زمان کنونی: ۱۴۰۳/۰۱/۰۹، ۰۸:۳۴ ب.ظ درود مهمان گرامی! (ورودثبت نامورود با فیسبوکورود با گوگل پلاس)

واكسن هاي قناري

مدیر بازنشسته

ليسانس
تاریخ عضویت: ۱۳۸۹/۱۰/۱۷
اعتبار: 70
وضعیت : آفلاین
سپاس‌ها: 582
2616 سپاس گرفته‌شده در 490 ارسال
ارسال: #1
واكسن هاي قناري
با سلام به دوستان خوبم : با توجه به اينكه دونوع از بيماري هاي مهلك قناري ..ابله ...ونيوكاسل ميباشد . بنظرم رسيد كه در خصوص واكسن انها مطالبي جمع اوري و به اطلاع برسد :

واكسن هايي كه در ايران در پيشگيري از بيماري پرندگان زينتي مورد استفاده قرار ميگيرند:

1-واكسن بيماري نيوكاسل
2-واكسن بيماري آبله طيور


تو ضيحات:كليه واكسن هايي كه از ويروس يا باكتري تهيه شده اندنبايد در معرض حرارت و طبق دستورالعمل موسسه سازندهاز نظر نگهداري بكار گيري و روش واكسيناسيون انجام شود
2-از مصرف كليه واكسن ها و مواد بيولوژيك وداروهاي فاقد برچسب و دستورالعمل موسسه سازنده و شماره توليد و تاريخ مصرف باشند اكيدا خودداري كنيد
.

یکبار واکسیناسیون هر پرنده کافی میباشد و پرنده واکسینه شده در سال آینده نیاز به واکسیناسیون مجد د ندارد . در صورتی که پرندههای خود را واکسینه نمایید درسال آینده تنها جوجه های شما نیاز به واکسینه شدن دارند و برای قناریهای کهنه شما که در سال گذشته واکسینه شده اند هیچ مشکلی پیش نخواهد آمد .لازم است تذکر دهم که اگر از واکسن تنها بعنوان پیشگیری استفاده کرده باشید تا یکماه تحت هیچ شرایطی نباید قناری واکسینه شده را جهت فروش عرضه نمایید و درصورتی که پس از مشاهده بیماری قناریها را واکسینه کنید حد اقل تا سه ماه بعد از واکسیناسیون اجازه فروش پرندهها را نخواهید داشت .انواع واکسن :
واکسنهای ویروسی زنده برای ایمن سازی پرندگان برعلیه آبله استفاده میشوند . واکسنهای آبله ماکیان و کبوتران بصورت روزمره برای واکسیناسیون مرغها و بوقلمونها در نواحی آندمیک استفاده می گردند . واکسن فوق بایستی حاوی حداقل غلظت 105 EID50 / ml باشد .
فراهم نمودن غلظت فوق در جهت دستیابی به ایمنی مناسب میباشد . واکسنهای با منشا جنینی آبله ماکیان و کبوتران ، از CAM جوجه های بیمار فراهم میشود . از سوی دیگر ، واکسن FPV نیز از کشت فیبروبلاست جنین جوجه های بیمار بدست می آید .
موفقیت برنامه واکسیناسیون صورت پذیرفته ، به شرایط فراهم شده بستگی دارد . اساسا واکسیناسیون ، فرم ملایمی از بیماری را تولید میکند . گله ایی که با سایر بیماریها درگیر میباشد و یا در شرایط بدی قرار دارد ، نبایستی واکسینه شود . توجه داشته باشید که تمامی پرندگان موجود در یک سالن را طی یک روز واکسینه نمائید .
درصورتیکه گله ایی به بیماری آبله دچار شود ، پرندگان بیمار نشده بایستی واکسینه شوند . توجه داشته باشید که ویال واکسن را بایستی اندکی قبل از استفاده باز نمود . از سوی دیگر ، تمامی محتویات ویال را بایستی ظرف مدت دو ساعت مصرف نمود . پس از آماده سازی واکسن نیز واکسیناتورها باید دستان خود را بخوبی بشویند .
واکسن فوق را تنها بایستی در محلهای مشخص بکار برد و از تماس واکسن با سایر قسمتهای بدن پرنده ، وسایل و تجهیزات مورد استفاده اجتناب گردد . تمامی تجهیزات آلوده شده ، واکسنهای استفاده نشده ، ویال های خالی و ... را بایستی پس از واکسیناسیون سوزاند . هیچیک از واکسنهای تهیه شده را نبایستی بعدها استفاده نمود .

نشانه های بیماری آبله عبارتند از :
عوارض تنفسی
زخم در اطراف چشمها و نوک پرنده
زخم در ناحیه مخرج پرنده
وجود برجستگیهای کرم رنگ در ناحیه شکم و سینه پرنده
وجود لکه های چرکی در دهان و حلق پرنده

واکسن آبله قناری :
واکسن تهیه شده از ویروس رقیق شده آبله قناری ، بصورت تجربی مورد ارزیابی قرار گرفته است . نوعی واکسن اصلاح شده آبله قناری در ایالات متحده ساخته شده است که بصورت تجاری در دسترس میباشد . پیشنهاد میشود پرندگانی که تازه بالغ شده اند واکسینه شوند . همچنین ، هر 6 تا 12 ماه یکبار و 4 ماه قبل از آغاز تخمگذاری بایستی از واکسیناسیون تقویتی بهره برد .

تاثیرات واکسن :
در جهت بررسی میزان اثرات واکسن ، 7 تا 10 روز پس از واکسیناسیون ، بایستی گله را مورد ارزیابی قرار داد . تورم پوست یا وجود زخم در ناحیه واکسینه شده ، گواه موفقیت آمیز بودن عملیات واکسیناسیون است . در حالت عادی ، ایمنی ناشی از واکسن ، 10 تا 14 روز پس از واکسیناسیون ، حاصل میگردد .
این درحالیست که اکثر پرندگان واکسینه شده بایستی تاثیرات واکسن را بروز دهند . در گله های بزرگ ، حداقل 10 درصد از پرندگان را به منظور ارزیابی عملیات واکسیناسیون ، بایستی مورد بررسی قرار داد .
دلایلی چون :
استفاده از واکسن در پرندگان ایمن .
استفاده از واکسنهای غیرموثر و فاقد کیفیت ( پس از تاریخ انقضاء و ... ) .
استفاده نامناسب از واکسن .
سبب شکست عملیات واکسیناسیون برعلیه بیماری آبله میشنود .

واکسیناسیون پیشگیرانه :
ایمن نمودن پرندگان در برابر بیماری آبله با واکسینه نمودن آنها قبل از بروز بیماری ، بدست می آید .بطور معمول ، این نوع واکسیناسیون در نواحی که بیماری در فصول زمستان و پائیز روی میدهد در خلال بهار و تابستان انجام میشود .
به هرحال در کمپلکس های بزرگ پرورش طیور چندسنی و همچنین در آب و هوای گرمسیری که امکان بروز بیماری در تمامی سال وجود دارد ، استفاده از واکسیناسیون ، هر زمان که از بروز بیماری پیشگیری نماید ، توصیه میشود .
بطور کلی واکسیناسیون برعلیه FPV را تحت سه حالت میتوان مدیریت نمود :
الف ) زمانیکه گله ایی در سال گذشته با آبله درگیر بوده است ، تمامی پرندگان جوان تازه تولید شده یا منتقل شده از سایر مزارع را بایستی واکسینه نمود .
ب ) درصورتیکه گله ایی در سال گذشته با آبله درگیر بوده است و واکسن با آبله کبوتر استفاده شده است ، پرندگان را بایستی با واکسن آبله ماکیان واکسینه نمود زیرا ایمنی حاصل از واکسیناسیون با واکسن آبله کبوتران پایدار نبوده و طول مدت اثر آن کم است .
ج ) در نواحی که آبله شایع است ، برای پیشگیری از بروز این بیماری ، بایستی از واکسن آبله ماکیان بهره برد

بیماری نیوکاسل

بیماری واگیردار و کشنده انواع پرندگان اهلی و وحشی و از جمله طوطی ها و کاسکو می باشد . شدت واگیری بر حسب شدت ویروس بسیار متفاوت است .گاهی بیماری در پرنده بالغ به صورت خفیف بروز می کند و گاهی نیز به فرم حاد یا فوق حاد تظاهر می یابد
که در چنین حالتی معمولا علایمی نظیر :
بی اشتهایی ، بی حالی ، نارسایی های تنفسی ، اسهال سبز ، علایم عصبی و فلجی بال و گردن دیده می شود. عامل بیماری نیوکاسل در کاسکو پارامیکسو ویروس تیپ یک (PMV1) است . ویروس نیوکاسل به سه گروه خفیف و متوسط و شدید دسته بندی می گردد . بیماری بوسیله آب ، غذا و ظروف آلوده و تماس مستقیم پرنده بیمار با سالم منتقل می شود .

نشانه های بیماری :
بیماری در هر سنی طوطی ها را مبتلا می کند . ولی اصولا جوجه ها به این بیماری حساس تر هستند . فرم حاد و فوق حاد بیماری بسیار خطرناک بوده و می تواند در مدت کوتاهی طوطی را از پای در آورد . در فرم های حاد و فوق حاد بیماری علائم تنفسی بصورت سرفه و خس خس های متناوب ، ترشحات مخاطی ، علائم گوارشی نظیر اسهال سبز و علائم عصبی نظیر فلجی بال ها و گردن می تواند در طوطی اتفاق افتد . گاهی اوقات نیز تورم دور چشم ها و گردن دیده می شود .

پیشگیری و کنترل :پیشگیری از این بیماری بر دو اصل رعایت اصول بهداشتی و واکسیناسیون استوار است.
الف ) رعایت اصول بهداشتی :وسایل و ظروف داخل قفس طوطی را باید همیشه تمیز و بهداشتی نگاه داشت و در هنگام تغذیه سعی کرد غذای طوطی را از مراکز و فروشگاه های مطمئن خریداری کرده و در اختیار پرنده قرار داد . از قرار دادن قفس سایر پرندگان نظیر مرغ عشق ، قناری ، کبوتر و ماکیان در کنار قفس طوطی خودداری نمود . در صورت تمایل به خرید یک طوطی دیگر باید طوطی جدید را حداقل به مدت ٢ هفته در محل جداگانه ای قرنطینه کرد و پس از اطمینان کامل از سلامتی وی ، آنرا در قفس جداگانه ای در کنار طوطی قدیمی قرار داد .

ب ) واکسیناسیون :به ۴ صورت قطره ای ، اسپری ، خوراکی و تزریقی در دسترس می باشد و بهتر است از نوع کشته و روغنی آن که بصورت دوگانه ، سه گانه و یا چهارگانه تهیه شده باشد ، پس از مشورت با دامپزشک معالج استفاده نمود .

درمان :این بیماری درمان ندارد و در کشورهایی که طوطی ها را به طور قانونی وارد می کنند ، پس از اعمال مقررات قرنطینه ای چنانچه آلودگی یکی از آنان به این بیماری محرز شود ، تمام گله را کشتار نموده و از ورود آنها به داخل کشور ممانعت به عمل می آید .

موفق باشيد
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۳۹۰/۰۸/۰۴، ۱۱:۲۳ ق.ظ، توسط katbi.)
۱۳۹۰/۰۶/۱۳، ۱۱:۱۳ ق.ظ
سوابق نقل قول
مدیر بازنشسته

ليسانس
تاریخ عضویت: ۱۳۸۹/۱۰/۱۷
اعتبار: 70
وضعیت : آفلاین
سپاس‌ها: 582
2616 سپاس گرفته‌شده در 490 ارسال
ارسال: #2
RE: واكسن هاي قناري
با سلام و ادب: با توجه به اينكه ابله يكي از بيماري هاي كشنده است به نظرم رسيد كه نحوه زدن ابله را جهت مشاهده دوستان قرار بدهم . ضمن اينكه بايستي زدن ابله توسط يك باتجربه به انجام برسد


بندانگشتی (ها)
               
۱۳۹۰/۰۸/۰۴، ۱۱:۳۵ ق.ظ
سوابق نقل قول
*
کاربر انجمن

دکترا
تاریخ عضویت: ۱۳۹۱/۰۴/۱۶
اعتبار: 5
وضعیت : آفلاین
سپاس‌ها: 23
128 سپاس گرفته‌شده در 21 ارسال
ارسال: #3
RE: واكسن هاي قناري
با سلام
به اطلاع دوستان میرسانم که من واکسن آبله را تولید کردم و بعد از انجام تست کیفی اون و کسب مجوز تولید اونو شروع می کنم

مطلب دیگه اینکه ویروس نیوکاسل قناری با مرغ متفاوت است بنابراین واکسن اون هم متفاوته
۱۳۹۱/۰۴/۱۶، ۰۱:۰۸ ب.ظ
سوابق نقل قول
*
کاربر انجمن

Ph.d
تاریخ عضویت: ۱۳۸۹/۱۱/۰۳
اعتبار: 2
وضعیت : آفلاین
سپاس‌ها: 70
114 سپاس گرفته‌شده در 26 ارسال
ارسال: #4
RE: واكسن هاي قناري
با سلام خدمت دوستان و جناب اقای کاتبی

من از خیلی از اساتید شنیده ام که واکسن آبله (از نوع هلندی ) که در بازار هست فقط یک سال موجب مصونیت می شود و باید سال به سال تکرار نمود. من خودم از همین واکسن پارسال تیر ماه استفاده نمودم. حالا به نظر شما اگر امسال دو باره برای قناری های پارسال استفاده کنم مشکلی ایجاد می شود یا خیر؟
۱۳۹۱/۰۴/۱۶، ۰۵:۰۵ ب.ظ
سوابق نقل قول
سپاس شده توسط: هیوا ، vahid babayi
*
کاربر انجمن

دکترا
تاریخ عضویت: ۱۳۹۱/۰۴/۱۶
اعتبار: 5
وضعیت : آفلاین
سپاس‌ها: 23
128 سپاس گرفته‌شده در 21 ارسال
ارسال: #5
RE: واكسن هاي قناري
با سلام
در پاسخ به سوال شما:
واکسن آبله قناری باید هر 6-12 ماه یکبار تکرار شود زیرا میزان ایمنی و حفاظتی که میتواند ایجاد کند بیشتر از یکسال نیست. جوجه های تازه متولد شده ایمنی در برابر بیماری ندارند بنابراین توصیه میشود 6 ماه یکبار واکسن زده شود.
این واکسن در ایران تولید شده و انشاء الله بزودی با قیمت نصف مدل هلندی وارد بازار خواهد شده

با درود

(۱۳۹۰/۰۸/۰۴، ۱۱:۳۵ ق.ظ)katbi نوشته است: دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
با سلام و ادب: با توجه به اينكه ابله يكي از بيماري هاي كشنده است به نظرم رسيد كه نحوه زدن ابله را جهت مشاهده دوستان قرار بدهم . ضمن اينكه بايستي زدن ابله توسط يك باتجربه به انجام برسد

با سلام

لطفا عکس ها را برام ایمیل کنید dvmranjbar@yahoo.com
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۳۹۱/۰۶/۱۷، ۱۱:۴۹ ق.ظ، توسط دکتر رنجبر.)
۱۳۹۱/۰۶/۱۷، ۱۱:۴۵ ق.ظ
سوابق نقل قول
سپاس شده توسط: Arjon ، nazmi ، shahin20 ، bm58 ، هیوا
*
کاربر انجمن

لیسانس
تاریخ عضویت: ۱۳۹۲/۰۷/۲۲
اعتبار: 0
وضعیت : آفلاین
سپاس‌ها: 21
20 سپاس گرفته‌شده در 8 ارسال
ارسال: #6
RE: واكسن هاي قناري
علائم نیوکاسل قناری چیه؟
۱۳۹۲/۰۸/۰۳، ۰۱:۴۵ ب.ظ
سوابق نقل قول
سپاس شده توسط: رضا شاهيده ، vahid babayi
مدیر بازنشسته

ليسانس
تاریخ عضویت: ۱۳۸۹/۱۰/۱۷
اعتبار: 70
وضعیت : آفلاین
سپاس‌ها: 582
2616 سپاس گرفته‌شده در 490 ارسال
ارسال: #7
RE: واكسن هاي قناري
(۱۳۹۲/۰۸/۰۳، ۰۱:۴۵ ب.ظ)'meysam_pama' نوشته است: دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
علائم نیوکاسل قناری چیه؟

با سلام وادب لطفا در قسمت بيماريها جستجو بفرماييد اين قسمت مربوط به واكسن قناري مي باشد.
 
۱۳۹۲/۰۸/۰۳، ۰۲:۲۱ ب.ظ
سوابق نقل قول
*
کاربر انجمن

دانشجو
تاریخ عضویت: ۱۳۸۹/۱۲/۰۳
اعتبار: 0
وضعیت : آفلاین
سپاس‌ها: 112
153 سپاس گرفته‌شده در 50 ارسال
ارسال: #8
RE: واكسن هاي قناري
 سلام خدمت دوستان
از دوستان کسی نمیدونه من باید واکسن آبله را در اصفهان از کجا تهیه کنم؟
ممنون
۱۳۹۲/۱۰/۲۷، ۰۳:۴۱ ب.ظ
سوابق نقل قول
سپاس شده توسط:
*
کاربر انجمن

تاریخ عضویت: ۱۳۹۳/۱۰/۲۹
اعتبار: 1
وضعیت : آفلاین
سپاس‌ها: 14
29 سپاس گرفته‌شده در 11 ارسال
ارسال: #9
RE: واكسن هاي قناري
سلام
دو تا سوال دارم اگر از اساتید مجرب کسی میدونه حتما راهنمایی کنه:
۱-ایا واکسن نیوکاسل برای گله قناری هم جهت پیشگیری لازم است؟(من از دامپزشکان شنیدم که نیوکاسل روی قناریها اثر نمیگذاره)
۲-ایا واکسن درد چشم هم وجود داره؟ چون همانطور که میدونید درد چشم هم یه بیماری مسری و کشنده هست و در بعضی سایتها به واکسن ان اشاره شده ولی زیاد بهشون مطمین نیستم.
با سپاس
۱۳۹۳/۱۱/۰۸، ۰۴:۱۴ ب.ظ
سوابق نقل قول
سپاس شده توسط:
*
کاربر انجمن

تاریخ عضویت: ۱۳۹۳/۱۰/۲۹
اعتبار: 1
وضعیت : آفلاین
سپاس‌ها: 14
29 سپاس گرفته‌شده در 11 ارسال
ارسال: #10
RE: واكسن هاي قناري
دوست اصفهانی
شما به یه داروخانه دامپزشکی برید و ازشون بخواهید که یه دامپزشک مجرب و اشنا به قناری بهتون معرفی کنه معمولا اینطور دامپزشکها هم واکسن تهیه میکنند و هم خودشون میان و واکسیناسیون رو انجام میدن تو شهر ما برا هر قناری هزار تومن میگیرن بعلاوه مبلغ اولیه واکسن
۱۳۹۳/۱۱/۰۸، ۰۴:۱۷ ب.ظ
سوابق نقل قول
سپاس شده توسط: محمدمهدی ، vahid babayi




کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان