلادی به کنبرا برده شد.

در طی سال های ۱۸۷۰ تا ۱۸۷۷ میلادی ، صدها پرنده به جزیره جنوبی نیوزلند برده شد. در سال ۱۸۶۶ این پرنده به وسیله دکتر ویلیام هیلیراند به هاوایی برده شد تا با کرم های نیشکر محصولات کشاورزی مبارزه کند.

این پرنده در سال ۱۸۶۵ به جزایر هاوایی برده شد تا با کرم های آفت کشاورزی مبارزه کند و چندی نگذشت که خودش به علت زاد و ولد فراوان به مشکلی برای اهالی هاوایی تبدیل شد.

مردم هاوایی به آن «پیا اکیلو» به معنی پر سروصدا و همچنین «مانو آی پیالو» به معنی پرنده آشغال خور لقب دادند و امروزه این پرنده یکی از آفات های کشاورزی در جزایر هاوایی به شمار می رود و با حمله به مزارع خسارت های فراوانی به کشاورزان می زند.

اهداف پرورش مینا :

۱. تقلید صدا :

مینای گوشواره ای برای صدها سال در سرزمین های بومی خود به عنوان پرنده ای سخنگو از شهرتی افسانه ای برخوردار بوده است. تمامی انواع مینای گوشواره ای قادر به تقلید صدا هستند اما برخی از انواع آن بهتر از دیگران این کار را انجام می دهند .

مینای گوشواره ای جاوه ( Java Hill mynah)

و مینای گوشواره ای هندی بزرگ (Greater Indian Hill mynah)

از سایر پرندگان سخنگو در تقلید صدا مهارت بیشتری دارند و به همبن دلیل به تعداد زیادی و بیش از سایر انواع مینا خرید و فروش می شوند.

این دو نوع مینا قادرند که با همان لحن و به وضوح کلماتی را که آدمی بر زبان می آورد تقلید کنند. البته در بین این دو نوع مینای گوشواره ای جاوه صدای بلندتری از خود درمی آورد. این نوع مینا قادر به تقلید صداهای بسیار عمیق داشته و صدای آن بسیار به صدای انسان شبیه است و صدای آن از صدای مینای گوشواره ای هندی ، واضح تر و مفهوم تر به نظر می رسد.

مینای گوشواره ای کوچک (Gracula religiosa indica)

نیز در کنار مینای گوشواره ای هندی بزرگ و مینای گوشواره ای جاوه صید شده و مورد خرید و فروش قرار می گرفت ، اما مانند دو گونه فوق الذکر محبوبیت ندارد، زیرا که این گونه هرچند که قادر به یاد گرفتن کلمات و جملات بودند اما نمی توانستند آن را به نحو احسن تقلید نمایند. مینای گوشواره ای کوچک صدای بلند تری دارد ، اما محدوده تن مورد نیاز برای تقلید صدای انسان را همانند مینای گوشواره ای هندی بزرگ و مینای گوشواره ای جاوه ندارد.

مینای گوشواره ای از طرف بسیاری از افراد به عنوان بهترین پرنده سخنگو در جهان شناخته شده است و می تواند هر نوع صدای آدمی را تقلید کرده و در تن های بالا و پایین نغمه سرایی نمایند. برخی از محققان معتقدند که مینا می تواند تا ۱۰۰ کلمه تقلید نماید.

۲. خرید و فروش :
به منظور سود بیشتر پرورش دهندگان بسیاری علاقه دارند تا از این پرنده جوجه گیری نموده و جوجه های آن را به قیمت گزافی در بازار به فروش رسانند.

۳. عرضه در باغ وحش ها و پارک ها :

در حال حاضر شهرداری بسیاری از شهرهای کشور اقدام به راه اندازی قفس پرندگان مختلف در پارک های شهر نموده است و در بین این قفس ها همیشه قفسی را به مرغ مینا اختصاص می دهند. این کار جالب باعث جذب کودکان به ویژه کودکان دبستانی به

سوی این گونه امکان می گردد و باعث آشنایی هرچه بیشتر آنان با پرندگان می شود.

۴. مبارزه با حشرات کشاورزی :

مرغ مینا بر حشرات و آفات کشاورزی تغذیه می کند از این رو در مبارزه بیولوژیک با آفات کشاورزی نقشی حساس ایفا می کند. استفاده از این پرنده برای از بین بردن حشرات زیانبار گیاهان بسیار مفید بوده و هیچ گونه آثار جانبی ناشی از مصرف حشره کش را به همراه ندارد. اما از سوی دیگر باعث رشد و زاد و ولد بی رویه این پرنده می شود که این امر به خودی خود می تواند سیستم حیات وحش را مختل سازد . در اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم مرغ مینا به منظور کنترل حشرات موذی که ضررهای فراوانی به مزارع کشت نیشکر میزدند وارد کشور فیجی شدند و بعدها به مناطق شمالی و به جزیره ساموا و اموای امریکا و پلنزی فرانسه و جزایر کوک ، هاوایی ،کالدونیای جدید و جزایر سلیمان ، جزایر والس و فوتونا ،‌تونگا و وان واتو راه شتافتند. در حال حاضر تعدادی از این پرندگان در استرالیا و نیوزلند باعث بروز مشکلات در حیات وحش آن کشورها شده و مشکلاتی را برای زندگی پستانداران نادر و کوچک اندام استرالیایی و همچنین طوطی های آن به وجود آورده است و این مشکل تا بدان جا جدی است که دولت استرالیا در پی برنامه ریزی جامعی برای از بین بردن این پرنده است.


.
.
منبع: دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
۱۳۹۱/۰۹/۲۳، ۰۴:۰۹ ب.ظ
نقل قول
Ramin89

 
سپاس‌ها:
سپاس گرفته‌شده در ارسال
ارسال: #2
RE: همه چیز درباره مرغ مینا
کلیپ تصویری از مینای سخنگو:

دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
۱۳۹۱/۰۹/۲۴، ۱۲:۰۴ ب.ظ
نقل قول
*
کاربر انجمن

تاریخ عضویت: ۱۳۹۵/۱۰/۲۱
اعتبار: 0
وضعیت : آفلاین
سپاس‌ها: 0
0 سپاس گرفته‌شده در 0 ارسال
ارسال: #3
RE: همه چیز درباره مرغ مینا
با سلام من یکه مرغ مینا چهارساله دارم که ورم روده گرفته هر چه دکتر بردمش بهتر که نشد بدتر شده آگه کسی دارویی سراغ داره که به من بگوید به خدا تا ابد دعا ش می کنم ممنون میشم
۱۳۹۵/۱۰/۲۱، ۰۲:۲۰ ق.ظ
سوابق نقل قول
سپاس شده توسط:
مدیرکل

ليسانس
تاریخ عضویت: ۱۳۹۰/۱۲/۲۵
اعتبار: 70
وضعیت : آفلاین
سپاس‌ها: 9910
10485 سپاس گرفته‌شده در 3565 ارسال
ارسال: #4
RE: همه چیز درباره مرغ مینا
سلام 
سولفامت،نیوکسی وت 
امضای محمدمهدی
خدایا ! به هرکه دوست میداری بیاموز که : عشق از زندگی کردن بهتر است
و به هر که دوست تر میداری بچشان که : دوست داشتن از عشق برتر
             
دكتر علي شريعتي
۱۳۹۵/۱۰/۲۴، ۰۱:۴۶ ق.ظ
سوابق نقل قول
سپاس شده توسط: سی مرغ
*
کاربر انجمن

تاریخ عضویت: ۱۳۹۵/۱۰/۲۱
اعتبار: 0
وضعیت : آفلاین
سپاس‌ها: 0
0 سپاس گرفته‌شده در 0 ارسال
ارسال: #5
RE: همه چیز درباره مرغ مینا
سلام شما تجربه کردین چون خیلی ضعیف شده واقدی بش بدم تداخل نداره چون بازم آنتی بیوتیک دادم هرچه میدم بزرگتر میشه
۱۳۹۵/۱۰/۲۴، ۰۳:۴۲ ق.ظ
سوابق نقل قول
سپاس شده توسط:
**
عضویت ویژه

دیپلم
تاریخ عضویت: ۱۳۹۳/۰۶/۰۶
اعتبار: 35
وضعیت : آفلاین
سپاس‌ها: 860
2485 سپاس گرفته‌شده در 1055 ارسال
ارسال: #6
RE: همه چیز درباره مرغ مینا
سلام 
باید از وضعیت پرنده بیشتر توضیح بدین . تغذیه اش چی هست ؟ فضله ش به چه صورته ؟ کجا نگهداری میشه و در چه دمایی ؟ عکس هم از پسش بذارید بهتره . 
ولی اگر به طور کلی بگم . جاش باید گرم باشه تا بهبودی کامل بالای 25 . میوه و سبزیجات بهش ندین و فقط همون دون و خوراک اصلیش
اگر اسهال هم داره داروی سولفامت خیلی بهتره براش از داروخانه دامپزشکی تهیه کنید 3 تا 5 روز بدین . بعدش دوسه روز مولتی ویتامین مخصوص پرنده ها مثل ویتالین . یه میخ باشه . قفس و تجهیزات قفس هم بتونید ضدعفونی کنید بهتره . بعد از بهبودی دوسه روز سرکه سیب بدین 8 قطره تو یه جاآبی قناری . ماسه و صدف استریل فراموش نشه   
۱۳۹۵/۱۰/۲۴، ۱۲:۴۵ ب.ظ
سوابق نقل قول
سپاس شده توسط: محمدمهدی ، gholizadeh




کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان