طبیعت گیاهان |
ارسال: #1
خرفه و تخم خرفه
تخم خرفه تصفیه کننده خون و تسکین دهندهی تشنگی است و برای رفع سرفه میتواند مفید باشد. در طب سنتی به عنوان تببر، ضدعفونی کننده، ضداسکوربوت (بیماریهای ناشی از کمبود ویتامین C)، ضد اسپاسم، مدر و ضد کرم استفاده میشود.
تخم خرفه : گیاه خرفه با اسم علمی Portulaca Oleracea و با نام انگلیسی Purslane از تیره پرتولاکاسه (Portulacaceae) است که برگهای گوشتی و بذرهای سیاه ریز دارد. گیاه یک ساله است که ارتفاع تا حدود 40 سانتیمتر در مراحل بذردهی میرسد. عکس گیاه: در خصوص خاستگاه اولیه آن اختلاف نظر وجود دارد، ولی در کشورهای ایران، استرالیا، هند، آفریقای شمالی و در آمریکا رشد میکند. خرفه برگهای گرد کشیده با ساقه گوشتی به رنگ قرمز ارغوانی دارد. گلهای آن به رنگ زرد در انتهای ساقه تشکیل شده و اوایل روز تا ساعت 9 الی 11 باز میماند. ریشه گیاه راست است و انشعابات فیبری دارد که میتواند به اعماق خاک نفوذ و از رطوبت زیرین خاک استفاده کند. این گیاه دارویی که معمولاً به صورت خودرو در باغچه منازل، کنار جویها و در مناطق مرطوب میروید، شاید زیاد مورد توجه نباشد اما اکنون کشفهای مهمی در مورد آن انجام شده که توسط سازمان بهداشت جهانی لقب اکسیر جهانی (Global panacea) به آن داده شده است. این گیاه از سوی این سازمان متداولترین گیاه دارویی مورد استفاده در جهان ذکر شده است. معمولاً قسمتهای هوایی این گیاه که شامل برگ، ساقه و دانههای آن است، مورد استفاده قرار میگیرد. خواص گیاه خرفه در طب سنتی * خرفه از نظر طبیعت طبق نظر حکمای طب سنتی خیلی سرد و تر و دارای نیروی قابضه است. * گیاه دارویی «خرفه» در درمان اختلالات و التهابات مجاری ادراری موثر است. «خرفه» در طب سنتی به عنوان تب بر، ضد عفونی کننده، ضد اسکوربوت (بیماریهای ناشی از کمبود ویتامین C)، ضد اسپاسم، مدر و ضد کرم استفاده میشود. امام صادق (ع) می فرمایند: بر روی زمین سبزی خوردنی شریفتر از آن نیست و سبزی خوردنی حضرت فاطمه (س) است * در بسیاری از کشورها، از قبیل کشورهای عربی همسایه، این گیاه دارویی را به عنوان سبزی خوراکی در سبزی فروشیها به فروش میرسانند و از شیره خرفه و یا له شده برگها و ساقه آن به صورت موضعی برای رفع درد، تورم و التیام زخمهای سوختگی، کاهش تورم و آبسهها، گزیدگی نیش حشرات و عقرب گزیدگی استفاده میشود. * این گیاه در مصرف داخلی قطع کننده و بند آورنده خونریزی است و همچنین عصاره ساقه و برگ آن برای درمان بیماریهای کبدی مفید است. * از جوشانده این گیاه که آب آن گرفته شده است در معالجه اسهال و برای رفع سرفه، تسکین دردهای سینه و سوزش مجرای ادرار و مثانه و رفع حرارت رحم و سوزش آن استفاده میشود. * همچنین مصرف خوراکی «خرفه» به عنوان سبزی خام و یا پخته همراه با پیاز و روغن جهت تقویت رودهها، قطع اسهال و تب استفاده میشود و مصرف خام برگ و ساقه آن به صورت سالاد و همراه با سرکه برای درد کلیه مفید است. * ضماد ریشه خرفه برای رفع زگیل پوستی استفاده میشود. * ضماد خرفه بر روی پیشانی سبب از بین رفتن سردرد و دردهای میگرنی میشود. * گفتنی است؛ گیاه خرفه در دامپزشکی برای درمان بیماریهای تبدار و برای خنک کردن بدن، دفع سموم و تصفیه خون به صورت پودر و جوشانده استفاده میشود. * این گیاه در بیماران آسمی اثر گشاد کننده مجاری تنفسی و پایین آورنده قند خون را دارد و خاصیت تقویت عضلات قلبی و ضد توموری نیز در آن دیده شده است. * برگ و ساقهی خرفه مسکن صفرا است و حرارت خون و کبد و معده را تسکین میدهد و برای تسکین حدت تبهای گرم و صفراوی و تسکین عطش و کنترل ترشح ادرار در مورد بیماری دیابت مفید است. * در مواردی که چرک از سینه آید قطع میکند و برای خرد کردن سنگ مثانه و ازدیاد ترشح بول مفید است، یعنی مدر است. * جویدن برگ آن به مقدار کم، کندی دندان را رفع میکند (که از خوردن میوه ترش و یا علت دیگری ایجاد شده باشد) و زیاد جویدن آن کندی دندان ایجاد میکند. * از عصاره آن برای التهابهای گرم چشم با مالیدن در محل ملتهب استفاده میشود. * ضماد برگ و ساقه آن با روغن گل سرخ برای تسکین سردردهای گرم و ورمهای گرم نافع است و با آرد جو برای جرب نافع است. * ضماد برگ و ساقه آن به تنهایی برای تسکین حرارت اعضا و سوختگی آتش مفید است و اگر بر معده و کبد گذارند برای تسکین حرارت آنها مفید است و اگر با حنا تهیه شود و بر کف دست و پا گذارده شود برای حرارت و پیسیهای دست و پا در صورت تکرار مفید خواهد بود. * اشتها را کاهش میدهد و اسراف در خوردن آن، نور چشم را نقصان میدهد. * افراد سرد مزاج باید آن را با نعناع و کرفس بخورند. خرفه از نظر احادیث امام صادق (ع) می فرمایند: بر روی زمین سبزی خوردنی شریفتر از آن نیست و سبزی خوردنی حضرت فاطمه (س) است و عقل را زیاد میکند. علف هرزی که روغن میشود اخیراً پژوهشگران دانشگاه تبریز موفق به شناسایی قابلیت استفاده از گونهای علف هرز شدند که بنا به گفته آنان میتواند از این پس به عنوان منبعی جدید برای استخراج روغن خوراکی به چرخه صنایع غذایی کشور وارد شود. این گیاه ناشناخته خرفه نام دارد که گویا منبعی غنی از اسیدهای چرب غیر اشباع، به خصوص امگا3 تلقی میشود. خرفه در فهرست گیاهان خوراکی نیست و در کشاورزی به عنوان علف هرز شناخته میشود، ولی آنچه این گیاه را متمایز میکند، وجود اسید چرب امگا3 زیاد در برگ آن (قسمت رویشی) است. البته دیگر گیاهان مثل کلزا یا بذر کتان نیز امگا3 دارند، ولی این ماده در بذرهای آنها یافت میشود. حدود 70 درصد اسیدهای چرب تشکیلدهنده روغن آن غیر اشباع بوده و حدود 50 درصد آن را تنها اسید چرب امگا3 تشکیل میدهد. از جوشانده این گیاه که آب آن گرفته شده است در معالجه اسهال و برای رفع سرفه، تسکین دردهای سینه و سوزش مجرای ادرار و مثانه و رفع حرارت رحم و سوزش آن استفاده میشود استفاده از اسیدهای چرب غیر اشباع موجب کاهش کلسترول خون میشود. منبع اصلی اسید چرب امگا3 روغن ماهی است، ولی منابع گیاهی نیز حاوی اسیدهای چرب غیر اشباع شدهاند. امروز از گیاهانی مثل بادام زمینی، کلزا، آفتابگردان، ذرت و هسته انگور روغن استخراج میشود، ولی از خرفه در دنیا روغن استخراج نمیشود. علاوه بر وجود امگا3 در قسمت رویشی آن، مواد معدنی مثل منیزیم، پتاسیم، کلسیم و همچنین ویتامین ث (16 میلیگرم در 100 گرم مادهتر) به مقدار زیاد در بافتهای آن وجود دارد. غنی بودن از اکسیدانها (رنگ قرمز ساقه) از دیگر مزیتهای این گیاه است. خرفه سرشار از بتاکاروتن (پیش ساز ویتامین آ)، B1 و B2 نیز میباشد. مقدار روغن کل در برگ پایین است که بهتر است از برگهای آن به صورت تازه خوری به عنوان مناسبترین سبزی و از بذرهای آن که حدود 20 - 15 درصد روغن دارد، به عنوان منبع استحصال روغن استفاده شود. حتی اگر روغن این گیاه با روغنهای دیگر مخلوط شود، کیفیت آنها را از لحاظ ارزش غذایی افزایش خواهد داد و این امر به سلامت جامعه کمک خواهد کرد. طریقهی استفاده * فراموش نکنید ارزش غذایی این سبزی به مراتب بیشتر از بعضی سبزیجات معمول است بنابراین، توصیه به تازهخوری برگهای این سبزی با ماست یا اضافه کردن چند گرم از آن به سالاد مناسب خواهد بود. * قسمتهای هوایی جوان گیاه را میتوان به صورت بورانی نیز استفاده کرد که برای درست کردن بورانی، برگها و قسمتهای هوایی این گیاه را با مقداری آب میجوشانند، سپس آنها را صاف کرده و به آن مقداری پیازداغ و تخم مرغ اضافه میکنند. * مقدار خوراک از آب برگ ساقه آن 40 گرم که با 8 گرم نبات یا شکر مخلوط کرده و خورده میشود. خواص تخم خرفه * از خواص تخم خرفه میتوان به تصفیه کنندگی خون، رفع التهابات گوارشی، رفع سرفه و تسکین دهنده تشنگی اشاره کرد. * از تخم خرفه همچنین در شیرینی پزی و برای تزئین، به خصوص تزئین شیرینی نان برنجی استفاده میشود. * تخم خرفه تقویت کننده قوای عمومی بدن است. * تخم گیاه خاصیت ضد کرم، به خصوص علیه کرم کدو دارد. من که نمیدونستم این گیاه اینقدر خواص داره امیدوارم این اطلاعات به دردتون بخوره موفق باشید |
|||
۱۳۹۱/۰۲/۲۷، ۰۹:۳۳ ق.ظ |
|
سپاس شده توسط: عمادذر ، پارسا ایرانی ، Nariman ، Arjon ، ayhn ، sasy111 ، mohammad20101368 ، محمد جلالی
صفحه 2 (آنچه در بالا آمده است، نخستین ارسال این موضوع می باشد) |
ارسال: #11
RE: آشنایی با سیاه دانه و خواص آن
(۱۳۹۱/۰۹/۲۵، ۱۱:۱۷ ق.ظ)Navid_IT نوشته است: دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید. باسلام نوید جان شاید منظور شما نیجره که شبیه کتونه و سیاه هم هست . ولی سیاه دونه یا دونه سیاه همینه که عکسش هم در ارسالی اومده و کمی شبیه دونه کنجده . |
|||
۱۳۹۱/۰۹/۲۵، ۱۱:۳۰ ق.ظ |
|
ارسال: #12
RE: آشنایی با سیاه دانه و خواص آن
سلام دوستان سیاه دانه رو به صورت خام هم میتونیم به قناری و سهره داد یا نه فقط باید جوشوندش رو درست کرد و به سهره یا قناری داد
|
|||
۱۳۹۱/۱۰/۱۷، ۰۱:۲۹ ب.ظ |
|
ارسال: #13
RE: آشنایی با سیاه دانه و خواص آن
باسلام
بله دوست من بصورت خام و درسته و بصورت پودر هم میشه استفاده کرد من بصورت خام در غدای آماده تخم مرغی بتعداد 10 تا 20 دونه استفاده میکنم . موفق باشین . |
|||
۱۳۹۱/۱۰/۱۷، ۰۳:۵۴ ب.ظ |
|
سپاس شده توسط: عمادذر ، محمد جلالی ، 10reza10
ارسال: #14
طبیعت گیاهان
اسفناج
اسفناج را باید به صورت تازه و طبیعی مصرف كرد. این گیاه دارای طبیعت معتدلی است، ولی عده ای آن را دارای طبیعتی سرد می دانند. اسفناج سرشار از ویتامین ها و املاح معدنی گوناگون، بخصوص ویتامین A ، B1، B2 ، C، D و املاح معدنی مانند كلسیم، فسفر، پروتئین، چربی، قند و ید است. اسفناج سرشار از آهن است. کاهو طبیعت کاهو سرد و خنک است. کاهو حاوی آب - پروتئین - مواد قندی - کلسیم - آهن - ید -فسفر -پتاسیم - منیزیم ودارای ویتامینهای A،B، C ،E ،K -چربی –ازته است. هرچه برگهای کاهو سبزتر باشد ویتامین و کلروفیل بیشتری دارد . برگ شاهي طبيعت شاهی گرم وخشک است. قسمت مورد استفاده: برگ-ساقه –تخم شاهی سرشار از املاح معدنی است. شاهی علاوه بر ویتامین C دارای مقدار زیادی از ویتامینهای A ـ B ـ 2B است.املاح معدنی شاهی عبارتند از: آهن، کلسیم، فسفر، آرسنیک، منگنز، مس، روی و گوگرد. ید، آهن و فسفات است. برگ ترب طبیعت برگ ترب خنک و غدۀ آن طبیعت گرم دارد . دارای ویتامینهای A،1B، B2، C، K، دارای مواد معدنی ید، مواد ازته ، اسید فسفریک ، کلسیم ، آهن ، چربی ، قند ، پروتئین ،سلولز است گشنیز طبیعت گشنیز سرد است. ضد کرم و باکتریهای معده و روده میباشد. این گیاه سرشار از انواع ویتامینها – بهویژه ویتامین A و C است. جعفری طبیعت جعفري گرم و خشك است. جعفری یک منبع بسیار خوب ویتامین A، ویتامین C و ویتامین K و ویتامین Eمی باشد. به علاوه جعفری منبع غذایی خوبی از آهن و اسیدفولیک است. كرفس طبيعت کرفس گرم و خشك است. حاوي : ويتامين A,B,C,B1,B2,P ، سرشار از املاح معدني است.کرفس ضد یبوست است. |
|||
۱۳۹۲/۰۲/۱۵، ۰۶:۳۲ ب.ظ |
|
سپاس شده توسط: amir bagheri ، حسام_ ، abbass11 ، hamed.k ، dani86 ، shahin20 ، محمدمهدی ، محمد جلالی ، ayapir ، 10reza10 ، برف زمستان ، meysams65 ، mahmoud.asghari ، سوته دل ، morteza1985 ، payman3 ، arsalan_say ، zkatod
ارسال: #15
RE: طبیعت گیاهان
ممنون از علی آقا از اراک داداش در مورد گیاه خرفه .شلغم قبلا توضیح داده شده ولی بهتره که تواین بخش گذاشته بشه به عنوان خواص سبزیجات مجاز جهت سهره ویه کلی نویسی بشه بعد از مدیریت خواهش میکنیم که بخشهای اضافی رو حذف کنن اگر براتون امکان داره میزان مصرف متوسط با در نظر گرفتن فصل هم توضیح بدید واختلاف نظر یا بحسی شد در کل همین جا بشه نهایت نقل قول میزنن دوستان تا متوجه بشن دوستان که مربوط به کدام نوع سبزی هست.با تشکر از شما
|
|||
۱۳۹۲/۰۲/۱۷، ۰۲:۴۷ ب.ظ |
|
سپاس شده توسط: morteza1985 ، mojtaba_Torghe ، محمدمهدی
ارسال: #16
RE: طبیعت گیاهان
سلام
جوانه بذر به عنوان يك راه ساده براي ارائه سبزي تازه به پرندگان ومواد غذايي مناسب جهت جداسازي جوجه از والدين مي باشد.اين دانه هاي جوانه زده توسط پرندگاني كه به خوردن دانه كافشه ودانه تيغ عادت دارند به راحتي پذيرفته مي شوند. بذر جوانه زده دانه هاي مورد استفاده پرندگان زينتي به علت تغييراتي كه هنگام جوانه زدن در دانه پديد مي آيد يك غذاي ارزشمند در تمام طول دوران پرورش است علي الخصوص دوران پرريزي پرنده كه نياز به منابع غذايي غني جهت رفع نياز پرندگان افزايش پيدا مي كند. در زمان جداسازي جوجه ها از والدين كه نياز به مصرف غذاهاي نرم ودانه هايي كه شكستن آنها براي جوجه ها راحت باشد خدمت بزرگي به پرورش پرنده مي نمايد. چربي دانه ها هنگام جوانه زدن صرف رشد جوانه مي شود درنتيجه كاهش چربي ذخيره شده در دانه به تعادل غذايي پرنده شما كمك خواهد كرد. بذر جوانه زده دانه ها يك منبع غني از پروتئين هاي گياهي ، ويتامين ها ،مواد معدني ،آنزيم ها وكلروفيل مي باشد. بذر جوانه زده دانه هايي مانند نيجر وكلزا غني از پروتئين وكربو هيدرات مي باشند اما دانه كتان وارزن كه غني از كربوهيدرات هستند ،پروتئين كمتري دارند. ترجمه شده توسط قناري شيراز از سايت AVIAN WEB |
|||
۱۳۹۲/۰۲/۱۸، ۰۸:۳۹ ق.ظ |
|
سپاس شده توسط: amir bagheri ، محمد جلالی ، برف زمستان ، mojtaba_Torghe ، morteza1985 ، سوته دل ، zkatod
کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان